قدمت نظریه شخصیت به یونان باستان و دوران بقراط باز می گردد. این نظریه در طول دوران سیقل خورد و امروزه به یکی از دستاوردهای مهم انسان تبدیل شده است. در این راستا شخصیت شناسی به عنوان یکی از عناصر مهم زندگی بشر در دنیای مدرن نقش مهمی بازی می کند. شناخت شخصیت انسان ها ارتباطات را تسهیل می بخشد و افراد را در رسیدن به اهدافشان یاری می کند.

اگر افراد جامعه همه موفق شوند شغل و موقعیتی مناسب با ویژگی های شخصیتی خود انتخاب کنند جهان تبدیل به یک مدینه فاضله خواهد شد. در نتیجه اهمیت این موضوع، امروزه شرکت ها و سازمان های مهم در استخدام اعضای خود به شخصیت افراد بهای فراوانی می دهند و تست روان شناسی را تبدیل به یکی از مراحل استخدام خود کرده اند. به همین سبب ما در سایت موفقیت خودساخته تصمیم گرفتیم در این رابطه اطلاعات مفید و جامعی در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهیم.

تست شخصیت چیست؟

اگرچه نظریه شخصیت و شخصیت شناسی از قدمت فراوانی برخوردار است و روان شناسان بزرگی در دنیا به این موضوع علاقه داشته و درباره آن به تحقیق و تفحص پرداخته اند، اما سال 1900 بود که دسته بندی کردن شخصیت ها به صورت جدی شروع شد و تست های شخصیت مختلفی از سوی روان شناسان مختلف ارائه شد.

آزمون شخصیت دیسک، تست شخصیت نئو، پرسشنامه 16 عاملی شخصیت، تست ام بی تی آی، پرسشنامه شخصیت مینه سوتا، آزمون بریک من، آزمون هوگان و … از جمله تست های شخصیت شناسی موجود هستند؛ که هر سازمانی با توجه به اهداف و نیازمندی های خود یکی از آنها را در مراحل جذب و استخدام افراد می گنجاند. تست شخصیت بدین صورت است که پرش و پاسخ هایی را در اختیار شما قرار می دهد و شما با توجه به عادات، تفکرات و علایق خود به آنها پاسخ می دهید.

تست روان شناسی مصاحبه استخدامی،

کاربرد تست های شخصیت

آگاهی از نتایج تست های شخصیت شناسی در زندگی هر فردی می تواند سودمند باشد. ما برای انتخاب درست اهداف و برنامه هایمان در زندگی نیازمند کشف علایق و سلایق خود هستیم و هیچ چیزی به اندازه یک تست روان شناسی نمی تواند در این راستا کمک حال ما باشد. در انتخاب شغل، انتخاب رشته تحصیلی در مدرسه و دانشگاه، انتخاب همسر و شریک عاطفی، در یافتن دوستان و حلقه های ارتباطی و به طور کلی در تمام زندگی ما آزمون های شخصیت شناسی می توانند انتخاب های درستی سر راه ما قرار دهند.

اهمیت تست روان شناسی در استخدام سازمان ها

همانطور که گفته شد امروزه سازمان ها و شرکت های بزرگ به شخصیت کارکنانشان اهمیت فراوانی می دهند و خواهان آن هستند که شخصیت اعضایشان هم سو با اهداف و ملزومات شغلی سازمانشان باشد. از سوی دیگر سازمان ها به این مسأله واقفند که شخصیت افراد در سبک های مدیریتی آنها تاثیر به سزایی دارد. به همین سبب تست شخصیت به یکی از مراحل اساسی در مرحله مصاحبه استخدامی تبدیل شده است. تست شخصیت نئو، در بسیاری موارد تست روان شناسی مصاحبه استخدامی بوده است؛ که در ادامه به معرفی اجمالی آن خواهیم پرداخت.

معرفی آزمون شخصیت شناسی نئو

تست نئو یک تست بسیار معتبر و کامل است که پنج جنبه از شخصیت فرد را مورد شناسایی قرار می دهد. این تست به ارزیابی فرد از لحاظ وظیفه شناسی، عصبانیت، برون گرایی یا درون گرایی، سازگاری و تمایل به تجربه های جدید می پردازد. تست شخصیت نئو در دو نمونه کوتاه و بلند وجود دارد، یکی شامل 240 است و دیگری شامل 60 سوال.

در پاره ایی موارد که این آزمون به عنوان تست روان شناسی مصاحبه استخدامی انتخاب شده، تعداد سوال ها شامل 288 سوال بوده است. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی نرم افزارهای خاصی برای ارائه و ارزیابی نتایج تست های شخصیت طراحی شده اند، این نرم افزارها می توانند تلفیقی از چند آزمون ارائه داده و سبک های مدیریتی و آزمون های هوش را در خود جای دهند. این نرم افزارها در نهایت نتیجه ایی کامل و جامع از شخصیت و توانمندی های شما ارائه می دهند.

تست شخصیت نئو

نکاتی پیرامون پاسخ دهی به آزمون های شخصیت شناسی

چه بنا به اهداف شخصی قصد شناخت خود را داشته و چه در یک آزمون استخدامی شرکت کرده و اکنون به مرحله تست روان شناسی مصاحبه استخدامی سازمان مورد نظرتان رسیده باشید، باید در پاسخ گویی به تست روان شناسی صادقانه عمل کنید. سعی کنید بر اساس آنچه که هستید به سؤال ها پاسخ دهید نه آنچه که دوست دارید باشید. رعایت این نکته به دو دلیل توصیه می شود:

اول اینکه؛ انواع تست روان شناسی که سازمان ها برای ارزیابی شخصیت شما انتخاب می کنند تست های علمی بوده و از روایی و پایایی بالایی برخوردار هستند. این تست ها سوال های کنترل داشته و ارزیاب به راحتی می تواند صداقت شما را اندازه گیری کند.

دوم؛ هیچ شخصیتی بر شخصیت دیگری برتری ندارد، تا قصد مخفی کردن خود واقعی تان را داشته باشید. شما باید به دنبال شناخت آنچه که هستید باشید تا بتوانید مسیر زندگی تان را به درستی انتخاب کنید و از طی کردن آن مسیر لذت ببرید.

فهرست