مقالهموفقیتموفقیت در کسب و کاروبلاگ

چگونه دفتر برنامه ریزی درست کنیم ؟ هدفمند زندگی کنید

اشتراک گذاری این مطالب در:

برنامه ریزی ابزاری قدرتمند در رسیدن به اهداف و آرزوهاست. ممکن است شما اهداف بزرگی داشته باشید و منابع و مهارت های موفقیت در کسب و کار را نیز دارا باشید، اما اگر از برنامه ریزی خوبی بهره مند نباشید یا راه به جایی نمی برید یا نتیجه ی کارتان چندان مطلوب نخواهد بود. با داشتن یک دفتر برنامه ریزی به راحتی می توانید اهداف و کارهای مرتبط با آنها را اولویت بندی کنید و ذهنتان را از آشفتگی برهانید. در این قسمت می خواهیم درست کردن دفتر برنامه ریزی را به شما آموزش دهیم. به امید آنکه با داشتن یک دفتر برنامه ریزی یا پلنر شخصی در مسیر رسیدن به اهدافتان قدرتمندتر عمل کنید. در ادامه با سایت خودساخته همراه باشید.

چگونه دفتر برنامه ریزی درست کنیم

شاید شما مدتهاست به دنبال شاختن یک دفتر برنامه ریزی خوب هستید و مدام ذهنتان درگیر این سوال است که باید چگونه دفتر برنامه ریزی درست کنیم. ما ابتدا نکات لازم برای داشتن یک پلنر کارآمد را ذکر می کنیم سپس مراحل ساخت یک دفتر برنامه ریزی خوب را برایتان توضیح خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: روشهای مدیریت زمان و برنامه ریزی | پیش بسوی موفقیت

نکته اول برای درست کردن دفتر برنامه ریزی

شما می توانید دفتر برنامه ریزی روزانه، ماهانه یا سالانه داشته باشید. یا می توانید هر سال یک دفتر برنامه ریزی تهیه کنید و آن را به دوازده ماه، هر ماه را به چهار هفته و هفته ها را به هفت روز تقسیم می کنید. اهدافتان برای یک سال را در اول دفتر یادداشت کنید، سپس اهداف کوتاه مدت براه هر ماه و کارهایی که باعث می شوند به آن اهداف دست یابید را نیز یادداشت کنید. ممکن است شما برای یک هدف خاص مانند کنکور به درست کردن دفتر برنامه ریزی نیاز داشته باشید که سبک چنین پلنری می تواند کمی متفاوت باشد.

نکته دوم برای داشتن دفتر برنامه ریزی

اگر ابتدای کار هستید می توانید برای هر روز یک ساعت عقربه ایی بکشید و زمان دقیق مربوط به کارهای روزانه را یادداشت کنید، با این کار قادر خواهید بود در آخر ماه میزان هدفمند و دقیق بودن خودتان را بسنجید و بدانید چقدر در روزمرگی غرق شده اید و تا چه میزان از وقت های گرانبهایتان را هدر داده اید. در واقع این کار ابزاری قدرتمند برای ارزیابی خودتان به شما می دهد.

نکته سوم

می توانید در اول یا آخر هر برگه جملات مثبت و تاثیر گذاری یادداشت کنید. این کار باعث می شود با هر بار باز کردن دفترتان انرژی و روحیه ی مضاعفی پیدا کنید. همچنین می توانید از عبارات مربوط به خودتان و اهدافتان استفاده کنید مثلا بنویسید من در کنکور هزار و چهارصد دبیری زبان انگلیسی قبول خواهم شد.

بیشتر بخوانید: چگونه به یک فرد موفق تبدیل شویم ؟(در یک برگه جدید مرورگر باز میکند)

نکته چهارم

دفتر برنامه ریزی شما می تواند شاملچنیدن لیست باشد. لیست کتابهایی که خوانده اید، مهمانی هایی که رفته اید، خریدهایی که داشته اید و … . با داشتن چنین دفتری در آخر سال شگفت زده خواهید شد.

نحوه درست کردن دفتر برنامه ریزی

برای اینکه بتوانید یک دفتر برنامه ریزی اصولی درست کنید، مراحل زیر را در نظر داشته باشید:

مرحله اول: تهیه ی لوازم

برای درست کردن دفتر برنامه ریزی لازم است ابتدا مواد اولیه را تهیه کنید. داشتن یک دفتر و چند خودکار و ماژیک رنگی الزامی هستند. هرچه دفترتان زیباتر باشد جذابیت بیشتری برایتان دارد. البته قبل از آنکه موارد لازم را در دفتر اصلی تان یادداشت کنید بهتر است در یک چرک نویس لیست کارهای روزانه، اهداف ماهانه و سالانه را یادداشت کنید.

بیشتر بخوانید: با تکنیک‎های ‎مدیریت زمان برایان تریسی زمان را به چنگ خود درآورید

درست کردن دفتر برنامه ریزی

مرحله دوم: ساخت سربرگ

در این مرحله، نوشتن در دفتر اصلی را شروع می کنیم. برای هر ماه یک سر برگ زیبا طراحی کنید. طرح های مختلفی را می توانید از اینترنت دانلود کنید. داشتن سربرگ های زیبا دفتر شما را جذاب تر می کند و باعث می شود شما بیشتر به آن دل ببندید.

مرحله سوم: نوشتن اهداف

در صفحه ی بعد لیست اهداف آن ماه را یادداشت کنید. روبروی هر هدف یک خانه برای تیک یا ضرب زدن بگذارید. در آخر ماه اگر به هدف مورد نظرتان رسیده باشید روبروی آن تیک بزنید و اگر در رسیدن به آن موفق نبوده اید با خودکار قرمز ضربدر بزنید. این کار باعث می شود بهتر بتوانید عملکردتان را بررسی کنید.

بیشتر بخوانید: 11 اصل مهم برای برنامه ریزی در مدیریت که زندگی‎تان را دگرگون میکند

مرحله چهارم: تقسیم بندی

در این مرحله هر ماه را به چهار هفته تقسم کنید و برای هر هفته سربرگ جدایی در نظر بگیرید. به هر هفته هفت برگه اختصاص دهید. برای هر روز از هفته می توانید از شب قبل برنامه ریزی کنید و کارهای لازم را بنویسید. سپس در هر برگه یک ساعت عقربه ایی رسم کنید. البته این تنها یک پیشنهاد است. می توانید طرح دیگری را پیاده کنید و کارهایی که انجام می دهید و زمان مربوط به هر کدام را یادداشت کنید.

مرحله پنجم: ارزیابی

حتما در آخر هر ماه یا هفته یک بخش به نام ارزیابی عملکرد اضافه کنید. در این قسمت می توانید به عنوان یک مدیر و کارفرما به عملکرد خودتان بنگرید و میزان رضایتتان را با جزئیات بنویسید.

مرحله ششم: انتقادات و پیشنهادات

سپس قسمتی را به پیشنهادها اختصاص دهید. برای رفع نواقص بهتر است چه کارهایی را به لیستتان اضافه کنید؟ این ماه به کدام کارها وقت زیادی اختصاص دادید و بهتر است از میزان آن ها کم کنید؟ با چه افرادی ملاقات کردید که ملاقاتشان به شما انرژی منفی وارد کرد؟ و … به طور کلی چه چیزهایی را باید حدف کنید و چه چیزهایی را باید اضافه کنید. این قسمت یکی از مهم ترین بخش های دفتر برنامه ریزی شما خواهد بود.

بیشتر بخوانید: 10 نکته در مورد اعتماد به نفس که نمی دانید!

مرحله به مرحله تا ساختن یک دفتر برنامه ریزی خوب و کارآمد

برای برنامه ریزی درست ابتدا باید زمان را به چنگ خود درآورید. برای مدیریت زمان می‎توانید پکیج «زمان را به استخدام خود درآورید» را تهیه کنید برای کسب اطلاعات بیشتر و تهیه پکیج روی عکس زیر کلیک کنید

مدیریت زمان را یاد بگیرید

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست