پیدا کردن شغل مناسب یکی از مهمترین ابعاد زندگی هر فرد است. اگر در این فرایند آگاهانه عمل نکنیم، دچار مشکلات فراوانی خواهیم شد. ماجرا از اینجا شروع میشود که نحوه پیدا کردن شغل مناسب در کشور ما تاحد زیادی اشتباه است و حساسیتهای آن برای کسی که در نوجوانی میخواهد کنکور بدهد و وارد دانشگاه شود، چندان مشخص نیست.
در هر خانوادهای، تعداد زیادی از افراد وجود دارند که به توصیه بزرگترها به رشتههایی پرت و نامعلوم نسبت به استعداد خودشان وارد میشوند و سودای رسیدن به مشاغل درجه یک را در سر دارند. غافل از اینکه مگر چند درصد از افراد یک جامعه میتوانند در آن جایگاههایی حضور پیدا کنند که کلیشه رسیدن به آنها، آب دهان والدین را جاری میکند.
برای پیدا کردن شغل مورد علاقه باید از زمانی فرایند را آغاز کرد که میخواهید برای کنکور درس بخوانید. آگاهی در آن زمان، شما را از خیلیها در زندگی جلوتر میاندازد. البته اگر در این مسیر دچار اشتباه شده باشید هم همیشه دوربرگردانهایی برای نجات و بازگشتن به مسیر وجود دارد ولی هر چقدر زودتر به قرارگرفتن در مسیری درست فکر کنید، بیشتر به نفعتان خواهد بود. اجازه بدهید که در ادامه بیشتر در اینباره توضیح بدهیم.
بیشتر بخوانید: شغل مناسب افراد با ویژگی های خاص / شغل مناسب افراد کمال گرا
پیدا کردن شغل مناسب ؛ مسیر درست چیست؟
همانطور که گفته شد، پیدا کردن شغل مناسب از زمانی شروع میشود که میخواهید انتخاب رشته انجام بدهید. این کار باید فارغ از کلیشهها و توصیههای بیهوده افرادی باشد که شما را بهدرستی نمیشناسند.
مثلا زمانی که شما استعدادی ۱۰۰درصد در رشته انسانی هستید و توانمندیهایتان در رشته تجربی ۴۰ درصد است، چرا با تشویق بیهوده دیگران و آمال و آرزوهای واهی برای پزشکشدن، مسیر زندگی آیندهتان را تباه میکنید. باید بدانید که موفقیتتان در جایی خفته است که بیشترین ظرفیت و استعداد را دارید.
اگر هم نمیدانید که استعدادتان دقیقا چیست، لازم است قبل از هرگونه انتخابی برای رشته تحصیلی و شغل آینده، دست به استعدادیابی خود بزنید. این مسیر درستی است که باید در زندگی پیش بگیرید. در ادامه هم برای پیدا کردن شغل مورد علاقه به شما توصیههایی داریم. با ما همراه باشید.
استعدادها و توانمندیهایتان را تجزیه و تحلیل کنید
نخستین گام در پیدا کردن شغل مناسب این است که بدانید چه تواناییهایی دارید. حتی اگر از انتخاب رشته و دانشگاهتان هم گذشته است، باز باید بدانید که چه توانمندیهایی را در مسیرهای پشت سرتان به دست آوردهاید و در چه زمینههایی بهتر هستید.
اگر خود را بهتر بشناسید، راحتتر میتوانید به اهداف خود نزدیک شوید. پس تجزیهوتحلیلی عمیق روی زندگیتان داشته باشید و بدانید که چه میخواهید و چه کارهایی از دستتان برمیآید. ارزیابی ویژگیهایی که دارید به شما کمک میکند که علاقه و شغل مناسبتان را پیدا کنید. پس خودشناسی از هر چیزی مهمتر است. این را فراموش نکنید.
بیشتر بخوانید: شغل مناسب برای افراد تنبل | افراد تنبل هم می توانند درآمد داشته باشند؟
ویژگیهای شغل ایدئالتان را مشخص کنید
برای اینکه بتوانید به هدفی برسید باید مختصات آن هدف را بهخوبی بدانید. در زمینه شغل هم همین است. زمانی که بدانید چه شغلی را دوست دارید و ویژگیهای مرتبط با آن دقیقا چیست، بهتر میتوانید در مسیر کاریابی قدم بردارید و به موفقیت برسید. دستکم ۱۰ ویژگی مطلوب شغل ایدئالتان را بدانید تا بفهمید که کجا و چگونه باید به دنبال آن باشید.
تفکر صفر و صدی را درباره مشاغل کنار بگذارید
یادتان باشد که هیچ شغلی شرایطی صد در صد ایدئال ندارد. هر کاری دارای سختیها و آسانیهایی است که باید هوشیارانه از سمتتان بررسی شوند. باید بدانید که بیشترین دستمزدها و ارتقای شغلی هم در نتیجه پذیرش برخی شرایط اجباری در محیط کار نصیبتان خواهند شد.
البته بسیار خوب است که به دنبال کاری بگردید که برایتان شیرین و دوستداشتنی است ولی این را هم بدانید که این شغل با ویژگیهای خاص خودش هم دشواریهایی دارد. پس هیچوقت بهدنبال ۱۰۰درصدها نباشید چون اصلا وجود ندارند. بدانید که یافتن نکاتی مثبت در کاری که دوست دارید، میتواند شرایط خوبی برایتان رقم بزند اما همیشه، همهچیز درخشان و دوستداشتنی نخواهد بود.
به عبارت سادهتر، جان کلام در این بخش از مقالهمان این است که خود را برای چالشها در شغلی که انتخاب میکنید، آماده کنید و بدانید که همیشه مشکلاتی وجود دارد اما اگر برای جایگاه شغلی مناسب باشید، راحتتر از پس آنها برخواهید آمد. پس موقعیتهای مختلف کاری را صفر و صدی نبینید و اگر برخی از شرایط مطلوبتان را در یک کار میبینید، آن را انتخاب کنید.
در آخر
نحوه پیدا کردن شغل را باید یاد گرفت. به نکاتی که گفته شد همیشه دقت کنید. یادتان باشد که کارکردن بخش مهمی از زندگی همه ما را میسازد. پس اگر به کاری مشغول شویم که دوستش نداریم، بخش مهمی از لحظهها و ساعات زندگیمان را به باد خواهیم داد.
اسیرشدن در چارچوب شغلی که به ما ارتباطی ندارد و نسبت به آن بیعلاقه هستیم، زندگی را بدجوری میسوزاند و تباه ميکند. پس حواستان باشد. اگر هنوز در مرحله انتخاب رشته و دانشگاه هستید، حسابی دقت کنید. حتی اگر اکنون بر سر کاری هستید که دوستش ندارید هم دیر نشده، فکرتان را جمع کنید، اراده را در خود تقویت نمایید و مسیرتان را تغییر بدهید.
اگر فکر میکنید در کسب و کارتون به اندازه کافی موفق نیستید، خودساخته شرکت در دوره «موفقیت به روش استیو جابز» را به شما پیشنهاد میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی عکس زیر کلیک کنید:
لینک کوتاه مطلب: |
برای کپی کلیک کنید |
ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!