درمان استرسمقالهوبلاگ

عوارض اضطراب بیش از حد عامل اصلی مشکلات زندگی

اشتراک گذاری این مطالب در:

زمانی که فرد در شرایط حساس یا پر فشار قرار می گیرد دچار حالتی روانی می شود که به آن اضطراب یا استرس می گویند. در اصطلاح عامیانه به آن دلهره و دل شوره هم می گویند. اضطراب حالتی درونی است که توأم با نوعی ترس و نگرانی است. فرد ممکن است در چنین شرایطی دچار برخی حالات فیزیولوژیک مانند لرزش دست و پا، تپش قلب شدید، حالت تهوع و … شود.

بیشتر بخوانید: علائم فیزیکی اضطراب شدید چیست؟ با بدن خود چه می‌کنیم؟

استرس واکنشی عادی یا اختلالی روانی؟

در اصل استرس واکنشی عادی به برخی مسائل زندگی است، حتی می توان آن را لازم دانست. همه ما در شرایطی مانند تغییر شغل، تغییر دادن محل زندگی، انتخاب شریک زندگی، انجام مصاحبه شغلی، شرکت در جلسات مهم و … چنین حالتی را تجربه کرده ایم. در حالت عادی استرس برای ایجاد سازگاری با محیط اطرافمان و توسعه توانایی هایمان مفید می باشد. اما اگر فرد نتواند چنین حالتی را کنترل کند و اضطراب و استرس را به مدتی طولانی تجربه کند، دچار اختلالی آسیب زا می شود؛ که این اختلال بر تمام جنبه های زندگی فرد تأثیر می گذارد. حتی در انجام امورات روزمره فرد را با مشکل روبرو می کند.

اگر ما با عوارض اضطراب مزمن آشنا باشیم و آنها را دست کم نگیریم، قطعا تشخیص آن برایمان آسان تر است و برای کنترل و درمان آن بیشتر می کوشیم. در ادامه هفت مورد از مهم ترین عوارض اضطراب بیش از حد را برشمرده و بررسی نموده ایم.

عوراض اضطراب مزمن کدام ها هستند؟

اختلال استرس و اضطراب مشکلات زیادی را ایجاد می کند که عبارتند از:

1. اختلال خواب

یکی از عوارض اضطراب و استرس شدید که بسیار شایع می باشد بی خوابی یا دیر به خواب رفتن است که با عنوان اختلال خواب شناخته می شود. حتی ممکن است فردی که مبتلا به اضطراب شدید است دچار کابوس های شبانه شود، یا شبها از خواب بیدار شود و دوباره به خواب نرود. همچنین چنین فردی چنان ذهن آشفته ایی دارد که شبها قبل از خواب با هجومی از فکار مواجه می شود که خواب را از چشمانش می ربایند.

عوارض اضطراب و استرس

2. عدم در تمرکز

فردی که دچار استرس شدید است در تمرکز کردن ناتوان است. چنین فردی به شدت احساس آشفتگی و پریشانی می کند. او نمی تواد ذهنش را بروی یک مسأله خاص یا حل یک مشکل متمرکز کند. فرد مبتلا به اضطراب در انجام محاسبات ریاضی حتی ساده با مشکل مواجه می شود.

3. ناتوانی در یادگیری

استرس و اضطراب شدید باعث می شود که فرد توانایی یادگیری خود را از دست بدهد. از آنجایی که استرس تأثیر بسیار منفی بر مغز می گذارد و سلول های مغز را می سوزاند فرد نمی تواند چیز جدیدی یاد بگیرد. در شرایط استرس زا حتی فرد در به یادآوردن چیزهایی که قبلا آموخته با مشکل مواجه می شود. به قولی در چنین شرایط حافظه یاریگر نیست و به کلی فلج می شود.

بیشتر بخوانید: راههای مقابله با ترس و استرس در زمان کوتاه

4. ترس مداوم

یکی دیگر از عوارض اضطراب و استرس احساس ترس می باشد. فردی که به اختلال اضطراب مبتلا است همیشه ترس را با خودش یدک می کشد. او از تمام مسائل زندگی می ترسد. ترس از تنها بودن یکی از شایع ترین ترس هایی است فردی مبتلا به استرس از آن رنج می برد. ترس از رانندگی، ترس از حوادث غیر مترقبه، ترس از دست دادن عزیزان و … نیز از دیگر انواع ترس است که ممکن است فرد را در زندگی روزمره اش با مشکل مواجه کند.

5. افکار منفی و احساس ناتوانی

همانطور که گفته شد فردی که دچار استرس شدید می شود نمی تواند بر روی حل مسائل تمرکز کند. فردی که نتواند تمرکز کند قطعا نمی تواند هیچ مسأله ایی را حل کند و از عهده ی انجام کارها به خوبی بر نمی آید. در چنین شرایطی او به شدت احساس ناتوانی می کند و اعتماد به نفسش را از دست می دهد. همچنین موجی از افکار منفی به وی هجوم می آورند. حتی ممکن است فرد از خودش بیزار شود و آرزوی مرگ کند. حتی در برخی موارد چنین شرایطی منتهی به افسردگی می شود.

6. ریزش مو

بسیار شنیده ایم که فردی گفته است بعد از کنکور موهایش ریخته. یا در زمانی که مشغول ساختن خانه بوده است موهایش شروع به ریزش کرده اند و مثال هایی از این دست. این یک حقیقت است. یکی از عوارض اضطراب مزمن تاثیری است که بروی هورمون ها می گذارد. همچنین استرس باعث ایجاد مشکل در گردش خون می شود. این مسائل به نوبه ی خود پیر شدن پوست و ریزش مو را به دنبال دارند. همچنین در مواردی لثه و دندان های فرد دچار آسیب شدید می شوند.

بیشتر بخوانید: مسائل و مشکلات خانوادگی را چگونه حل کنیم؟

7. مشکلات گوراشی و سوزش معده

استرس درست مانند ریختن اسید به معده عمل می کند. شاید برای همه ما پیش آمده که در شرایط حساس و استرس زا سوزش شدیدی را در معده ی خود احساس کرده ایم. این بدان علت است که اضطراب و استرس باعث می شود هورمون های رابط بین مغز و سیستم گوراشی ترشح نشوند و فعالیت های سیستم گوارش با کندی انجام پذیرند . همچنین حالت تهوع و گاها یبوست از عوارض استرس شدید می باشند.

امید است با دانستن عوارض اضطراب و استرس شدید و آثاری منفی آن در زندگی بیشتر از پیش مهارت مدیریت خود را فرا بگیریم  و از دچار شدن به استرس و اضطراب جلوگیری کنیم. یا اگر می دانیم دچار چنین اختلالی هستیم برای درمان آن بکوشیم تا زندگی شاد و بهتری تجربه کنیم.

عوارض اضطراب بیش از حد

 

اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

 

 

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست