درمان استرسمقالهوبلاگ

تاثیرات جسمی استرس بر تیروئید و راه های مدیریت آن

اشتراک گذاری این مطالب در:

انسان خلیفه ی خدا بر زمین است. این خلافت قطعا به سبب برتری های روحی بشر بر دیگر موجودات است. برای داشتن روح و روانی سالم نیاز است تا بدنی سالم نیز داشته باشیم. اگر جسم ما از سلامت کامل برخوردار نباشد قطعا در مسیر تعالی روح با مشکلاتی روبرو می شویم. در دنیای پر تنش امروز مسائل بسیاری سلامت جسمی بشر را تهدید می کنند. داشتن استرس یکی از این موارد است.

تاثیرات جسمی استرس بسیار زیاد هستند که در مقاله های دیگر به آنها پرداخته ایم. در این مقاله سایت موفقیت خودساخته ما به بررسی یکی از تاثیرات جسمی استرس یعنی تاثیر استرس بر تیروئید می پردازیم.

بیشتر بخوانید:  رابطه استرس با افسردگی یک ترکیب انفجاری است

علائم مشابه استرس و بیماری تیروئید

پیش تر تاثیرات جسمی استرس را به صورت مفصل توضیح داده ایم. همه ی ما می دانیم تپش قلب، تند شدن تنفس، لرزش دست و پا، اختلال خواب، کم اشتهایی یا پر خوری و … از نشانه های استرس هستند. در این میان مواردی وجود دارند که فرد با مشاهده ی آنها ممکن است سر در گم شود و نداند علائم استرس هستند یا کم کاری تیروئید؟ تغییر در خلق و خو، بالا رفتن وزن، احساس افسردگی و خستگی مفرط از جمله علائم مشترک استرس و بیماری تیروئید هستند.

تاثیرات جسمی استرس

تیروئید چیست و چرا مهم است؟

تیروئید یک غده ی کوچک است که در گردن، درست زیر برجستگی حنجره قرار دارد. شکل ظاهری تیروئید بسیار زیباست و شبیه پروانه ایی است با دو بال. این غده یکی از غدد حیاتی بدن انسان می باشد زیرا بسیاری از مسائل حیاتی بدن ما بستگی به هورمون هایی دارد که این غده وظیفه ترشح آنها را برعهده دارد. اگر سلامت این غده به خطر بیفتد دمای بدن ما، ضربان قلب و خلق و خو رفتارمان نیز تغییر پیدا می کند.

بیشتر بخوانید:  تاثیر خجالتی بودن بر استرس و راه درمان آن

تاثیر استرس بر تیروئید

عوامل بسیاری در کم کاری و پرکاری تیروئید موثر هستند از جمله: استعمال دخانیات مانند سیگار و قلیان، بی تحرکی، نوشیدن الکل، رژیم غذایی نامناسب و عدم مدیریت استرس. از میان این عوامل ما تنها به بررسی تاثیر استرس بر تیروئید می پردازیم.

  1. تیروئید یکی از غدد درون ریز است، تمام غدد درون ریز به حالات روحی و روانی انسان حساس هستند. استرس یکی از حالات روحی است که خودش هم با ترشح هورمون های خاصی مانند کورتیزول، آدرنال، وازوپرسین، کته کولامین و … به وجود می آید. افزایش ترشح این هورمون ها در تولید هورمون تیروئید اثر می گذارد. وقتی استرس به فرد وارد می شود و این هورمون ها آزاد می شوند، غده تیروئید نمی تواند به درستی هورمون خودش را آزاد کند. در واقع زمینه ی فعالیت بر او تنگ می شود و تیروئید دچار کم کاری می شود.
  2. از طرف دیگر افزایش و کاهش هورمون های استرس مانند آدرنالین و کورتیزول باعث ایجاد تغییر در قند خون می گردد و عدم وجود تعادل در قند خون به نوعی منجر به کم کاری تیروئید می شود. در این مورد تاثیر استرس بر تیروئید به صورت غیر مستقیم است.
  3. یکی دیگر از موارد تاثیر استرس بر تیروئید بدین صورت است که وقتی در موقعیت استرس زا هورمون های استرس شروع به ترشح می کنند و عرصه ی فعالیت بر هورمون تیروئید تنگ می شود، این غده ی پروانه ایی شکل خودش را مجبور به تلاش بیشتری می بیند و در نتیجه ی تلاش بیشتر غده ی تیروئید، هورمون تیروئید بیشتری هم تولید می شود. در این صورت تیروئید دچار پر کاری می شود.
  4. یکی دیگر از موارد غیر مستقیم تاثیر استرس بر تیروئید به مواد معدنی بر می گردد که در نتیجه ی وارد شدن استرس به فرد، از بدن او خارج می شوند. این مواد معدنی مانند روی و منزیوم برای فعالیت متعادل تیروئید لازم هستند.
  5. یکی از انواع بیماری های تیروئید، بیماری خود ایمنی تیروئید است. استرس یک عامل محیطی است که منجر به خود ایمنی تیروئید می شود.

تاثیر استرس بر تیروئید

بیشتر بخوانید: عوارض اضطراب بیش از حد عامل اصلی مشکلات زندگی

راه درمان استرس چیست؟

همانطور که گفته شد تاثیرات جسمی استرس بسیار زیاد هستند. در نتیجه ما برای آنکه جسم سالمی داشته باشیم ناچار به مدیریت استرس در زندگیمان هستیم. روبرو شدن با استرس اجتناب ناپذیر است. ما هرگز نمی توانیم خودمان را از چشم حمله های استرس پنهان کنیم اما می توانیم با کسب آگاهی و دانش، در موقعیت های استرس زا هوشمندانه عمل کنیم و استرس را به زانو در آوریم. مدیریت استرس می تواند در برابر تاثیرات جسمی استرس مقاوم کند. انجام کارهای زیر می تواند در مدیریت استرس شما را توانمند کند:

  1. ذهنتان را نسبت به خودتان و محیط اطرافتان تغییر دهید.
  2. با ورزش دست دوستی دهید.
  3. کشیدن نفس عمیق را به یک عادت روزانه تبدیل کنید.
  4. به صداهای طبیعت گوش بسپارید.
  5. مهارت سازگاری با محیط و شرایط جدید را در خودتان افزایش دهید.
  6. در دوره های مدیریت استرس شرکت کنید.
  7. قدرت دم نوش ها را جدی بگیرید.

اگر ترس و استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، با دوره خداحافظ استرس، برای همیشه با استرس خداحافظی کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست