مقالهموفقیتموفقیت در کسب و کاروبلاگ

یادگرفتن اصول آشتی بعد از قهر برای پایداری رابطه‌ها

اشتراک گذاری این مطالب در:

در هر رابطه ایی چالش هایی پیش می آید، بین والدین و فرزند، خواهر و برادر و بین شرکای عاطفی. اختلاف عقیده و سلیقه و در پی آن رنجش و دلخوری از اتفاقات کاملا طبیعی در هر رابطه ایی است. حتی گاهی این اختلافات به قهر کردن می انجامد. اگرچه قهر یکی از رفتارهای مخرب در روابط است که می تواند آثار جبران ناپذیری بر رابطه شما داشته باشد، اما اگر آشتی بعد از قهر از کیفیت بالایی برخوردار باشد، این آثار تا حدودی کم رنگ خواهند شد. به همین سبب در این بخش از خودساخته به نکاتی پیرامون روش های آشتی کردن و بهبود رابطه پرداخته ایم.

بیشتر بخوانید: چرا مردها قهر می کنند؟ از عواقب آن چه می دانید؟

پیش قدم شدن یا سردی و کم محلی

گاهی یک اختلاف کوچک منجر به یک انفجار مهیب در رابطه می شود، به طوری که دو طرف حتی نمی دانند چگونه کار به اینجا کشید. با اینکه هر دو کاملا ناراحت و پشیمان هستند اما از یکدیگر دوری کرده و قهر و فاصله بین آنها حاکم می شود. در چنین مواقعی برخی افراد فقط منتظر می مانند تا طرف مقابل منت کشی کرده و ناز آنها را بخرد. برخی هم که کم طاقت هستند همیشه پیش قدم می شوند تا شرایط به روال سابق باز گردد. می توان گفت این دو شیوه هیچ کدام صحیح نیستند. برای آشتی بعد از قهر باید به ریشه یابی مسأله و علل پیش آمدن قهر توجه داشت. نه صرفا بر اساس دلتنگی یا مهربانی پیش قدم شد. گاهی نیاز است فاصله را حفظ کنید تا طرف مقابل متوجه اشتباهاتش شود.

اولین قدم

اینکه اولین قدم چگونه برداشته شود بسیار مهم است. یکی از آفات رابطه این است که همیشه یکی از افراد پیش قدم شود. همیشه ایی وجود ندارد. کسی که مقصر است باید پیش قدم شود و قدرت پذیرش اشتباهش را داشته باشد. بسیاری از افراد خود را مبرا از خطا می دانند و فکر می کنند تمام تقصیرها بر گردن طرف مقابلشان است. اگر شریک شما چنین فردی است هرگز او را به منت کشی و عذر خواهی های همیشگی عادت ندهید. در اولین قدم برای آشتی بعد از قهر نکاتی وجود دارد که باید آنها را رعایت کنید:

1. نبش قبر نکنید

اگر واقعا تصمیم به آشتی گرفته اید، دوباره بحث و جدل را شروع نکنید. بحث درباره مسأله پیش آمده را برای فرصت بهتری نگه دارید. فعلا بر روی شکستن سد فاصله تمرکز کنید.

بیشتر بخوانید:  10 کاری که هر روز می توانید برای رشد فردی تان انجام دهید

2. عذر خواهی معجزه می کند

با یک عذرخواهی صادقانه و حاکی از پشیمانی می توانید نیمی از راه را طی کنید. عذر خواهی خشک و خالی کافی نیست. اینکه چه الفاظی را برای بیان عذر خواهی انتخاب می کنید بسیار مهم است. اگر انجام این کار رودرو برایتان سخت است، می توانید ابتکار عمل به خرج داده و از خودتان فیلم بگیرید و برای طرف مقابلتان بفرستید. از این کار به عنوان یکی از روش های آَشتی کردن استفاده کنید و شریکتان را غافلگیر کنید.

3. اشتابهتان را قبول کنید

پذیرش اشتباه در گام نخست آشتی می تواند احساس امنیت را دوباره به رابطه شما بازگرداند. دقت داشته باشید که در ابتدا شروع به توضیح دادن نکنید. توضیح های اضافی می تواند آتش را دوبراه شعله ور کند.

قدم دوم: بهبود رابطه بعد از قهر

اگر شما مقصر هستید و شما هم قهر کرده اید، بازسازی رابطه بر عهده شماست. لازم است بدانید با این قهرتان آسیب بسیاری به طرف مقابلتان وارد کرده اید. به او احساس ناامنی داده اید، او را سرگردان و آَشفته کرده اید و به احتمال زیاد اعتماد به نفسش را نیز پایین آورده اید. پس لازم است کارهای زیر را انجام دهید:

بیشتر بخوانید: آیا شناخت آدمهای اطراف ممکنه؟ چه راهی براش هست؟

1. گوش شنوا باشید

پس از آشتی و بازگشتن آرامش به ساحل رابطه تان، بحث و صحبت پیرامون مسائل پیش آمده می تواند مشکل گشا باشد. اجازه دهید طرف مقابلتان از احساساتی که به او دست داده سخن بگوید. همچنین شما هم در این مرحله باید درباره رفتارتان توضیح دهید و طرف مقابلتان را قانع کنید.

2. تکرار اشتباهات ممنوع

اگر قرار است به روال سابق ادامه دهید نه تنها رابطه ی شما بهبود پیدا نمی کند بلکه بدتر هم می شود. پس بهتر است کمی در خودتان تغییر ایجاد کنید و این اطمینان را به طرف مقابلتان بدهید که سعی می کنید اشتابهاتتان را تکرار نکنید.

3. آسیب های وارد آمده را جبران کنید

فاصله ایی که به سبب قهر کردن بین دو شریک عاطفی به وجود می آید نوعی خلأ ایجاد می کند که نیازمند جبران است. عموما آشتی بعد از قهر باعث پر شور شدن رابطه می شود. حواستان باشد که این پرشوری به حدی نباشد که پس از چندی از آن خسته شوید و شرایط بدتر شود.

بیشتر بخوانید: با افراد زودرنج چگونه رفتار کنیم؟ نکات طلایی در رفتار با همسر حساس

آشتی کردن با افرادی که زیاد قهر می کنند

لازم است به روش های آشتی کردن با افرادی که قهر کردن به رفتار غالب آنها در رابطه تبدیل شده است، بپردازیم. در برخورد با چنین افرادی ابتدا لازم است با یک مشاور صحبت کنید و راهنمایی های او را سر لوحه رفتار خود قرار دهید. در درجه دوم نباید به این افراد باج بدهید. نباید در آشتی کردن با افرادی که زیاد قهر می کنند پیش قدم شوید. آنها این رفتار را به دلایل متعددی انجام می دهد و این مسأله تبدیل به یکی از ویژگی های شخصیتی آنها شده که بسیار هم منفی است. پس باید تلاش کنید تا این ویژگی در آنها کم رنگ تر شود. بگذارید بیشتر به رفتار اشتباه خود فکر کنند و به صورت جدی برای مقابله با آن تلاش کنند.

ممکن است یکی از دلایل زود قهر کردن، کمبود اعتماد به نفس باشد. در واقع

حس کمتربینی باعث می‌شود تا از دیگران فاصله بگیرید. به همین دلیل خودساخته شرکت در دوره کیمیاگر را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی عکس زیر کلیک کنید

راه های افزایش عزت نفس را یاد بگیرید

 

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست