رشد فردیمقالهوبلاگ

چگونه جدی باشیم ؟ درصدی از جدیت برای رشد ضروری است

اشتراک گذاری این مطالب در:

جدی بودن خوب است یا بد؟ پاسخ چندان سرراست نیست. چرا؟ چون جدی‌بودن گاهی خوب است و گاهی بد. در واقع، باید بدانیم که پای اقتضا به‌میان است. یعنی در برخی از شرایط، درجاتی از جدی‌بودن لازم و ضروری است اما گاهی هم نیاز است که کمی رهاتر در موقعیت‌های مختلف برخورد کنیم و از جدیتمان بکاهیم. برخورد قاطعانه با خود، اطرافیان و موقعیت‌های مختلف در زندگی ضرورت دارد. به‌مدد نگاه جدی به زندگی و اهداف است که زمینه رشد پیش می‌آید و همین جدیتِ متناسب است که گاهی مانع از پذیرفتن پیشنهادهای نامناسب دیگران به ما می‌شود. اما چگونه جدی باشیم و چطور این ویژگی را در مواقع لزوم در خودمان رشد بدهیم؟

زبان بدن مناسب را یاد بگیرید

زبان بدن ما می‌تواند گویای هزاران کلمه باشد. بنابراین، تسلط بر زبان بدن و استفاده از آن در انتقال معنا و فکر در شرایط لازم می‌تواند راهی برای قرارگرفتن در جریان موردنظر رفتاری باشد. اما زبان مناسب برای بدن،چه زبانی است؟ ژست‌هایتان را عوض کنید و طوری رفتار کنید که نشان بدهد همیشه مسلط و مستحکم رفتار می‌کنید. برای رسیدن به ژست‌های جدی می‌توانید مقابل آینه کمی تمرین کنید و خودتان را عادت بدهید.

بیشتر بخوانید: آموزش حرفه ای فن بیان و زبان بدن که شما را به سخنور قهاری تبدیل می کند

کنترل خود را در شنیدن اخبار و ماجراهای مختلف در دست بگیرید

کنترل‌داشتن روی واکنش‌هایی که نسبت به مسائل مختلف ابراز می‌کنید هم از جمله روش‌هایی است که به ما یاد می‌دهد چگونه جدی باشیم و چطور مستحکم رفتار کنیم. زمانی که خبری ناخوشایند یا شاد می‌شنوید، احساسات خود را بروز بدهید اما روی واکنش‌هایتان کنترل داشته باشید تا به عنوان فردی شناخته شوید و البته خودتان را بشناسید که می‌داند چطور همه‌چیز را مدیریت کند. به‌عبارت دیگر، خودتان را از دست ندهید. همیشه حواستان به احوالاتتان باشد و مغزتان را مدیریت کنید. در این صورت است که قابلیت پیش‌بینی رفتارهایتان برای خود و اطرافیان پیش می‌آید و می‌توان رویتان به‌عنوان فردی مستحکم و جدی حساب کرد.

جدی بودن خوب است یا بد؟

در هنگام فکرکردن حواستان را متمرکز کنید

جدی‌بودن در زندگی واجب و ضروری است. اما می‌توان همیشه جدی بود؟ خیر. در برخی مواقع لزوم این مورد وجود دارد. باید بدانیم که چگونه جدی باشیم و در شرایط لازم، رفتارهای جدی بروز بدهیم. برای نمونه،‌ زمانی که قرار است فکر کنیم و به نتیجه‌گیری و تصمیم‌گیری برسیم، باید کمتر حواسمان را پرت کنیم. تمرکزکردن نیاز به این دارد که کمتر بخندیم، کمتر حرف بزنیم و بیشتر به زوایا و بخش‌های مختلف هر موضوع دقت داشته باشیم. در این صورت است که می‌توانیم به نتیجه‌گیری برسیم و فکری ناب داشته باشیم.

در مکالمه‌ها بی‌طرفانه و منصفانه قضاوت کنید

گاهی دیگران ما را جدی نمی‌گیرند. شاید با ما تخاصم دارند. شاید از ما خوششان نمی‌آید. شاید…؛‌ اما واقعیت این است که گاهی یا بهتر است بگوییم که در بیشتر موارد، رفتارها و واکنش‌های شخصی‌مان است که موجب می‌شود، دیگران ما را چندان جدی نگیرند و با ما به‌درستی رفتار نکنند. چگونه جدی باشیم و جدی گرفته شویم؟ باید رفتارهایمان را کنترل کنیم. برای نمونه، در مکالمه‌ها بی‌طرف و بی‌قضاوت نسبت به موضوعات صحبت کنیم. البته منظورمان این نیست که نظر و ایده‌ای از خود نداشته باشیم بلکه منظور این است که در مکالمات و مباحثات صبر داشته باشیم و با طومانینه برخورد کنیم و فقط در پی این نباشیم که حرفمان به کرسی بنشیند. رعایت جانب عدالت و قضاوت‌نکردن بی‌دلیل باعث می‌شود که هیبتی جدی به ایده‌ها و نظراتمان داده شود و از سوی جمع موردقبول و اطمینان قرار بگیریم.

روی یک چیز متمرکز شوید و حواس‌پرت نباشید

برای واردکردن جدیت به زندگی باید تمرکزتان را روی موضوعات مختلف بالا ببرید. حواستان را در انجام کارهای مختلف پرت نکنید و از حواس‌پرتی و بروز پرش‌های ذهنی جلوگیری به‌عمل بیاورید. نگذارید که عوامل مزاحم روی فکرکردن و تصمیم‌هایتان اثر بگذارند. چگونه جدی باشیم و جدی عمل کنیم؟ با تمرکزکردن و دوری از حواس‌پرتی در انجام امور مختلف.

بیشتر بخوانید: 8 مورد از تکنیک های مثبت اندیشی برای رسیدن به هدف

برنامه‌ریزی در زندگی را فراموش نکنید

در زندگی‌تان برنامه داشته باشید. برنامه‌ریزی به شما جهت می‌دهد و مسیری در مقابلتان می‌گذارد که در نهایت منجر به ایجاد جدیت در راستای رسیدن به هدف می‌شود. پس با برنامه و حساب‌شده پیش بروید و حواستان باشد که هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی می‌تواند زندگی‌تان را از این رو به آن رو کند و جدیتی به آن ببخشد که شیرین است و رشد به همراه دارد.

منظم باشید و به انضباط علاقه‌ نشان بدهید

نظم و انضباط در انجام امور مختلف هم از جمله مواردی است که می‌تواند زندگی را به سمت جدی‌ترشدن و موفقیت هدایت کند. منظم باشید. برنامه روزانه دقیقی برای خود ترتیب بدهید یا دست‌کم، اگر حواستان به نوشتن جزئیات و طرح دقیق برنامه نیست، چارچوبی منظم برای خود تعریف کنید و در آن برای پیش‌برد برنامه‌هایتان تلاش کنید.

جدی‌بودن را تحت‌کنترل داشته باشید

باز هم یادآوری می‌کنیم که باید یاد بگیریم که چطور و چگونه جدی باشیم اما این را هم بدانید که نباید همیشه در این حالت بمانیم. جدی‌بودن مدام در زندگی باعث می‌شود که ارتباطات اجتماعی‌مان با آدم‌های دیگر مخدوش شود و از ما به عنوان فردی خشک و انعطاف‌ناپذیر یاد شود. شما چنین چیزی می‌خواهید؟ قطعا خیر. پس همه‌چیز را تحت‌کنترل داشته باشید و فقط در زمان‌ها و مسیرهای ضروری و لازم از جدیت در زندگی بهره ببرید. آدم‌های خیلی جدی دوست‌داشتنی نیستند. آدم‌های خیلی غیرجدی هم قابل‌اعتماد نیستند و آدم را خسته می‌کنند. پس بهتر است که توازن را به زندگی‌تان وارد کنید و نتیجه آن را به‌طور علنی مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید: احساس تحقیر شدن از علائم یک رابطه ناسالم است

زبان بدن ما می‌تواند گویای هزاران کلمه باشد.

در آخر

با خواندن این مقاله تا حد زیادی با اینکه چگونه جدی باشیم و جدیت مفید را وارد زندگی کنیم، آشنا شدیم. حالا باید یاد بگیریم که چطور تعادل را هم در مسیر کاری‌مان قرار بدهیم و به سمت ساختن نوعی از زندگی پیش برویم که سرشار است از لحظات خوش و منطقی. منطقی؟ بله!

زندگی در کنار زیستن شورمند و لحظه‌ای نیاز به درصدی از جدیت و منطق هم دارد. رساندن این‌ها به تعادل در کنار یکدیگر است که می‌تواند بهره‌وری را در زندگی بالا ببرد. شما چطور هستید؟ بلدید که جدیت را وارد زندگی‌تان کنید؟ برقراری تعادل میان میزان جدی‌بودن و سرخوشی در زندگی‌تان چقدر است؟ اصلا تعریفتان از جدیت دقیقا چیست؟

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست