درمان استرسمقاله

علائم فیزیکی اضطراب شدید چیست؟ با بدن خود چه می‌کنیم؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

مشکلات روحی فقط روان ما را تحت‌تاثیر قرار نمی‌دهند. آنها به عمق قلب‌مان رسوخ می‌کنند و روی افکارمان اثر می‌گذارند. نتیجه تحت‌تاثیر قرارگرفتن این‌ها روی جسم‌ هم اثرات نامطلوب خود را می‌گذارد. مثلا موضوع اضطراب را باید جدی بگیرید. اگر اضطراب به‌حالت شدید و حاد درآید، روی جسم اثراتی می‌گذارد. اجازه بدهید در ادامه از علائم فیزیکی اضطراب شدید برای‌تان بگوییم. با شناخت این علائم می‌توانید کنترل بهتری روی وضعیت خود داشته باشید. پس تا انتهای این مطلب با سایت موفقیت خودساخته همراه شوید.

اضطراب شدید چیست؟

داشتن تجربه‌ای هولناک، دشوار یا وحشتناک در زندگی می‌تواند موجب تحمیل شرایط استرس و اضطراب شود. دچارشدن به اختلال اضطراب شدید، همراه با نشانه‌هایی است. اما قبل از آنکه به سراغ علائم برویم، بهتر است که درباره علت شکل‌گیری اضطراب شدید صحبت کنیم. رخدادهایی مانند موارد زیر می‌توانند موجبات شکل‌گیری اضطراب شدید را در یک فرد بیدار کنند:

  • تجربه شرایطی مانند زلزله، سیل و… .
  • تجربه مورد تجاوز قرارگرفتن.
  • حضور در یک حادثه رانندگی.
  • از دست‌دادن عزیزان.
  • دچارشدن به یک بیماری سخت.

علائم اضطراب شدید می‌تواند خود را به شکل تصاویری از حادثه یا کابوس‌هایی وحشتناک نشان بدهد. حساس‌شدن، آسیب‌پذیرشدن و اختلالات خواب از نتایج اضطراب شدید است.

درمان اضطراب شدید

علائم فیزیکی اضطراب شدید چیست؟

فعالیت بیش از حد سیستم عصبی و ترشح هورمون‌های مرتبط با استرس مانند آدرنالین باعث می‌شود که علائم فیزیکی اضطراب شدید در افرادِ دچار این مشکل دیده شوند. مثلا:

  • تپش قلب شدید؛
  • دشواری در نفس‌کشیدن؛
  • درد در ناحیه قفسه سینه؛
  • سردرد؛
  • شکم‌درد؛
  • تعریق زیاد؛
  • حالت تهوع.

علاوه بر این علائم فیزیکی اضطراب شدید، نشانه‌هایی در روح و روان هم پدیدار می‌شوند که در ادامه از آنها خواهید خواند.

علائم روحی و روانی اضطراب شدید چیست؟

زمانی که فرد دچار استرس شدید می‌شود، علائمی هم در روح و روانش به‌وجود می‌آید. برای مثال، فرد تمرکز خود را از دست می‌دهد و دیگر نمی‌تواند به مسائل مختلف دقت کافی داشته باشد. گاهی‌اوقات، کنترل خودش را از دست می‌دهد و برای نمونه، نمی‌تواند خشم خود را کنترل کند. وقتی فرد در نتیجه تجربه‌ یک حادثه ناخوشایند اسیر اضطراب شدید می‌شود، دچار حالت امتناع از پذیرش هم می‌گردد. یعنی چه؟ یعنی سعی می‌کند چیزهایی را که در زمان تجربه ناخوشایند وجود داشته‌اند، کتمان کند و از آنها دور شود. از دیگر علائم و نشانه‌های اضطراب شدید، می‌توان به مخدوش‌شدن حافظه هم اشاره کرد. به‌طور کلی، خلق‌وخوی فرد مضطرب هم تحت‌الشعاع استرس قرار می‌گیرد.

درمان علائم فیزیکی اضطراب شدید چیست؟

بعد از هویداشدن علائم جسمی افسردگی و اضطراب نیاز است که فرد به دنبال درمان بگردد.  درمان اضطراب شدید هم وجود دارد. پس جای نگرانی نیست. فقط باید آگاهانه در این مسیر گام برداشته شود. گاهی روش‌های مختلف درمانی با هم ترکیب می‌شوند تا نتایج بهتری برای رفع مشکلات اضطرابی در افراد گرفته شود. روش‌های زیر از جمله اقداماتی است که می‌توان برای درمان علائم فیزیکی اضطراب شدید یا رفع مشکلات روحی ناشی از آن به‌کار برد.

روان‌درمانی

روان‌درمانی دارای روش‌های مختلفی است که روی روح و رفتار انسان‌ کار می‌کند. اما یکی از کاربردی‌ترین روش‌های درمانی که زیرمجموعه روان‌درمانی قرار می‌گیرد، رفتاردرمانی شناختی است. در روش رفتاردرمانی شناختی تلاش می‌شود که فرد الگوهای فکری و رفتاری مرتبط با اضطراب و استرس خود را کنار بگذارد. در طی هفته‌ها روی رفتار و فکر بیمار کار می‌شود و در نتیجه دیگر تجربه‌های گذشته را به دست فراموشی می‌سپارد.

دارودرمانی

دارودرمانی هم روشی برای از بین‌بردن علائم فیزیکی اضطراب شدید است. این درمان نخستین اولویت برای مقابله با ترس و استرس نیست. مصرف داروهایی که در این زمینه تجویز می‌شود، همراه با عوارض و وابستگی‌هایی احتمالی خواهد بود. برای همین، ترجیح این است که در زمینه درمان مشکلات استرس، افسردگی و اضطراب از روش‌های دیگر در درجه نخست استفاده شود.

علائم فیزیکی اضطراب شدید

در آخر

انسان‌ها در معرض تجربه‌های مختلفی هستند. امکان دارد که در هر لحظه، وقایع ناخوشایند مختلفی برای هرکسی پیش بیاید. بعضی از این حادثه‌ها و وقایع چنان روی روان اثر می‌گذارند که بدن هم از آثار مخرب‌شان بی‌نصیب نمی‌ماند. در واقع، ارتباط میان جسم و روان آن‌قدر زیاد است که تاثیر برخی حوادث نامطلوب می‌تواند هردو را به یک‌اندازه اما در شکل‌ها و قالب‌های مختلفی آزار دهد.

برای رفع علائم فیزیکی اضطراب شدید باید حتما به متخصصان مراجعه کرد و کمک‌های حرفه‌ای در این زمینه دریافت نمود. گاهی‌اوقات، نادیده‌گرفتن این علائم باعث می‌شوند که آثاری در بدن و رفتار ظاهر شود که همان‌ها بر شدت اضطراب می‌افزایند. مثلا کسی که در موقعیتی اضطراب‌آور دچار سرخ‌شدگی گونه‌ها می‌شود، نمودی بیرونی را به نمایش می‌گذارد که از سوی همه دیده می‌شود. همین حالت هم او را مضطرب‌تر می‌کند. یکی عامل اصلی اضطراب است که چنین فردی را از درون می‌آزارد و دیگری نمود بیرونی و فیزیکی اضطرابش که مثلا باعث شرمندگی‌اش می‌شود. روان‌درمانی یا دارودرمانی راه‌کارها و استراتژی‌های گسترده‌ای برای مقابله با مشکلات اضطراب و افسردگی در آستین دارند. پس اگر دچار مشکلات این‌چنینی هستید با اعتماد به متخصصان، مساله خود را حل کنید و اجازه بدهید که آرامش به زندگی‌تان راه پیدا کند.

اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست