درمان استرسمقالهوبلاگ

اضطراب فراگیر چیست و چه علائمی دارد؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

اضطراب یک واکنش طبیعی بدن به استرس است و در برخی شرایط می تواند برای انسان مفید باشد. به عبارتی اضطراب شما را نسبت به خطرات آگاه می کند، با این حال تا زمانی وجود آن مفید است که تبدیل به یک اختلال نشود. به ترس یا اضطراب بیش از حد اختلال اضطرابی می گویند. این نوع اختلال یکی از شایع ترین نوع اختلالات روانی به شمار می رود. در این مقاله سایت خودساخته قصد داریم شما را با اضطراب، اضطراب فراگیر و تست اختلال اضطراب فراگیر آشنا کنیم.

اضطراب فراگیر

اضطراب فراگیر شامل نگرانی مداوم و دائمی است که در فعالیت های روزانه فرد اختلال ایجاد می کند. فردی که اضطراب فراگیر دارد همیشه نسبت به آینده می ترسد و فکر می کند اتفاق بدی برایش رخ می دهد. می توان گفت بیشتر نگرانی ها بر روی مسائل روزمره مانند: مسئولیت های شغلی، سلامت خانواده و مسائل جزئی همچون کارهای خانه، تعمیرات ماشین یا قرار ملاقات ها متمرکز است.

اضطراب فراگیر یک مشکل بسیار جدی است که افراد زیادی هر روزه با آن دست و پنجه نرم می کنند. اگر شما هم با این اضطراب درگیرید، باید بدانید که تنها نیستید. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که از هر سیزده نفر، یک نفر در سطح جهان از نوعی اضطراب رنج می برند. از این گذشته میزان این اختلال در زنان دو برابر مردان است و اگر در جهت درمان آن اقدام نشود در دوران میانسالی و پیری این احساس اضطراب بیشتر خواهد شد.

حتما بخوانید: علائم استرس عصبی و راه های مقابله با آن

اختلال اضطراب فراگیر دائم

اضطراب برای همه یکسان نیست. آنچه که شما تجربه می کنید، ممکن است به شدت متفاوت از آن چیزی باشد که فرد دیگری،در حال تجربه آن است. گاهی اختلال اضطراب فراگیر دائم و پایدار می شود. به عبارتی به طور دائم درباره اتفاق های آینده و یا هر چیزی نگرانید و یا می ترسید. نمی توانید راه حلی برای مشکل خود پیدا کنید. همچنین از این نگرانید که چرا این همه احساس نگرانی و ناراحتی در شما وجود دارد. شاید این احساسات برایتان گیج کننده و یا ناامید کننده باشد.

گاهی نگرانی ها و اضطراب زیاد طول می کشند، سطح اضطراب بالا می رود و قدرت فکر کردن پایین می آید. در این مواقع ممکن است کوچک ترین مشکل را به حالتی فاجعه آمیزتفسیر کنید. به عنوان مثال: اگر یکی از اعضای خانواده ده دقیقه تاخیر داشته باشد، ممکن است اتفاق های بدی که برایش افتاده را در ذهن خود تصور ومجسم کنید ( تصادف کرده، اتفاقی براش افتاده و. . . ).

ناگفته نماند که نام دیگر اضطراب فراگیر، اضطراب شناور است، زیرا در در شرایط و موقعیت هایی رخ می دهد که اصلا اضطراب زا نیست. به عبارتی ممکن است مواقعی احساس اضطراب داشته باشید که هیچ دلیل آشکاری برای آن وجود ندارد، مثلا احساس نگرانی شدید در مورد امنیت خود و یا عزیزانتان یا احساس کلی به اینکه اتفاق بدی در شرف وقوع است. یک درمانگر حرفه ای می تواند به شما کمک کند تا دلیل این همه اضطرابی که دارید را پیدا کنید. برای برخی از افراد محرک های اضطرابی خاصی وجود دارد که باعث بدتر شدن اختلالات اضطرابی می شود.

دلایل ایجاد اختلال اضطراب فراگیر

از دست دادن والدین در کودکی.

عوامل ژنتیکی و محیطی.

داشتن والدین کمال گرا یا کنترل گر.

وقوع حوادث ناخوشایند در کودکی و نوجوانی.

و …

 

حتما بخوانید: تاثیر اعتماد به نفس بر اضطراب چقدر است؟ برای کاهش اضطراب چکار کنیم؟

 تست اختلال اضطراب فراگیر

برای انجام تست اختلال اضطراب فراگیر باید با همه علائم آن به طور کامل آشنا باشید و در زمینه آن مطالعه و آگاهی خود را بالا ببرید. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • نگرانی و اضطراب شدید به مدت چند ماه و در بیشتر روزها.
  • فکر کردن بیش از حد به برنامه ها.
  • فکردن به بدترین نتایج ممکن.
  • درک موقعیت و رویدادها به عنوان عاملی تهدید کننده حتی زمانیکه اینگونه نیست.
  • احساس خالی بودن ذهن.
  • عدم تصمیم گیری و ترس از تصمیم گیری اشتباه.
  • ناتوانی در کنارگذاشتن یک نگرانی یا رها کردن آن.
  • بی قراری.
  • زود رنجی.
  • مشکل در تمرکز.
  • و علائم فیزیکی مانند:
  • خستگی زود هنگام.
  • تنش و یا درد عضلانی.
  • لرزش.
  • احساس انقباض.
  • عصبی بودن.
  • مبهوت شدن.
  • تعریق زیاد.
  • حالت تهوع.
  • اسهال یا سندرم روده.

حتما بخوانید: اختلال اضطراب اجتماعی زندگی را فلج می‌کند| آن را جدی بگیرید

در این قسمت از مقاله یک تست جهت سنجش اضطراب آورده ایم، تا به شما کمک کند، میزان اضطراب و ناراحتی های خود را تعیین کنید و در جهت درمان خود اقدام نمایید. به سوالات زیر پاسخ دهید و ببینید در طول دو ماه گذشته چندبار این مشکلات شما را آزار داده است؟

  1. احساس عصبی بودن، اضطراب داشتن یا بی قراری: هرگز – به ندرت – بیشتر اوقات – همیشه
  2. ناتوانی در آرام کردن خود و کنترل نگرانی: هرگز – به ندرت – بیشتر اوقات – همیشه
  3. نگرانی بیش از حد درمورد چیزهای مختلف: هرگز – به ندرت – بیشتر اوقات – همیشه
  4. نداشتن آرامش: هرگز – به ندرت – بیشتر اوقات – همیشه
  5. داشتن احساس ترس، انگار قرار است اتفاق وحشتناکی رخ دهد: هرگز – به ندرت – بیشتر اوقات – همیشه
  6. احساس سرگیجه و منگ یا مبهوت بودن: هرگز – به ندرت – بیشتر اوقات – همیشه
  7. احساس وحشت زدگی: هرگز – به ندرت – بیشتر اوقات – همیشه
  8. آیا حالت های بی ثبات و متغیر به شما دست داده است: هرگز – به ندرت – بیشتر اوقات – همیشه
  9. احساس لرزش در دست: هرگز – به ندرت – بیشتر اوقات – همیشه
  10. احساس ترس از مردن: هرگز – به ندرت – بیشتر اوقات – همیشه

در صورتیکه جواب سوالات بالا بیشتر اوقات و همیشه بود، به شما توصیه می کنیم به یک مرکز مشاوره مراجعه نمایید تا پس از انجام معاینات و کنترل داروهایی که ممکن است مصرف کنید( گاهی دلیل اضطراب داروهایی است که درحال مصرف آن هستید) به شما در کم کردن اضطراب و کنترل آن کمک کنند. درمان این اختلال بدون دریافت کمک از افراد حرفه ای و متخصص امکان پذیر نیست و در صورت دیر درمان شدن، ممکن است آسب های جدی و جبران ناپذیری به فرد وارد شود.

حتما بخوانید: عوارض اضطراب بیش از حد عامل اصلی مشکلات زندگی

سخن آخر

ما هر از گاهی احساس اضطراب می کنیم، اما اختلالات اضطرابی چیزی بیش از یک حمله موقتی از نگرانی یا ترس است. امروزه روش های درمان شناختی جدیدی برای برطرف کردن اضطراب وجود دارند که بسیار امیدوار کننده هستند. اما این درمان ها نیاز به حضور مداوم و خود یاری دارند تا موثر واقع شوند و به طور کامل اضطراب را از بین ببرند.

اگر استرس و اضطراب اجتماعی بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست