مقالهموفقیت در کسب و کاروبلاگ

12 استراتژی مذاکره رقابتی برای رسیدن به سود بیشتر

اشتراک گذاری این مطالب در:

می‌خواهیم در مورد یک هنر گمشده صحبت کنیم. هنری که سالیان سال به صورت یک امر ضروری در زندگی ما انسان ها بوده است. همه ما هر روز به نوعی در حال چانه زدن هستیم و در واقع خدمات، افکارو محصولات خود را تبلیغ می‌کنیم.

برخی از افراد معتقدند، در مذاکرات تاکتیک چانه زنی بسیار می‌تواند موثر باشد. همچنین به این نکته ‌ایمان دارند که برای رسیدن به هدف می‌توانند، از تهدید، خواسته‌های تند و درخواست‌های غیر اخلاقی هم استفاده کنند. در این مطلب سایت موفقیت خودساخته دوازده مهارت مذاکره وجود دارد که می‌تواند برای استراتژی مذاکره رقابتی و در تجارت یا زندگی مورد استفاده قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: 10 عادت مفید که شما را به زندگی بهتر نزدیک می‌کند

۱ : استراتژی مذاکره رقابتی وپیروزی 2نفره

یکی از نکات مهم در استراتژی های مذاکره دستیابی به نقاط مشترک است. در مذاکرات تجاری و خصوصی، هنگامی که هر دو طرف بخواهند، به یک توافق سودمند برسند. باید به نقاط مشترکی دست پیدا کنند. اگر شما نمی‌توانید، اجناس خود را با قیمت بالاتری بفروش برسانید. می‌توانید بر سر کیفیت آن مذاکره کنید. یا این که خدمات بیشتری با همان قیمت ارائه دهید.

در هر صورت در مذاکرات، باید هدف اول خودِ شما باشید.

۲ : می‌خواهید برای چه چیزی معامله کنید؟

برای استراتژی مذاکره رقابتی با مطرح کردن سولاتی، مشخص کنید که چگونه هر دو طرف می‌توانند برنده باشند. به عنوان مثال :

  • اگر پیشنهاد را دو برابر کنیم، آیا امکان تخفیف وجود دارد؟
  • آیا امکان پشتیبانی در محل وجود دارد؟
  • آیا امکان تضمین کیفیت وجود دارد؟

در این جا دانستن یک نکته بسیار ضروری است؛ آن هم این که سوالات نباید همگی پشت سر هم پرسیده شوند و باید به همتای خود اجازه دهیم به اولین سوال پاسخ بدهد.

بیشتر بخوانید: علت ناتمام ماندن کارها چیست و چطور بر آن غلبه کنیم؟

۳ : نحوه پاسخگویی

فرض کنید، در زمان استراتژی مذاکره رقابتی از شما سوالاتی پرسیده می‌شود. مثلا :

  • آیا می‌توانیم، روش را تغییر دهیم؟
  • آیا مدل قبلی قابل قبول است؟
  • آیا این سهام مد نظر شما است؟

دانستن این امر که نباید به صورت عجولانه به این سوالات پاسخ داده شود، بسیار اهمیت دارد. در واقع اگر در نحوه پاسخ دادن عجله کنیم می تواند باعث شکست شود.

استراتژی مذاکره رقابتی

۴ : نقاط فشار را پیدا کنید

در انواع مذاکره برای معاملات فشارهایی برای رسیدن به هدف وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانیم سریع‌تر به خواسته‌هایمان برسیم. برای این کار باید خود را به جای طرف مقابل قرار دهیم تا به درک درستی نسبت به نقاط ضعف و قوت آن‌ برسیم.

بیشتر بخوانید: توسعه مهارت های رهبری . 7 مهارتی که هر رهبری را قدرتمند می کند

۵ : دست آوردها و انتظارات برای مذاکره

تحقیقات نشان می‌دهد که انتظار و موفقیت رابطه تنگاتنگی با هم دارند. بنابرین برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید انتظار همان دستاورد را داشته باشیم.

۶ : شکستن بن بست

در یک مذاکره دلایل زیادی برای رسیدن به بن بست وجود دارد که طرفین نتوانسته‌اند به نتیجه ‌ایده‌آل خود برسند. برای شکستن بن بست، راه‌های زیادی وجود دارد که تعدادی از آن‌ها عبارتند از :

  • رهبر تیم یا کل تیم را تغییر دهید.
  • با یک واسطه تماس بگیرید.
  • مقیاس زمانی در قرار داد را تغییر دهید.
  • نوع پرداخت را تغییر دهید.

بیشتر بخوانید: پیشرفت شغلی چیست؟ عوامل موثر در پیشرفت شغلی را می‌شناسید؟

۷ : تعیین زمان در استراتژی مذاکره رقابتی

یکی دیگر از استراتژی‌های مذاکره، گذاشتن ضرب الاجل است که می‌تواند به ما در این امرکمک کند. در واقع این کار زمانی سودمند است که دید درستی از طرف مقابل داشته باشیم و بدانیم که عکس العمل او چیست؟

۸ : فکر رسیدن به بن بست

این طرز فکر که امکان شکست در مذاکرات ممکن است رخ بدهد، در اکثر ما هنگام چانه زدن وجود دارد و می‌تواند بسیار مضر باشد. همچنین ما را از هدف های خود دور می کند. چرا که داشتن ترس می‌تواند به شکست بینجامد.

۹ : آخرین پیشنهاد

با شنیدن یک اولتیماتوم، هیچ گاه نمی‌توانیم به این نتیجه برسیم که این آخرین پیشنهاد است.  بنابرین باید همیشه پیشامدها و زمان را در نظر بگیریم.چون ممکن است آخرین پیشنهاد باشد.

انواع مذاکرات برای معاملات

۱۰ : استفاده از تهدید

در برخی از استراتژی های مذاکره رقابتی، چون تعداد طرفین برای این کار  زیاد هستند. بنابرین طرف مذاکره‌کننده می‌تواند این موضوع را اهرم فشار قرار داده و به نتیجه دلخواه خود برسد. به عنوان مثال، یک کارگر ساده جهت انجام کار برای مذاکره نمی‌تواند زیاد موفق باشد. چرا که تعداد زیادی افراد حرفه‌ای و متخصص هستند که می‌توانند بهتر از او، این کار را انجام دهند.

۱۱ : جمع‌آوری یک تیم مذاکره‌کننده

یک شرکت برای این که بتوان در استراتژی مذاکره رقابتی موفق شود و محصولات خود را روانه بازار کند و یا مواد اولیه خود را بدست آورد، به یک تیم مذاکره‌کننده نیاز دارد. این تیم باید دارای افراد قدرتمند، با روابط عمومی بالا باشند. در بهترین حالت سعی کنید، این افراد از تمامی قسمت‌های شرکت باشند. تا اطلاعات آن‌ها در تمامی زمینه‌ها کامل باشد.

بیشتر بخوانید:  ویژگی های شخصیتی برای استخدام شغل تا چه اندازه مهم هستند؟

۱۲ : مذاکرات مجدد

فرض کنید در یک استراتژی مذاکره رقابتی قرار دارید و قصد دارید خانه خود را به فردی اجاره بدهید. بعد از اتمام مذاکرات و رسیدن به توافق نهایی در زمان تحویل کلید، مستاجر قصد کاهش هزینه رهن را دارد که از  نظر شما مقدور نیست. بنابرین با مخالفت مواجه می شود و شما مذاکرات مجدد را طلب می‌کنید. البته این می‌تواند یک مذاکره غیر اخلاقی، یاعدم درک درست مشتری، از قیمت واقعی تلقی شود. در واقع مذاکرات جدید زمانی صورت می گیرد که یکی از طرفین از نتیجه راضی نباشد.

اگر فکر می‌کنید برای دستیابی به موفقیت مالی آمادگی لازم را ندارید، خودساخته شرکت در دوره «موفقیت به روش استیو جابز» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی عکس زیر کلیک کنید:

موانع رسیدن به موفقیت را بیاموزید

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست