موفقیتموفقیت در روابطوبلاگ

اختلال اضطراب اجتماعی زندگی را فلج می‌کند| آن را جدی بگیرید

اشتراک گذاری این مطالب در:

انسان بنا به فطرتش موجودی اجتماعی است و تنها در گرو بودن در اجتماع است که خواسته ها و نیاز هایش برآورده می شوند. اما تمام انسان ها به یک شیوه و با یک کیفیت وارد اجتماع نمی شوند. برخی هنگام برقراری ارتباط با دیگران دچار نوعی اضطراب می شوند. این نوع از اضطراب را اضطراب اجتماعی می گویند. همانطور که همه  می دانیم وجود حدی از اضطراب لازم و کاملا نرمال تلقی می شود. اما زمانی که این اضطراب شدید باشد و به فرد آسیب وارد کند به اختلال اضطراب اجتماعی تبدیل می شود. این اختلال در مباحث آکادمیک روان شناسی با نام جمع هراسی نیز شناخته می شود. جمع هراسی می تواند یک مشکل روحی و شخصیتی تلقی شود که فرد را در انجام دادن کارهای روزانه اش ناتوان و حتی زندگی او را به بدترین شکل ممکن بی کیفیت کند. در ادامه با خودساخته همراه شوید تا بیشتر در مورد اختلال اضطراب اجتماعی صحبت کنیم.

بیشتر بخوانید: عوارض اضطراب بیش از حد عامل اصلی مشکلات زندگی

اختلال جمع هراسی در روابط اجتماعی مختلف

اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است در محیط کار، دانشگاه و مدرسه فرد را با مشکل روبرو سازد. همه ی ما تجربه ی پای تخته رفتن را داریم یا هنگام کنفرانس و ارئه در دانشگاه با نوعی اضطراب مواجه شده ایم. این اضطراب در بسیاری از افراد شدید بوده و چه بسا از عهده ی کار مورد نظر بر نیایند و یا حتی آنها را از ادامه تحصیل باز دارد. فرد ممکن است در محل کار در برقراری ارتباط با کارفرما و مافوقش یا هنگام برگزرای جلسات مختلف دچار اضطرابی شدید شود که موقعیت شغلی او را به خطر اندازد.

در روابط عاطفی و آشنایی های اولیه، بسیاری از افراد دچار چنین اختلالی می شوند و شاید هیچ گاه نتوانند شریک زندگی شان را پیدا کنند. برخی افراد از انجام کارهای اداری و بانکی واهمه دارند و به محض ورود به چنین مکان هایی دچار اضطراب اجتماعی می شوند. افرادی نیز هستند که حتی از رفتن به سوپر مارکت و خیاطی و … نیز واهمه دارند. ممکن است تصور کنید اینها نمودهای کم رویی و خجالتی بودن هستند اما تفاوت در اینجاست که اختلال اضطراب اجتماعی فرد را فلج می کند. به صورتی که او به شدت از موقعیت های اضطراب آور دوری و اجتناب می کند. در این شرایط مشکلاتی برای فرد پیش می آیند که بسیار شدید هستند.

بیشتر بخوانید: علائم فیزیکی اضطراب شدید چیست؟ با بدن خود چه می‌کنیم؟

انواع اختلال اضطراب اجتماعی

به طور کلی اختلال اضطراب اجتماعی به دو نوع تقسیم می شود: اختلال اضطراب اجتماعی خاص( specific) و اختلال اضطراب اجتماعی فراگیر (Generalized). در نوع خاص این اختلال، فرد تنها در موقعیت خاصی توانایی برقراری ارتباط را از دست می دهد و نمی تواند کار مورد نظر را به خوبی انجام دهند. نمونه ی این نوع اختلال بسیار هستند؛ مانند اضطراب از سخنرانی، حضور در جلسات اداری، انجام مصاحبه و ظاهر شدن جلوی دوربین و … . در اختلال فراگیر وضعیت بدین صورت است که فرد همواره با اضطرابی شدید و مزمن دست و پنجه نرم می کند. فرد مبتلا به چنین اختلالی در برآوردن بسیاری از نیازهای روزانه اش با مشکل روبرو می شود. خود فرد نیز از این مسأله آگاه است اما به تنهایی توانایی مقابله با این اختلال را ندارد. در این شرایط او نیاز به تشخیص و درمان زود هنگام دارد تا به زندگی اجتماعی عادی بازگردد.

عوارض اختلال اضطراب اجتماعی

 علائم، علل و پیامدهای اختلال اضطراب اجتماعی

اضطراب علائم و مشخصه های بارزی دارد. لرزش دست و پا، عرق کردن، تپش قلب شدید، لکنت زبان و … از نشانه های فیزیولوژیک اضطراب هستند. در اختلال اضطراب اجتماعی فرد با قرار گرفتن در جمع چنین علائمی را با شدت بیشتری از خود نشان خواهد داد به صورتی که توانایی برقراری ارتباط از وی گرفته می شود. به لحاظ رفتاری نیز اختلال اضطراب اجتماعی فرد را از بودن در موقعیت های مختلف فراری می دهد. او تبدیل به فردی گوشه گیر و منزوی می شود که از قرار گرفتن در جمع های مختلف اجتناب می کند.

فرد ممکن است به دلیل ساختار ژنتیکی و برخی ویژگی های وراثتی به چنین اختلالی دچار شود. همچنین شرایط محیطی، کودکی فرد و نحوه ی شکل گیری شخصیت او در ایجاد اختلال اضطراب اجتماعی دخیل هستند.

این مسأله پیامدهای بسیار ناخوشایندی نیز دارد. در پاره ایی موارد منجر به افسردگی و خودکشی نیز می شود. حتی مشاهده شده که فرد برای رهایی از چنین معظلی به مواد مخدر و داروهای روان گردان روی آورده است.

بیشتر بخوانید: نحوه بالا بردن روابط اجتماعی با 8 راه حل

درمان اختلال اضطراب اجتماعی

این اختلال خود یکی از عوامل بازدارنده ی درمان آن است. فردی که مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی می باشد از رفتن به مطب روان شناس و مشاور واهمه دارد، دوستان زیادی ندارد که از آنها کمک بگیرد و نمی تواند خودش را در عمل انجام شده قرار دهد. در این صورت درمان وی با مشکل روبرو می شود.

اگر شما علائم چنین اختلالی را در خود می بینید بهترین راه برای درمان آن است که نظام فکری تان را تغییر دهید. باورهایتان را درباره ی خود و اطرافیتان تغییر دهید و به خودتان و توانایی هایتان ایمان بیاورید. اعتماد به نفستان را بالا ببرید و در تنهایی و در ذهن خودتان موقعیت های اجتماعی مختلف را تصور کنید.

اگر با این روش به نتیجه ایی نرسیدید بدانید که بالاتر از سیاهی رنگی نیست! پس باید وارد میدان شوید و حتما به روان شناس متخصص مراجعه کنید. روان شناس با انجام جلسات روان درمانی می تواند به شما کمک کند. در غیر صورت روان پزشک با تجویز داروهای خاصی می تواند مشکل شما را حل کند.

بیشتر بخوانید: بهترین راه مقابله با استرس و اضطراب چیست؟

اگر استرس و اضطراب اجتماعی بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست