درمان استرسمقالهوبلاگ

برای آرامش اعصاب چه باید کرد؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

همه ما عصبی می‌شویم و گاهی آرامش از وجودمان دور می‌شود. حتما تجربه عصبی‌شدن را دارید. گاهی اعصابمان تحت فشار قرار می‌گیرد و نمی‌دانیم که چطور باید روح و روانمان را دوباره شاد و آسوده کنیم؟ خبر خوب این است که راه‌های مختلفی برای تسکین‌دادن به خود وجود دارد و می‌توان با مدیریت روح و روان به آرامش رسید. در این مقاله به شما می‌گوییم که برای آرامش‌دادن به اعصاب خود چه کنید؟

اگر بتوانیم شرایط را درک کنیم و با راه‌کارهایی که ملکه ذهنمان شده‌اند، تلاش برای کنترل وضعیت داشته باشیم، همه‌چیز زود و سریع حل می‌شود اما اگر با وضعیت خود آشنا نباشیم و دقیقا ندانیم که چطور می‌توان به لحظات شاد و آرام برگشت، به‌شدت اذیت می‌شویم و لحظات ناملایم و دشواری را تجربه می‌کنیم. با سایت خودساخته همراه باشید تا از ترفندهایی برای کنترل اعصاب در مواقع ناآرامی برایتان بگوییم.

تنفس‌کردن را فراموش نکنید

تعجب نکنید. منظور از تنفس‌کردن نفس‌های معمول و همیشگی‌مان نیست. روش‌هایی برای نفس‌کشیدن وجود دارد که باعث می‌شود، آرامش مطلوبی در ما به وجود بیاید. نفس‌کشیدن قانونمند یکی از موثرترین و سریع‌ترین راه‌های از بین‌بردن عصبانیت و خشم است. در زمان‌هایی که کنترل اعصاب از دست‌هایمان خارج می‌شود، نفس‌هایمان سطحی و کوتاه می‌شود. اگر به این روند آگاه باشیم و بتوانیم چنین سبکی از تنفس را به شکلی دیگر درآوریم، مشکلات حل می‌شود. نفس‌های عمیق و طولانی باعث می‌شوند که آرام شویم و اعصابمان تحت کنترل درآیند.

بیشتر بخوانید: مدیریت خشم : ۱۰ راه برای رام کردن خلق و خوی تند شما

 

عصبانی‌بودن یا عصبی‌شدن خود را بپذیرید

اگر دقت کنید، گاهی‌اوقات عصبانی می‌شویم و زیر بار هم نمی‌رویم. اما یکی از راه‌های کسب آرامش این است که خود را در این وضعیت بپذیریم. یا به عبارت بهتر، وضعیت عصبی‌بودن خود را قبول کنیم. اگر بپذیریم که کنترل خود را از دست داده‌ایم یا از آرامش دور هستیم، بهتر می‌توانیم مشکلمان را حل کنیم. راه ورود به از میان‌برداشتن هر مشکلی، این است که آن را بپذیریم و تعریف کنیم. تعریف و بیان مساله است که به ما کمک می‌کند، راه‌کاری درست بیابیم. برای دورشدن از عصبانیت یا عصبی‌بودن هم نیاز به این وجود دارد که وضعیت خود را قبول کنیم و بعد دنبال راه‌کار باشیم.

بیشتر بخوانید: چگونه با زنان حساس رفتار کنیم؟

افکار خود را به چالش بکشیم

گاهی‌اوقات به دلایلی بسیار پوچ و بیهوده عصبی می‌شویم. اگر کمی با خود فکر کنیم و دلیل حال بدمان را شناسایی نماییم، قطعا آسوده‌تر خواهیم بود. مثلا افکارمان را به چالش بکشیم و سعی داشته باشیم که ریشه‌های عصبانیت خود را کشف کنیم. از خود بپرسیم که آیا موضوعی که آرامش را از ما گرفته است، واقعا ارزش صرف این‌همه انرژی را دارد یا خیر. با فکرکردن و به چالش‌کشیدن افکارمان است که به سطحی‌بودن بسیاری از عوامل عصبی‌شدن خود دست پیدا می‌کنیم.

بیشتر بخوانید:  تاثیرات جسمی استرس بر تیروئید و راه های مدیریت آن

خود را در حالت آرام تصور کنید

یکی از روش‌های کسب آرامش هم تصور خود در حالت آرامش است. یعنی زمانی که عصبی هستیم، بهتر است که خود را در موقعیتی خیال کنیم که همه‌چیز خوب و آرام است و خودمان را به دنیایی رویاگونه مهمان کنیم. شاید کمی سخت و عجیب به نظر برسد اما در واقعیت، این‌طور نیست. یعنی با ورود به این دنیای آرامش‌بخش خیالی، به‌سادگی کنترل اعصابتان به دست‌تان بازخواهد گشت.

