مدیریت زمانمقالهوبلاگ

نظم شخصی در ۱۵ دقیقه ممکن است؟ بله! چرا که نه

اشتراک گذاری این مطالب در:

نظم شخصی در زندگی بسیار مهم است. چیزی که در اختیار داریم و مانند گنجی است که به آن توجه نمی‌کنیم، زمان است. باید قدر زمان را بدانیم و از آن به بهترین شکل استفاده کنیم. این شعار نیست. واقعیتی است که بیشتر افراد به آن توجهی ندارند و درک نمی‌کنند که چطور می‌توانند با کمی برنامه‌ریزی و استفاده درست از وقت به بهترین نتایج دست پیدا کنند.

نظم شخصی و برنامه‌ریزی در زندگی به شما کمک می‌کند که از زندگی‌تان به شکل بهتری بهره‌مند شوید. پس در این مقاله روشی درجه‌یک و ساده برای برنامه‌ریزی معرفی می‌کنیم که فقط ۱۵دقیقه از وقتتان را می‌گیرد. با سایت موفقیت خودساخته همراه هستید؟ فقط کافی است که یک‌ربع از ساعت را برای برنامه‌ریزی کنار بگذارید و مراحل زیر را طی کنید:

بیشتر بخوانید: ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی را مهم بدانید که از مهم هم مهم‌تر است

فهرستی از بایدهایتان را بنویسید و در اختیار داشته باشید

فهرستی از کارهایی را که باید در هر روز انجام بدهید، بنویسید و مشخص کنید که باید چه کارهایی را در طول روز انجام بدهید که از همه مهم‌تر هستند. اولویت‌بندی داشته باشید. بایدهایتان چیست؟ چه کارهایی را اگر انجام ندهید، دچار مشکل خواهید شد؟ و روزهای بعدی هم نیاز به جبران کارهای نکرده دارید؟

دقت‌عمل به خرج بدهید و این اولویت‌ها را به‌دقت در برگه‌ای کاغذ بنویسید. از کاری که واجب‌تر است، شروع کنید و به سراغ انجام آن بروید. در این صورت، خیالتان راحت می‌شود و با آرامش بیشتری به سراغ انجام سایر فعالیت‌هایتان در طول روز می‌روید.

نگرانی و استرس را از خود دور کنید

نگرانی و استرس‌ها را از خودتان دور کنید. شما باید بدانید که برنامه‌ریزی برای این است که از شدت گیجی و نگرانی‌هایتان در طول روز کم شود. همین! پس لازم نیست که به خاطر برنامه‌داشتن هم دچار استرس شوید. شما با مشخص‌کردن کارهای روزانه‌تان می‌توانید چشم‌اندازی درست از طول روز داشته باشید و نگرانی‌ها را کنار بگذارید. یادتان باشد که اگر مسیر روزانه‌تان را مشخص کنید، دیگر دلهره کارهای نکرده را نخواهید داشت. پس مطمئن به راهتان در برنامه‌ریزی ادامه بدهید.

بیشتر بخوانید: کاربردی ترین تمرین های افزایش عزت نفس | معماری عزت نفس

نظم شخصی در زندگی بسیار مهم است

کارهای مشابه را در یک دسته‌بندی قرار بدهید

برای اینکه کارهایتان در طول روز به‌خوبی پیش برود، در همان ۱۵دقیقه‌ای که برای برنامه‌ریزی لحاظ می‌کنید، کارهایتان را دسته‌بندی کنید. کارهایی را که به هم شباهت دارند در یک دسته‌بندی قرار بدهید. برای مثال، اگر قرار است که ایمیل‌هایتان را چک کنید، مقاله‌ای بخوانید، خرید اینترنتی داشته باشید و در کل، کارهایی را قرار است انجام بدهید که همگی در یک دسته می‌گنجند، بهتر است که زمان انجامشان در طول روز را در کنار هم مرتب کنید.

این روش باعث سرعت‌بخشیدن به کارهایتان می‌شود. کارهای هم‌شکل و هم‌مسیر باعث سریع‌تر پیش‌رفتن برنامه‌هایتان می‌شوند. هرچقدر به کارهای بیشتری در طول روز برسید و آنچه را در ذهنتان بوده، دقیق‌تر و بیشتر پیاده‌سازی کنید، اعتمادبه‌نفستان بیشتر می‌شود و برای فرداها و اجرای دقیق‌تر برنامه‌ریزی‌هایتان پرتوان‌تر می‌شوید. این عالی است و شما را به‌شدت جلو می‌اندازد.

بیشتر بخوانید: 17 توصیه آنتونی رابینز برای اینکه همان شخصی که می خواهید باشید

نه‌گفتن را در برنامه‌تان قید کنید

در جایی از دفتر برنامه‌ریزی‌تان بنویسید که قرار نیست به کارهای غیرمنتظره و درخواست‌های دیگران برای انجام کارهای دیگر پاسخ مثبت بدهید. باید نه‌گفتن را بلد باشید. در این صورت است که وقتتان برای رسیدگی به برنامه‌های خودتان خالی خواهد ماند.

تمرین کنید که نه بگویید و خجالت نکشید. همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، شما برنامه‌ریزی روزانه‌تان را برحسب اهمیت اولویت‌بندی می‌کنید. در نتیجه، کارهای مهمی را برای انجام در طول روز معلوم می‌نمایید و نمی‌توانید به‌خاطر دیگران کارتان را لغو یا به بعد موکول کنید. حواستان باشد که نه بگویید و برنامه‌تان را مخدوش نکنید. نه‌گفتن یک هنر است. متاسفانه وجود مقوله‌ای به نام تعارف در زندگی ما باعث شده که در بیشتر موقعیت‌ها توانایی نه‌گفتن نداشته باشیم. چنین چیزی مطلوب نیست.

ابعاد هر برنامه و کار را مشخص کنید

برنامه‌ها برای عملی‌شدن باید دستورات دقیقی داشته باشند. پس در نوشتن برنامه به این بسنده نکنید که فلان کار را باید انجام بدهید و تمام. این مانع از رسیدگی دقیق به کارها می‌شود و امکان دارد که شب شود و شما انبوهی از برنامه‌هایتان را اجرایی نکرده باشید. پس دقیق‌تر و با جزئیات بیشتری درباره هر کار برنامه‌نویسی کنید. برای مثال، در نظر بگیرید که از ساعت ایکس تا ایگرگ می‌خواهید نظافت کنید و جزئیات این امر را هم مشخص نمایید تا رشته کارها از دستتان در نرود.

کارهایی را که در ذهن دارید، سریع پیاده‌سازی کنید

حواستان باشد که اگر برنامه یا کاری به ذهنتان می‌رسد، همان روز در برنامه‌تان آن را بگنجانید و انجامش بدهید. موکول‌کردن برنامه‌ای مهم که بالاخره دیر یا زود باید انجام شود، بار روانی منفی برایتان به‌همراه دارد و همیشه مانند یک دلهره و نگرانی در پس ذهنتان باقی می‌ماند. اگر کاری را باید انجام بدهید، خیلی زود و سریع، آن را در فهرست کارهایتان بگذارید.

عقب‌انداختن کارها اصلا درست نیست. گاهی‌اوقات، آن‌قدر همتمان برای انجام کاری که در نظر داریم، ضعیف است که به خودمان می‌آییم و می‌بینیم که آن برنامه و کار موردنظر دیگر بی‌اهمیت شده و اثرگذاری‌اش را از دست داده است. حالا، چه به دنبال انجامش برویم و چه نه، دیگر نمی‌توانیم از مزایایش بهره ببریم. پس هیچ‌گاه نگذارید که دیر شود.

بیشتر بخوانید: با انجام این 5 قدم آماده یک مصاحبه کاری موفق بشین

در آخر

همه این کارها را فقط با ۱۵دقیقه زمان‌گذاشتن در طول روز می‌توانید انجام بدهید. در موبایل یا روی تکه‌ای کاغذ برنامه‌هایتان را بنویسید و پیش بروید. این کار به شما کمک می‌کند که شب هم با آرامش بیشتری بخوابید و خیالتان از فردای خود راحت باشد. برنامه‌ریزی درست از شما زمان اندکی می‌گیرد؛‌ به شرط آنکه اصولش را بدانید و بلد باشید. دقت کنید و زمان‌هایتان را تلف نکنید. پشیمانی به‌خاطر کارهایی که می‌توانستید انجام بدهید و نداده‌اید، به‌شدت دشوار است.

نگذارید که پشیمان شوید و غصه بخورید. با ایجاد عادت‌های درست در زندگی و اجرای آنها به‌طور تدریجی می‌توانید به پیشرفت‌های زیادی دست پیدا کند؛‌ پیشرفت‌هایی که حتی خودتان فکرش را هم نمی‌کنید. بسیاری از ما آرزوی انجام کارها و برنامه‌های مختلفی داریم اما بی‌همتی و نداشتن برنامه‌ریزی درست مانع از آن می‌شود که به خواسته‌ها و آرزوهایمان برسیم. اگر شما هم این‌طور هستید، از همین لحظه تغییر را شروع کنید. تکه‌ای کاغذ بیاورید و برنامه فردایتان را بچینید. مطمئن باشید که ضرر نخواهید کرد.

برای ایجاد نظم شخصی و افزایش مهارت مدیریت زمان می‎توانید پکیج «زمان را به استخدام خود درآورید» را تهیه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و تهیه پکیج روی عکس زیر کلیک کنید:

مدیریت زمان را یاد بگیرید

 

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست