تجربه مصاحبه کاری موفق یکی از آرزوهای بسیاری از افراد جویای کار است. زمانی که مدام در جلسه مصاحبه شغلهای مورد علاقه خود حاضر میشوید اما به دلیل استرس، ترس و یا ناتوانی در پاسخگویی رد میشوید، تاثیر منفی بر روی روحیهتان دارد. خوب البته با یاد گرفتن رازهای موفقیت در مصاحبه شغلی میتوانید بر همه چیز فائق شوید. 10 راهکار زیر میتواند برای این جلسه مهم کمک زیادی به شما کند.
مصاحبه شغلی خیابان دو طرفه است
بسیاری از افرادی که در مصاحبه شغلی شرکت میکنند و رد میشوند، نمیدانند که کارفرمایان به همان اندازه که خودشان میخواهند استخدام شوند، مشتاق استخدام آنها هستند. به همین دلیل ترس و استرس تمام وجودشان را فرا میگیرد. اگر مدام با خود تکرار کنید برای یک مدیر استخدام به همان اندازه من، پیدا کردن فرد مناسب اهمیت دارد، میتوانید به راحتی بر اوضاع مسلط شوید. در چنین شرایطی اعتماد به نفس خود را حفظ کنید و بیجهت استرسی نشوید.
رازهای موفقیت در مصاحبه شغلی و سوالات شما
یک راز موفقیت در مصاحبه شغلی آماده کردن سوالات از قبل است. همه مصاحبهکنندگان در حین صحبت کردن، از شما میپرسند: «آیا از ما سوالی دارید؟» اگر شما بتوانید سوالات پیچیده، چالشی و حرفهای را از قبل آماده کنید و آنها را در زمان مصاحبه از فرد مصاحبهکننده بپرسید، میتوانید نظر مصاحبهکننده را به خود جلب کنید. زیرا سوالات حرفهای فقط از افراد حرفهای بر میآید.
مصاحبهکننده خودش لیستی از سوالات را از قبل تهیه میکند. بنابراین شما هم اینگونه عمل کنید. توصیه ما اینست که منتظر نشوید تا از شما در پایان مصاحبه سوال کنند. یک رمز موفقیت مصاحبه شغلی اینست که خودتان هر وقت فرصت پیدا کردید سوالاتتان را بپرسید. انجام این کار باعث بهبود روابط با مصاحبه کننده میشود.
پشتیبانی از ادعای خود
در یک مصاحبه کاری موفق باید مهارتها و ایدههای خود را با استدلال بیان کنید. قبل از رفتن به جلسه برای ادعاهای خود استدلالهای منطقی و قابل پذیرش بیابید. ارائه ادعاهای قابل قبول و ملموس با دلایل محکم، شانس قبولیتان را بیشتر میکند.
برای مثال وقتی مصاحبهکننده از شما میپرسد: «5 سال آینده، خود را کجا میبینید؟»، نباید بگویید: «من میخواهم یک شرکت شخصی داشته باشم و ثروتمند و موفق شوم.»
شاید این آرزوی شما باشد و منطقی هم به نظر برسد. اما برای مصاحبهکننده خیلی ملموس نیست. وقتی مصاحبه کننده از شما در مورد دستاوردهای گذشته سوال میپرسد، باید اینطور جواب دهید:
«من با انجام این کار و این کار به تیم خودم کمک کردم تا پروژه خاصی را به اتمام برسانیم.» هر چیزی که قابل اثبات بود و مصاحبه کننده توانست آن را درک کند، در پاسخ بیاورید. گفتن اینکه : «من عالی کار کردم، من کارمند عالی بودم، من ثابت کردم بهترین هستم و ….» نوعی خودستایی است و جملات کلیشهای و بدون مدرک هستند.
رقابت را فراموش کنید
یکی از رازهای موفقیت در مصاحبه شغلی اینست که رقابت را به طور کلی فراموش کنید. وقتی وارد محیط کاری شدید و رقیبان خود را مشاهده کردید، نباید خود را ببازید. این اشتباهی است که بسیاری مرتکب آن میشوند. شما چیزی در مورد سایر افراد متقاضی کار نمیدانید. پس دلیلی ندارد بیجهت خود را نگران کنید.
وقتی در داخل لابی و محوطه مصاحبه منتظر صدا زدن نامتان هستید، با مکالمات صمیمی و طولانی سعی کنید رقابت را به دست فراموشی بسپارید.
مهارتهای نرمافزایتان را افزایش دهید
اکنون ما در عصر تکنولوژی زندگی میکنیم که کار کردن در هر رشتهای به آن نیاز دارد. یک راز موفقیت در مصاحبه شغلی یادگیری نرمافزارهای مرتبط با رشته است. میتوانید مهارتها را در رزومه کاری خود بگنجانید و شانس موفقیتتان را افزایش دهید.
به ظاهر خود رسیدگی کنید
شاید بگویید ظاهر ما ارتباطی با مهارتهایمان ندارد. بلکه شکل ظاهری شما را خداوند نقاشی کرده است. اما پوشیدن لباس نادرست و یا موهای ژولیده نوعی بینظمی را به ذهن مصاحبهکننده تداعی میکند. در یک مصاحبه کاری موفق باید ظاهری آراسته و مرتب داشته باشید. منظور ما از آراسته بودن این نیست که بزک دوزک (آرایش غلیظ) کنید. بلکه در حد فردی مرتب و منظم به نظر برسید. لباس اتوکشیده، موهای مرتب، بوی خوب و … تاثیر زیادی در نتیجه مصاحبه دارد.
بین سود و علاقه تعادل ایجاد کنید
یکی از رازهای موفقیت در مصاحبه شغلی توانایی ایجاد تعادل بین سود و علاقمندی به کار است. مصاحبهکننده از شما در مورد انگیزهتان برای استخدام سوال میپرسد. اگر شما در جواب بگویید هدفتان کسب سود و پول بیشتر است، در نظر مصاحبهکننده فردی پولپرست به نظر میآیید. اگر پاسختان علاقه بیش از حد باشد، مصاحبهکننده باور نمیکند. پس باید در پاسخ این سوال بگویید: «در عین حال که به این کار علاقه زیادی دارم، در پی کسب درآمد هم هستم.»
خود را مشتاق نشان دهید
یک رمز موفقیت در مصاحبه شغلی اینست که خود را بیانگیزه نشان ندهید. وقتی مصاحبهکننده در شما میل و رغبتی برای استخدام نبیند، با خود میگوید او کارمند فعالی برای ما نخواهد بود. حتی اگر هدف شما از استخدام کسب درآمد است و به کار پیشرو علاقهای ندارید اما از سر اجبار به مصاحبه شغلی رفتهاید، باید خود را مشتاق نشان دهید. طوری رفتار کنید که گویی فرصت طلایی برای شماست و در آینده با اشتیاق زیادی در آنجا کار میکنید.
در پایان
اگر حتی برای 10 بار در جلسه مصاحبه شغلی رد شدید، از خودتان ناامید نشوید. افراد موفق زیادی در دنیا هستند که بارها رد شدهاند. ممکن است مصاحبهکننده در کشف استعدادهای درونی شما ناتوان باشد. پس نباید به محض رد شدن فکر کنید بیاستعداد هستید. اعتماد به نفس خود را حفظ کنید و برای مصاحبه شغلی بعدی آماده شوید.
اگر فکر میکنید در کسب و کارتون به اندازه کافی موفق نیستید، خودساخته شرکت در دوره «موفقیت به روش استیو جابز» را به شما پیشنهاد میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی عکس زیر کلیک کنید:
لینک کوتاه مطلب: |
برای کپی کلیک کنید |
ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!