کنترل اعصاب در مواقع ناآرامی

حواس خود را پرت کنید

پرت‌کردن حواس خود هم راه خوبی است. مثلا به موضوعی که عصبانی‌تان کرده یا باعث عصبی‌شدن شما شده، توجه نداشته باشید. حواستان را به یک برنامه، کتاب، موسیقی یا چیزهایی بدهید که ارتباطی با موضوع از دست‌رفتن آرامشتان ندارند. پرت‌کردن حواس مانند بچگی‌ها؛ باور کنید که این راه حل هنوز هم جواب می‌دهد.

نوشتن را امتحان کنید

نوشتن هم راه مناسبی برای خلاصی از شرایط دشوار روحی است. با نوشتن می‌توانید تمرکز خوبی داشته باشید و ببینید که دقیقا چه چیزهایی شما را ناراحت کرده‌اند. گفت‌وگویی که از طریق نوشتن میان شما و خودتان صورت می‌گیرد به رسیدن به آرامش و تسکین‌یافتن‌تان کمک شایانی می‌کند. پس اگر حال خوبی ندارید، تکه‌ای کاغذ بیاورید و شروع به نوشتن درباره حال‌وهوایتان کنید. احساستان بعد از نوشتن بهتر خواهد شد. شک نکنید.

بیشتر بخوانید: زبان بدن افراد عصبی . آدمهای عصبی را چطوری بشناسیم؟

به بدن سوخت‌رسانی کنید

گاهی‌اوقات در زمانی که آرامش از شما دور می‌شود، بدنتان انرژی زیادی مصرف می‌کند و نیاز به سوخت‌رسانی پیش می‌آید. چیزی بخورید و سطح انرژی خود را بالا ببرید. علاوه بر آن، حواستان به آب‌خوردن هم باشد. زمانی که بدنتان بی‌آب یا اصطلاحا دی‌هیدراته است، عصبی‌تر می‌شوید. همیشه سعی کنید که به بدنتان به اندازه کافی آب برسانید و اگر افت انرژی دارید، چیزی انرژی‌زا و سالم بخورید.

شانه‌هایتان را پایین بیاندازید

زمانی که بی‌تفاوت هستید، شانه‌هایتان را رو به پایین می‌اندازید. دقت کرده‌اید؟ بی‌تفاوتی حالتی است که در آن آرامش و تسکین وجود دارد. اگر می‌خواهید که از عصبی‌بودن دور شوید، حواستان به زبان و حالت بدنتان هم باشد. شانه‌ها را پایین بیاندازید و با این حرکت فیزیکی سعی کنید که آرامش را به خود تلقین نمایید. آرامش مجموعه‌ای از تلاش‌های روانی و جسمانی است. پایین‌انداختن شانه‌ها هم مانند کنترل تنفس می‌تواند در کنار روش‌های دیگر برایتان مفید باشد و تسکین و آرامش را دوباره وارد زندگی کند.

عصبانی‌بودن یا عصبی‌شدن خود را بپذیرید

در آخر

یادگرفتن راه‌ها و روش‌هایی برای کسب آرامش در روز و روزگار امروزی بسیار واجب است. همه ما گاهی عصبی یا عصبانی می‌شویم و این اصلا عجیب و غیرعادی نیست اما اگر بتوانیم خودمان را کنترل کنیم و آرامش را به روانمان بازگردانیم، وضعیت را به شکل مطلوبی مدیریت خواهیم کرد. روش‌هایی که می‌توانند ما را آرام کنند، بسیار ساده‌اند و فقط باید آنها را بشناسیم و تمرین‌شان کنیم. برخی از این راه‌ها، جسمی و فیزیکی هستند و برخی هم با کارکردن روی روان ما را نجات می‌دهند.

برایتان آرامش آرزو می‌کنیم. یادتان باشد که تسلط پیداکردن به این روش‌ها نیاز به تمرین دارد. تمرین و تکرار را فراموش نکنید و بدانید که اگر بخواهید به‌سادگی امکان کنترل اعصاب را خواهید داشت. زندگی فردی که بر خود استیلا و کنترل دارد در موقعیت‌های مختلف بهتر سپری می‌شود و البته تصمیم‌های بسیار بهتری هم نسبت به سایرین می‌گیرد. تا به حال به راه‌کارهای تسلط بر اعصاب فکر کرده‌اید؟ آیا شما هم شیوه و روشی برای آرام‌کردن خود دارید؟ برایمان از ترفندهای شخصی‌تان بگویید. منتظر هستیم.

 

یکی از راه های حفظ ارامش و خونسردی درمان استرس است. اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست