مقالهموفقیتموفقیت در کسب و کاروبلاگ

علت ناتمام ماندن کارها چیست و چطور بر آن غلبه کنیم؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

علت پشت گوش انداختن کارها چیست؟ آیا می‌دانید ناتمام ماندن کارها چقدر بر روی زندگی تاثیر می‌گذارد؟ حتی می‌تواند شخصیت شما را در نزد دیگران به شکل دیگری جلوه دهد. تاریخ پر از افرادی است که دچار ناتمام ماندن کارها شده و کارهای زیاد و حتی مهمی را شروع کرده‌اند. ولی همین کارها را نیمه کاره رها کردند. اما در عوض افراد زیادی هم هستند که توانسته‎‌اند، آن کار را به سرانجام برسانند. این‌ها در طول تاریخ و در ذهن مردم ماندگار شده‌اند. مردم کسانی را که در دل کار رفته‌اند، سعی کرده‌اند و کار را به نحو احسن انجام داده‌اند، به خاطر می‌سپارند.

اگر همیشه به دنبال علت ناتمام ماندن کارهایتان هستید، این مطلب سایت موفقیت خودساخته می‌تواند برایتان مفید واقع شود.

بیشتر بخوانید: چطور عادت های بد را ترک کنیم

چرا کارهایمان را به تعویق می‌اندازیم؟

ما در جهانی زندگی می‌کنیم که کارها و اتفاقات با سرعت بسیار زیادی پیش می‌روند. همین موضوع باعث می‌شود شرایطی پیش بیاید که به سختی بتوانیم کاری را که شروع کرده‌ایم، تمام کنیم. رمز اصلی موفقیت در چنین جهان پرسرعتی، استمرار در کارهاست. منظور از موفقیت هم تنها مسائل کاری نیست. بلکه برای رسیدن به موفقیت در زندگی شخصی و حتی تحصیلی هم باید پشتکار، اراده و تمرکز داشته باشیم.

برای بررسی علت ناتمام ماندن کارها شاید لازم باشد مطلب کوتاهی از کتاب “کاری را که شروع کرده ای تمام کن” نوشته «پیتر هولینز» را برایتان بازگو کنیم. در این کتاب آمده است: “یکی از دوستانم جمله‌ای به من گفت که هیچ وقت آن را فراموش‌ نمی‌کنم: «وقتی که داری سخنرانی می‌کنی، چیزی که اول به زبان می‌آوری، اصلا اهمیت ندارد. حتی مردم یادشان هم‌ نمی‌ماند که چه حرفی زده بودی؛ به خاطر اینکه موضوعات زیادی را در حین سخنرانی ات می‌گویی. تنها چیزی که اهمیت دارد این است که چگونه بحث را تمام می‌کنی.»

من خیلی به این جمله فکر کردم. به نظرم این جمله در تمام مسائل زندگی، کارها،  پروژه‌ها و … صدق می‌کند.”

بیشتر بخوانید: 11 اصل مهم برای برنامه ریزی در مدیریت که زندگی‎تان را دگرگون میکند

علت ناتمام ماندن کارها

راه فرار از علت ناتمام ماندن کارها

بیشتر مردم به این موضوع توجه‌ نمی‌کنند که موفقیت با کارهایی که هر از گاهی انجام می‌دهیم، به دست‌ نمی‌آید. بلکه موفقیت در شرایطی به وجود می‌آید که کارها را با جدیت، پشتکار و استمرار پیش ببریم.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که طی چند روز، ایده‌های مختلفی به ذهن‌تان رسیده باشد و بخواهید همه‌ آنها را عملی کنید. اما شروع کردن صدها پروژه اصلا کار سختی نیست. پس همه می‌توانند در یک بازه‌ زمانی کوتاه، ده‌ها پروژه را شروع کنند. مسئله‌ای که اهمیت دارد، این نیست که چطور یک کار را شروع می‌کنید. بلکه توانایی تمام کردن آن، موضوعی است که بیشترین اهمیت را دارد.

به طور کلی علت پشت گوش انداختن کارها را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • بهانه‌تراشی
  • تنبلی کردن و نداشتن حوصله
  • نداشتن انگیزه و اشتیاق کافی برای تمام کردن کار
  • عجول بودن

 بیشتر بخوانید: قانون زندگی افراد موفق ؛ الهام بگیرید و الگوبرداری کنید

درمان به تعویق انداختن کارها

برای بررسی علت عقب انداختن کارها باید عوامل بیرونی و داخلی این مشکل رفتاری را پیدا کنید. برای مثال ترس از شکست خوردن، ترس از قضاوت شدن و ترس از طرد شدن، از عوامل داخلی‌ هستند که باعث می‌شوند کارهایی را که شروع کرده‌اید، به پایان نرسانیم. پس اگر موانع ذهنی و ترس از شکست خوردن، باعث شده است که کارهایتان را پشت گوش بیاندازید و در تمام کردنشان دست دست کنید، باید همین حالا علت را بررسی کنید

نداشتن احساس رضایت از زندگی و موفقیت در کارها از جمله عواقب به تعویق انداختن کارهاست. برای اینکه بتوانید این مشکل را برطرف کنید و کارها را به درستی به پایان برسانید، باید:

از قانون 5 ثانیه پیروی کنید

قانون 5 ثانیه دقیقا مخالف با تنبلی و بی‌حوصلگی است. وقتی مغزتان برای انجام کارها یاری‌تان نمی‌کند، یک راه دارید، بدون فکر کردن، کار را شروع کنید. از عدد 1 تا 5 بشمارید و به محض اینکه عدد 5 تمام شد برای انجام کار آماده شوید. در واقع وقتی در حال شمردن هستید، مغز فرصتی برای فکر کردن و بهانه‌تراشی پیدا نمی‌کند. وقتی هم که قدم اول را بردارید، خود به خود برای ادامه کار انگیزه و انرژی کافی را بدست می‌آورید.

بیشتر بخوانید: چگونه ذهن خود را خالی کنیم و بی‌خیالی را یاد بگیریم؟

سختی را تحمل کنید

یکی از مهم ترین توصیه‌های رادیو مثبت به شما برای درمان به تعویق انداختن کارها اینست که تحمل سختی را داشته باشید. با یک مثال ساده می‌توانید مورد را شرح دارد. قطعا استراحت کردن و بیشتر خوابیدن خیلی از ورزش کردن آسان‌تر است. دو راه وجود دارد یا باید سلامتی و تناسب اندام را قربانی تفریح و خواب اضافه کرد یا برای داشتن بدنی سالم قید غذاهای چرب، استراحت بیش از حد و تنبلی را زد.

آیا به نتیجه‌ای که اتفاق می‌افتد، فکر کرده‌اید؟ انتخاب ما، نتیجه را تعیین می‌کند. برای رسیدن به نتیجه‌ بهتر باید سختی‌های آن را هم تحمل کنیم. بار دیگر هم باید بگوییم که ورزش کردن فقط یه مثال است. برای دستیابی به موفقیت و کنار زدن ناتمام ماندن کارها باید سختی کشید.

بیشتر بخوانید: چه راه هایی برای تقویت قدرت باور ذهن وجود دارد؟

درمان به تعویق انداختن کارها

فکر 100 بودن را از سرتان خارج کنید

آیا شما جزو افرادی هستید که هر روز دوست دارید چند کار جدید را شروع کنید؟ ایا می‌خواهید در همه کارها 100 باشید؟ فرد کمال‌گرایی هستید؟ این طرز فکر سازنده و مفید نیست. همه‌ ما انسان هستیم و نمی‌توانیم در همه کارها 100 باشیم. پس نمی‌توانیم در عین واحد صد کار را با هم و به نحو احسن انجام دهیم. وقتی تصمیم دارید در یک روز ۱۰ کار را شروع کنید، وسط روز کاملا خسته و بی‌حوصله می‌شوید و از اینکه‌ نمی‌توانید کارها را به سرانجام برسانید، احساس سرخوردگی می‌کنید. پس ویژگی کمال‌گرایی و 100 بودن را از سرتان خارج کنید.

ضرب‌المثل معروف «همه کاره و هیچ کاره» دقیقا مصداق بارز همین ویژگی است. افرادی که می‌خواهند در همه چیز بهترین باشند، در نهایت هیچ کاره می‌شوند.

عجول نباشید

اگر بخواهید یک شبه به همه چیز برسید، در نهایت از همه چیز عقب می‌مانید. عجله کردن برای رسیدن به نتایج کار باعث دلزدگی زودهنگام می‌شود. وقتی چیزی را که انتظار دارید در همان مدت کوتاه بدست نمی‌آورید، در نهایت آن را نصفه نیمه رها می‌کنید. در واقع عجله کردن باعث از دست دادن امید نسبت به آینده کارهایی می‌شود که در حال انجام آن‌ها هستید. کمی صبوری می‌تواند به درمان به تعویق انداختن کارها کمک زیادی کند.

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست