مقالهموفقیتموفقیت در کسب و کاروبلاگ

چگونه برنامه ریزی کنیم برای زندگی | اصول برنامه ریزی درست

اشتراک گذاری این مطالب در:

چگونه برنامه ریزی کنیم برای زندگی ؟ هدف گذاری و برنامه ریزی یکی از اصول پایه برای درست انجام دادن هر کاری است. برای آنکه در زندگی موفقیت های کوچک و بزرگ نصیبتان شود، ناچار به انجام برنامه ریزی دقیق و درست هستید. برنامه ریزی مهارتی است که به آسانی می توانید آن را کسب کنید. از مزایای برنامه ریزی آن است که مثل نقشه ی راه شما را به پیش می برد تا به مقصد برساند. در ادامه با Selfmade همراه باشید.

چگونه برنامه ریزی کنیم برای زندگی؟

برای اینکه بتوانید بهترین روش برنامه ریزی را برای زندگی خود در پیش بگیرید، به شما توصیه می کنیم:

اهمیت برنامه ریزی

همانطور که گفتیم برنامه ریزی دقیقا مانند نقشه ی راه است. روش های برنامه ریزی و هدف گذاری احتمال رفتن به راه اشتباه را به حداقل می رساند. با برنامه ریزی می توانیم در هدر رفتن زمان و منابع جلوگیری کنیم. فردی که هدفگذاری و برنامه ریزی می کند دقیقا می داند چه می خواهد و چه نمی خواهد. می داند چطور باید به خواسته هایش برسد و از رفتن به کدام راهها اجتناب کند. با برنامه ریزی ذهنمان را از آشفتگی و بی نطمی و اضطراب ناشی از آن رها می کنیم.

هرچقد از فواید و اهمیت برنامه ریزی بگوییم بازهم نکاتی از قلم می افتد. همه ی ما بارها به ضرورت آن پی برده ایم و به این فکر کرده ایم که چگونه برنامه ریزی کنیم برای زندگی ؟ حتما برای شما هم بارها گپیش آمده که برای انجام کارهای متفاوت برنامه ریزی کرده اید؛ اما از وسط راه آن را ناکارآمد یافته و رهایش کرده اید. این مسأله ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: چطور عادت های بد را ترک کنید

چرا برنامه ریزی شما به شکست می انجامد؟

تمام روش های برنامه ریزی داری اگر دارای ویژگی های خاصی باشند حتما کارآمد و مفید خواهند بود. در ادامه ی مطلب ما این ویژگی های بررسی کرده ایم. اگر شما به برنامه ریزی هایتان پایبند نیستید مشکل از اراده و توانایی شما نیست. حتما هدف گذاری و برنامه ریزی شما فاقد یکی از شاخص های زیر است. برنامه ریزی خوب داری ویژگی ها و خصوصیات زیر است.

  1. باید بتوانید با آن ارتباط برقرا کنید.
  2. باید با توانایی و امکانات شما سازگار باشد.
  3. موانع و محدودیت ها را در فرایند برنامه ریزی باید جدی بگیرید.
  4. نوشتن در دفتر برنامه ریزی روزانه زندگی باید دقیق، شفاف و روشن باشد.
  5. برنامه ریزی باید دربرگیرنده هدفهای کوتاه مدت و هدفهای بلند مدت باشد.
  6. برنامه ریزی خوب تمام کارها را مرحله ایی و پله پله سازماندهی می کند.

تکنیک های هدفگذاری و برنامه ریزی

حال که با ویژگی های یک برنامه ریزی خوب آشنا شدیم خوب است با تکنیک های انجام آن هم آشنا شوییم و بهترین روش های برنامه ریزی را فرا بگیریم. استادان حوزه مدیریت با سالها تحقیق و پژوهش در این حوزه توانسته اند بهترین روش های برنامه ریزی را استخراج کنند و در اختیار ما قرار دهند.

بیشتر بخوانید: چگونه دفتر برنامه ریزی درست کنیم ؟ هدفمند زندگی کنید

تکنیک اول:  حذف افکار منفی

حذف افکار منفی را در دفتر برنامه ریزی روزانه زندگی یادداشت کنید تا بتوانید خودتان را شست و شوی مغزی دهید. یعنی اینکه تمام افکار منفی را از خودتان دور کنید. ترس ها را دور بریزید. محدودیت را در نظر بگیرید اما آنها را تبدیل به هیولای هشت سر نکیند. در ابتدای راه باید با لبخند و انرژی مثبت قلم را در دست بگیرید. فراموش نکیند اصلی ترین محدودیت ها در ذهن ما وجود دارند.

بیشتر بخوانید: 8 مورد از تکنیک های مثبت اندیشی برای رسیدن به هدف

تکنیک دوم: شروع از دفتر برنامه ریزی روزانه

از دفتر برنامه ریزی روزانه زندگی شروع کنید. اگر تا به حال برنامه ریزی نکرده اید یا برنامه ریزی هایتان همیشه با شکست مواجه شده اند بهتر است با یک قدم کوچک شروع کنید. دفتر برنامه ریزی روزانه برای شروع قدم مناسبی است. این دفترها هم قابل خریداری هستند هم می توانید خودتان آنها را طراحی کنید. با این کار قبل از آنکه قدم بزرگی بردارید میزان پایبندی تان به برنامه ریزی را می سنجید و کم کم ذهنتان را آماده قدم های بزرگ تر می کنید.

تکنیک سوم: تجسم آرزوها

دقیقا بدانید چه می خواهید و چه زمانی می خواهید به آن برسید. ایدآلهایتان را در ذهنتان مجسم کنید سپس آنها را بروی کاغذ بیاورید. شما فرضا در ده سال آینده می خواهید در کدام نقطه ایستاده باشید. چه میزان درآمد داشته باشید. سرمایه شما باید چقدر باشد. وقتی تمام اینها را شفاف و دقیق برای خودتان تعریف کنید، اولین قدم را برداشته اید.

بیشتر بخوانید: چگونه برنامه ریزی کنیم تا موفق شویم؟

تکنیک چهارم: تمرکز روی اهداف

خواسته ی قلبی تان را دنبال کنید. بدانید در زندگی چه چیزی برای شما اولویت دارد. اگر هدف گذاری و برنامه ریزی شما خواسته قلبی تان نباشد قطعا خوب پیش نخواهید رفت. علاقه یکی از اساسی ترین مسائل در موفقیت و رسیدن به اهداف است. اگر چیزی را دنبال کنید که به آن علاقه ایی ندارید در صورت موفقیت باز هم احساس آرامش نخواهید کرد.

تکنیک پنجم: مشخص کردن اهداف کوتاه مدت و بلندمدت

زمان عنصر اصلی در برنامه ریزی است. برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت و اهداف بلند مدت خود مدت زمانی را در نظر بگیرد. زمان بندی شما باید معقولانه باشد نه عجولانه. ذهن انسان در رسیدن به اهداف به شدت عجولانه رفتار می کند. در دام این تله نیفتید. فراموش نکیند هیچ هدفی یک شبه به دست نمی آید.

بیشتر بخوانید: چگونه برنامه ریزی سالانه داشته باشیم؟ ویژه کسانی که توان برنامه ریزی ندارند

تکنیک ششم: شناسایی موانع

در طول برنامه ریزی مشخص کنید برای رسیدن به اهدافتان با چه موانعی روبرو هستید و به چه دانش، مهارت و ابزارهایی نیازمند هستید. در کسب کردن آنها از هیچ کوششی فروگذار نکنید.

تکنیم هفتم: اولویت بندی کارهای روزانه

برای هدف گذاری و برنامه ریزی قدم به قدم پیش بروید. لیستی از کارهایی که باید انجام دهید تهیه کنید. لیستی برای اهداف کوتاه مدت و لیستی برای اهداف بلند مدت. آنها را اولویت بندی کنید. این اولویت بندی باید انعطاف پذیر باشد.

مقالات پیشنهاد شده

2 دیدگاه. Leave new

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست