یک جلسه مهم دارید و پشت چراغ قرمز یا در ترافیکی وحشتناک گیر افتاده اید، امتحان آنلاین مهمی دارید و یکباره اینترنت قطع می شود، مهمانی مهمی ترتیب داده اید و ناگهان غذایتان می سوزد، مدتها درس خوانده ایی و فردا باید در جلسه کنکور شرکت کنید، اینها و صدها موقعیت دیگر اینچنینی ممکن است برای شما پیش بیاید. حتما تجربه اش را دارید. در این حالات چه اتفاقی برای شما می افتد؟ چه احساسی به شما دست می دهد؟ بدنتان چه واکنش هایی را نشان می دهد؟ در تمام شرایط ذکر شده شما دچار استرس می شوید. در ادامه با سایت موفقیت سلف مید همراه شوید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
بیشتر بخوانید: استرس ما را وادار به چه کارهایی می کند؟ | مزیت استرس چیست؟
استرس چیست؟
استرس واکنش روانی کاملا طبیعی به موقعیت های حساس و بحرانی می باشد. در این شرایط بدن شما واکنش های خاصی را نشان می دهد که ناشی از تاثیر استرس هستند. ضربان قلب شما بالا می رود، یک باره خون به رگ هایتان هجوم می آورد، شاید کمی هم احساس سرگیجه داشته باشید و ممکن است به شدت دچار دست پاچگی و عدم تمرکز شوید. اینها همه طبیعی هستند اما به شرط آنکه بتوانید دوباره اوضاع را تحت مدیریت خودتان درآورید. اگر قادر به انجام اینکار نباشید، تاثیر استرس بر تمام اندام های بدن شما می تواند مخرب و جبران ناپذیر باشد. از جمله تاثیر استرس بر قلب و فشار خون به خوبی خود را نشان می دهد.
استرس چه بلایی بر سر قلب شما می آورد؟
رابطه استرس با ضربان قلب رابطه ایی مستقیم است. زمانی که شما دچار استرس می شوید ناگهان ضربان قلبتان بالا می رود، احساس تپش قلب شدید می کنید، انگار قلب شما می خواهد از جا کنده شود و احتمالا فکر می کنید هر آن ممکن است قلبتان از دهانتان بیرون بیاید. اما تاثیر استرس به اینجا ختم نمی شود. استرس به مرور می تواند منجر به سکته ی قلبی شود. اگر سبک زندگی پر خطری هم داشته باشید اوضاع وخیم تر می شود. حتی ممکن است دچار سکته ی مغزی شوید.
تاثیر استرس بر فشار خون
رابطه استرس با فشار خون بالا هم رابطه ایی مستقیم است. هرچه شما بیشتر دچار اضطراب شوید و استرس شدیدتری را تجربه کنید بیشتر با بالا رفتن فشار خون ربرو خواهید شد. در شرایط کنونی که اضطراب ناشی از بیماری کرونا بر زندگی همه سایه افکنده است بیشتر شاهد بالا رفتن فشار خون در افراد جامعه در تمام سنین هستیم.این مساله به خوبی رابطه استرس با فشار خون را نشان می دهد. استرس سیستم عصبی را تحریک می کند و تحریک سیستم عصبی خود به بالا رفتن فشار خون منجر می شود.
شاید شما از آن افرادی باشید که فکر می کنند فشار خون تنها در سنین بالا خود را نشان می دهد. اما باید بگوییم این یک باور غلط است، اگرچه غالب افراد در سنین بالا دچار فشار خون می شوند اما شیوه ی زندگی معاصر و اضطرابات ناشی از آن سن ابتلا به فشار خون بالا را به شدت کاهش داده است. افراد در سنین پایین تر نیز به همان میزان افراد مسن دچار بالا رفتن فشار خون می شوند.
شاید در بین دوستان و آشنایان افرادی را بشناسید که از بالا رفتن فشار خون رنج می برند یا به طور مرتب دچار تپش قلب می شوند. این افراد اگرچه مدام به پزشک مراجعه می کنند اما دلیل مشکلاتشان را پیدا نمی کنند، زیرا از مستقیم بودن رابطه استرس با فشار خون و رابطه استرس با ضربان قلب غافل هستند. آنها نمی دانند مشکلات روحی همچون استرس و اضطراب عامل اصلی بیماری آنهاست.
بیشتر بخوانید: تاثیرات جسمی استرس بر تیروئید و راه های مدیریت آن
راههای کاهش استرس
حال که متوجه رابطه استرس با فشار خون شدید و همچنین رابطه استرس با ضربان قلب را به خوبی درک کردید حتما کاملا قبول دارید که استرس سلامت جسمی و حتی سلامت روحی شما را تهدید می کند. پس بهتر است با راههای کاهش و مقابله با استرس در زندگیتان آشنا شوید تا هم خودتان از سلامت کامل برخوردار باشید و هم در مواقع نیاز بتوانید به خانواده، دوستان و اطرافیانتان کمک کنید.
1. به خنده روی آورید
خندیدن به راستی که درمان هر دردی است. با دیدن فیلم های طنز یا خواندن مطالب خنده دار خودتان را سرگرم کنید. خندیدن تنش های جسمی را برطرف می کند، استرس را کاهش می دهد و ایمنی بدن را بالا می برد.
بیشتر بخوانید: نحوه بالا بردن روابط اجتماعی با 8 راه حل
2. از انجام دادن کارها به طور هم زمان بپرهیزید
هنگامی که با تلفن همراه صحبت می کنید و هم زمان برای شام مهمانی غذا می پزید و در حال نگاه کردن به سریال مورد علاقه تان هستید و احتمالا در حال رسیدگی به مشق های فرزندتان هم باشید، قطعا دسته گلی به آب خواهید داد. تعجبی ندارد که در چنین حالتی دچار استرس شوید. نه تنها انجام دادن کارها به صورت هم زمان ناکارمد است بلکه باعث تولید هورمون های استرس نیز می شود که می تواند بدن شما را به حالت وحشت بکشاند. پس خودتان را از این وضعیت برهانید و کارها را مرحله به مرحله انجام دهید.
3. یک کتاب رنگ آمیزی بزرگسالان تهیه کنید
رنگ آمیزی تفریح بسیار خوبی است که آرامش را به شما باز می گرداند. شما در هنگام زنگ آمیزی مجبور هستید تنها بروی کار خودتان تمرکز کنید، همچنین در کنار هم قرار گرفتن رنگ های مختلف بسیار چشم انواز است و این می تواند استرس شما را کاهش دهد.
4. یک موز بخورید
همانطور که گفته شد رابطه استرس با فشار خون بالا زیاداست و شما زمانی که دچار استرس شوید فشار خونتان بالا می برود، اما پتاسیم موجود در موز می تواند به تنظیم آن کمک کند. استرس همچنین ممکن است در شما احساس ضعف ایجاد کند که موز باعث بازگرداندن انرژی به بدن شما می شود.
بیشتر بخوانید: بهترین راه مقابله با استرس و اضطراب چیست؟
5. آشپزی کنید
بوی مطبوع غذا پختن به انسان احساس آرامش می دهد. همچنین پختن غذا و تزئین کردن آن می تواند به شما احساس خوبی ببخشد و به علاوه عزت نفس را در شما افزایش دهد.
منیع: ditchthelabe
اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:
لینک کوتاه مطلب: |
برای کپی کلیک کنید |
ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!