طبق گزارشات انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا ” اختلالات اضطرابی و استرس عصبی” شایع ترین بیماری های روانی در ایالات متحده هستند. 40 میلیون بزرگسال و 18 درصد افراد بالای 18 سال هر ساله به این اختلال دچار می شوند. همچنین بر اساس این مطالعات، زنان بیشتر از مردان و بزرگسالان بیشتر از افراد جوان در معرض اختلال اضطرابی و علائم استرس عصبی هستند.
همچنین افرادی که مبتلا به اختلال اضطرابی هستند، 3 تا 5 برابر بیشتر به پزشک مراجعه می کنند و 6 برابر بیشتراز سایرین به علت بیماری در بیمارستان بستری می شوند. در ادامه با سایت موفقیت خودساخته همراه باشید تا بیشتر به بررسی این موضوع بپردازیم.
حتما بخوانید: زبان بدن افراد عصبی . آدمهای عصبی را چطوری بشناسیم؟
علائم استرس عصبی
وقتی استرس داریم یا احساس خطر می کنیم، سیستم عصبی ما آدرنالین را برای تحریک تغییرات فیزیولوژیک مهم بدن ارسال می کند و ما بر اساس آن، با جنگ یا فرار به شرایط پاسخ می دهیم. علائم اضطراب یا استرس عصبی را می توان به صورت زیر توضیح داد.
تاثیر اضطراب بر بدن
وقتی که اضطراب و علائم استرس عصبی تهدیدی برای سلامت شما باشند، بدن واکنشی را انتخاب می کند که به موجب آن، بقا و ایمنی شما به بهترین نحو تضمین می شود. همان طور که می دانید این واکنش ها کاملا غیر اردای هستند.
- افزایش ضربان قلب
- خشکی دهان
- برافروختگی صورت
- عرق دست( ب دلیل جریان مجدد خون در بدن)
- گرفتگی ماهیچه
- مشکلات معده
- لرزش بدن
- یخ زدگی دست و پا
حتما بخوانید: اختلال اضطراب اجتماعی زندگی را فلج میکند| آن را جدی بگیرید
علائم جسمی اختلالات اضطرابی
هنگام بروز علائم استرس عصبی افراد نه تنها از لحاظ احساسی، دچار غم و ناراحتی می شوند بلکه از نظر جسمی نیز دچار علائمی خواهند شد که برای آن ها هیچ توضیح منطقی وجود ندارد. مانند:
- احساس سوزن سوزن شدن بدن
- بی حسی اندام ها
- ضعف جسمانی
- ترس
- پریشانی
- لرز یا گر گرفتی
- نگرانی
- پریدن و تکان خوردن پلک چشم
- شنیدن صدای وز وز، زنگ زدن و زمزمه
- لرزش قسمت های مختلف بدن
مدیریت علائم اضطراب عصبی
- تنفس عمیق: تنفس عمیق که به تنفس دیافراگمی نیز معروف است به آرامش شما کمک می کند.
- آگاهی ذهن: توجه شما به احساسات درونی در همان لحظه می تواند برای مدیریت اضطراب و کاهش علائم آن مفید باشد.
- آرامش عضلات: یک تکنیک راحت برای آرام سازی عضلات و جلوگیری از گرفتگی ماهیچه ها است که در آن شما، هنگام تنفس قسمت های مختلف ماهیچه را در بدن خود متشنج سپس آرام می کنید.
- رژیم غذایی: داشتن یک رژیم غذایی سالم که حاوی مصرف میوه، سبزیجات، امگا 3، انواع حبوبات و غلات سبوس دار باشد برای کم کردن اختلال اضطراب تاثیر بسیار خوبی دارد.
- عدم مصرف قهوه: از آنجای که این نوشیدنی گرم و خوشمزه، حاوی کافئین است برای افرادی که دچار اختلال اضطراب هستند اصلا توصیه نمی شود.
- زندگی در زمان حال: گاهی افراد از آینده نامعلوم می ترسند. این امر اضطراب را زیادتر می کند. برای جلوگیری از اضطراب، در لحظه زندگی کنید.
- ورزش: انجام دادن ورزش،2 تا 3 بار در طول هفته به مدت 30 دقیقه، برای مدیریت اضطراب از سوی روان شناسان پیشنهاد می شود. از جمله، فوتبال، شنا یا هر فعالیت جسمانی دیگر.
- آرامش: قرار گرفتن در محیطی آرام و استفاده از تکنیک ها یوگا و مدیتیشن در کاهش اضطراب تاثیر زیادی دارد.
حتما تا کنون متوجه شدید که ذهن و جسم ما با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند. بدن می تواند تغییرات مرتبط با اضطراب را تجربه و به شما نشان دهد که دچار ضطراب شده و باید خطر را مدیریت کرد. افرادی که بتوانند موارد بالا را برای 2تا 3 ماه رعایت کنند تاثیر آن ها را درکاهش اضطراب متوجه می شوند.
حتما بخوانید: عوارض اضطراب بیش از حد عامل اصلی مشکلات زندگی
انواع اختلال اضطرابی
از لحاظ روانشناسی علائم استرس عصبی به چند صورت و طبق نوع اضطراب بروز می کند. به طور کلی چند نوع اختلال وجود دارد که شامل موارد زیر است:
- فوبیا: مربوط به کسانی می شود که از قرار گرفتن در موقعیت های خاص( مسافرت با هواپیما)، یک شی یا حیوان می ترسند.
- اختلال هراس: افرادی که دچار حمله وحشتناک شده و از تکرار مجدد آن می ترسد.
- اختلال اضطراب اجتماعی: افرادی که از قضاوت دیگران به شدت وحشت دارند.
- اختلال اضطراب تنهایی: شامل کسانی می شود که از تنهایی و دور شدن از خانه و خانواده می ترسند.
- اختلال اضطراب بعد از اتفاق ناگوار: استرسی که فرد تا مدت ها بعد توانایی قبول آن را ندارد.
- وسواس: شامل افکاری می شود که افراد را به انجام رفتار و کارهایی سوق می دهد که هیچ دلیل منطقی ندارند.
- اختلال اضطراب بیماری: اضطرابی که به علت وجود آن فرد همیشه احساس بیماری می کند و به آن ” هیپوکندریا” نیز می گویند.
حتما بخوانید: چگونه برای درس خواندن انگیزه پیدا کنیم؟
درمان علائم استرس عصبی
اگر اضطراب در مراحل ابتدایی باشد با استفاده از راهکاری که در بالا ارائه شد تا حدودی می توانید استرس خود را مدیریت کنید اما اگر بنا به دلایلی اختلال اضطرابی بسیار شدید شود باید به یک روان شناس و یا در مواردی به روان پزشک مراجعه نمایید تا با استفاده از متدهای خاص بتوانند به شما کمک کنند.
- درمان علائم استرس عصبی” CBT” : به شما در تغییر رفتارها و افکارتان برای کنترل اضطراب و کاهش نگرانی های بی دلیل کمک می کند.
- رفتار درمانی: در این روش برخلاف CBT که سعی دارد رفتارها را تغییر دهد، بر انجام فعالیت های تمرکز دارد که موجب خوشحالی فرد و حس رضایت او می شوند.
- درمان دارویی: براساس مطالعات، رفتار درمانی و روان شناختی بهترین روش برای کاهش و غلبه بر اضطراب هستند اما اگر فردی که مبتلا به افسردگی است با این روش ها بهبود نیافت درمان دارویی را آغاز می کنند .
و براساس شرایطی که فرد دارد و مدت زمانی که برای علائم استرس عصبی نیاز است دارو تجویز می شود.
امیداوارم خواندن این مقاله برایتان مفید بوده باشد.
اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:
لینک کوتاه مطلب: |
برای کپی کلیک کنید |
ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!