اعتماد به نفسمقالهوبلاگ

تاثیر اعتماد به نفس بر اضطراب چقدر است؟ برای کاهش اضطراب چکار کنیم؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

رابطه کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس چیست ؟ تا به حال از خوتان پرسیده اید اعتماد به نفس در کجای زندگی شما  قرار دارد؟ از آن بهره مند هستید؟ یا از از کمبود آن رنج می برید؟ می دانید نداشتن این گوهر ناب، چه بلایی بر سرتان می آورد؟ اعتماد به نفس عنصری حیاتی در زندگی هر فردی به شمار می آید، داشتنش شما را به اوج می رساند و نداشتنش به قعر. اگر اعتماد به نفس نداشته باشید توان حضور در هیچ جمعی را ندارید و با قرار گرفتن در هر موقعیتی دچار استرس و اضطراب می شوید و این یعنی پسرفت! با سایت موفقیت سلف مید همراه باشید تا به تاثیر اعتماد به نفس بر اضطراب پی ببرید.

بیشتر بخوانید: تاثیر اعتماد به نفس بر سلامتی و شادابی

کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس

عوامل بسیاری ممکن است باعث ایجاد استرس در فرد شوند از جمله حجم بالای مسئولیت ها، وقوع یک اتفاق ناگهانی، پیش آمدن مسائل حیاتی در زندگی فرد و … . اگرچه روبرو شدن با حدی از اضطراب در زندگی کاملا طبیعی و لازم است اما نداشتن اعتماد به نفس می تواند در هر موقعتی عامل بروز اضطراب شدید در فرد باشد. دیگر عوامل کاملا طبیعی و گذرا هستند. اما اعتماد به نفس عاملی است که در همه حال همراه انسان است و مثل سایه از او جدا نمی شود.

آنچه مسلم است

پژوهش های علم روان شناسی با ادله ی محکمی ارتباط تاثیر کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس بر تمام وجوه زندگی انسان را ثبات کرده اند. در رابطه با تاثیر اعتماد به نفس بر اضطراب آنچه مسلم است وجود رابطه معکوس بین این دو می باشد. با افزایش اعتماد به نفس سطح استرس و اضطراب به صورت چشم گیری پایین می آید و بالعکس؛ هرچه فرد از اعتماد به نفس پایین تری برخوردار باشد اضطراب به یار همیشگی اش تبدیل می شود. در ادامه این ارتباط را به صورت دقیق تری بررسی می کنیم.

بیشتر بخوانید: زبان بدن افراد با اعتماد به نفس بالا چه شکلی است؟

نیاز به تایید دیگران

زندگی افرادی که برای افزایش اعتماد به نفس تلاش نمی کنند  حول محور دیگران می چرخد. آنها برای سنجیدن مسائل مختلف، معیارهای خاص خودشان را ندارند. بلکه مدام به فکر این هستند که دیگران چه می گویند. وقتی دست به کار تازه ایی می زنند، در جمعی حضور پیدا می کنند یا تصمیم بزرگی در زندگی شان می گیرند و در همه حال به دنبال تایید گرفتن از دیگران هستند. این افراد همواره در درون واهمه این را دارند که نکند دیگران فلان کار من را نپذیرند. این واهمه درونی به اضطراب و استرس همیشگی در همه ی امور زندگی آنها تبدیل می شود.

بیشتر بخوانید: افزایش اعتماد به نفس با بهترین توصیه ها

کمرویی چگونه افراد را به لرزه می اندازد

کمرویی از صفات بارز افراد با اعتماد به نفس پایین است که تاثیر مستقیمی در دچار شدن به استرس دارد. افراد کمرو از توانایی برقراری ارتباط پایینی برخوردار هستند و با حضور یافتن در هر جمعی دچار تپش قلب می شوند، رنگشان سرخ می شود و صدایشان از گلو بیرون نمی آید. اینها همه علائم اضطراب هستند.

تاثیر اعتماد به نفس بر اضطراب

منفی نگری و اضطراب

برخورداری از اعتماد به نفس پایین باعث می شود فرد خودش را دست کم بگیرد، خودش را دوست نداشته باشد و فکر کند که هیچ مهارت و توانایی خاصی ندارد. کافی است به چنین فردی مسئولیت کوچکی واگذار شود تا دست و پایش را گم کند و مغزش به سوت کشیدن بیفتد. اگر در موقعیت های حساس و حتی نمیه بحرانی نظاره گر رفتار چنین فردی باشید به خوبی به تاثیر اعتماد به نفس بر اضطراب پی خواهید برد.

بیشتر بخوانید:  احساس تحقیر شدن از علائم یک رابطه ناسالم است

احساس ناامنی در افراد با اعتماد به نفس پایین

به طور کلی پایین بودن اعتماد به نفس باعث ایجاد نوعی احساس ناامنی در افراد می شود. همین امر بیانگر وجود رابطه بین اعتماد به نفس و اضطراب است. وقتی فردی به خودش و مهارت هایش ایمان نداشته باشد نمی تواند در هیچ موقعیتی از خودش مراقبت کند و مدام با نوعی ترس دست و پنجه نرم می کند. چنین فردی سراسر زندگی اش آکنده از استرس و اضطراب ناشی از حس ناامنی است.

مهره ی مرکزی سلامت روانی

اعتماد به نفس کلید بهره مندی از سلامت روان و مهره مرکزی آن است. در میان عارضه های روانی اضطراب و افسردگی مخل اعتماد به نفس هستند و تاثیر منفی نیز بر آن می گذارند. به همین سبب لازم است این سه مورد در یک چارچوب مورد توجه قرار بگیرند. در مباحث روان شناسی تاثیر افسردگی بر اعتماد به نفس مورد توجه پژوهشگران بسیاری بوده است زیرا رابطه ی این دو رابطه ایی دو سویه و بسیار مهم است.

تاثیر افسردگی بر اعتماد به نفس

بیشتر بخوانید:  راه های افزایش اعتماد به نفس در رابطه عاشقانه

درمان افسردگی، راه حل ارتقا اعتماد به نفس و کاهش استرس

اینکه افسردگی باعث کاهش اعتماد به نفس می شود بر همگان روشن و واضح است. در مقابل پایین بودن اعتماد به نفس نیز می تواند منجر به افسردگی شود. فرد افسرده فردی منفی نگر است و خودش در مرکزیت این منفی نگری قرار دارد. او به زندگی و آینده بدبین است زیرا معتقد است قادر به ایجاد تغییر نیست. این ناتوان بودن به شدت اعتماد به نفس او را پایین می آورد. با تغییر دید و طرز تفکر چنین افرادی میتوان تاثیر افسردگی بر اعتماد به نفس را به حداقل رساند و نیز دچار شدن به وحشت و اضطراب را در آنها کاهش داد.

اگر فکر می‌کنید خود یا اطرافیانتان از کمبود اعتماد به نفس رنج میبرید، خودساخته شرکت در دوره کیمیاگر را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی عکس زیر کلیک کنید

راه های افزایش عزت نفس را یاد بگیرید

 

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست