مقالهموفقیتموفقیت در روابطوبلاگ

با افراد زودرنج چگونه رفتار کنیم؟ نکات طلایی در رفتار با همسر حساس

اشتراک گذاری این مطالب در:

اگر همسر شما همیشه چیزی برای ناراحت شدن پیدا می کند، حتما شخصیت حساس و زود رنجی دارد. افراد حساس و زود رنج ویژگی های منحصر به فردی دارند. آنها به شدت مهربان، خلاق، مسئولیت پذیر، سریع، باهوش، زیرک و دقیق هستند. اینها خصوصیات مثبت چنین افرادی است که باعث می شود شما در کنار آنها بمانید و عاشقانه آنها را  دوست بدارید. در عین حال ممکن است زود رنجی و حساس بودن همسرتان رابطه ی شما را به  بوته ی چالش و بحران بکشاند. پس لازم است اصول رفتار با همسر حساس را فرا بگیرید تا بتوانید با یک فرد زود رنج و حساس زندگی زناشویی موفقیت آمیزی داشته باشید. پس با سایت موفقیت سلف مید همراه شوید.

شناخت دقیق ویژگی های شخصیتی افراد حساس

اگر می خواهیم یاد بگیریم با افراد زودرنج چگونه رفتار کنیم باید زیر و بم های شخصیتی آنها را بدانیم. این افراد بیشتر از دیگران دستخوش هیجانات مختلف می شوند. آنها درد، خشم، ترس، شادی، عشق و محبت را عمیق تر از دیگران تجربه می کنند، به شدت تحریک پذیر هستند و خیلی زود نبست به وقایع محیط پیرامونشان واکنش نشان می دهند. سیستم عصبی آنها و محیطی که در آن بزرگ شده اند به وجود آورنده این خصوصیات است. حساسیت آنها تنها در زمینه احساسات و هیجانات نیست، حتی بدن آنها حساس تر از افراد دیگر است و بیشتر به انواع آلرژی ها دچار می شوند. اگر شما به این نکات واقف باشید و آگاهانه با همسرتان رفتار کنید می توانید موجب جلوگیری از زودرنجی او شوید.

بیشتر بخوانید: با خواندن این مطلب طعمه باج گیران عاطفی نشوید

اصول طلایی رفتار با همسر حساس

برای اینکه بتوانید با افراد زودرنج بهتر رفتار کنید، این موارد را مدنظر داشته باشید:

اصل اول: مقابل همسرتان نایستید

در بگو بگوها و کدورت هایی که بینتان پیش می آید به این نکته دقت کنید که همسرتان زود رنج است و شما اینگونه نیستید. یکی از نکات طلایی در رفتار با همسر حساس این است که مقابل او نایستید، بلکه همراه و یار او باشید. اگر مسأله ایی او را رنجانده شما با رفتارتان رنجشش را بیشتر نکنید.

اصل دوم: همسرتان را لبریز عشق کنید

افراد حساس و زودرنج شدیدا عاطفی هستند و بسیار درگیر مسائل عاطفی می شوند. مهر و محبت برای آنها از نان شب هم واجب است. یک جمله عاشقانه می تواند روز همسر شما را بسازد. این مسأله در جلوگیری از زود رنجی همسر شما هم می تواند کار ساز باشد. حتی اگر مسأله ایی به شدت همسر شما را آزار دهد، اگر کلام شما هنگام صحبت کردن درباره آن مسأله محبت آمیز باشد همسر شما به کلی آن را فراموش خواهد کرد.

اصل سوم: تکیه گاه همسرتان باشید

افراد زود رنج هزاران بار مسائلی که باعث رنجیدن آنها می شود را بررسی می کنند. از هزاران زاویه به آن می نگرند و البته تمام زوایا توجیه گر رنجش آنهاست! پس وظیفه ی شما این است که تکیه گاه او باشید و بگذارید دلش را خالی کند. می توانید منطقی و آرام از جنبه های دیگر مسائل را برای او توضیح دهید اما حواستان باشد که بیشتر حق را به او بدهید تا آبها از آسیاب بیفتد.

بیشتر بخوانید: نحوه رفتار با آدم کینه ای و بد ذات

اصل چهارم: عصبانی شدن ممنوع

یکی از اصول در زمینه رفتار با همسر زود رنج و حساس این است که در کنار او از عصبانی شدن و داد زدن بپرهیزید. افراد حساس به شدت از موقعیت های پر تنش دوری می کنند. تنها خواسته ی آنها از زندگی آرامش است. همسرتان با عصبانیت شما بیشتر آسیب می بیند و احساساتش جریحه دار می شود.

رفتار با همسر حساس

اصل پنجم: انتقاد سازنده

انتقاد کوبنده همسر حساس شما را از دورن نابود می کند. در عین حال نقد سازنده باعث بهبود و پیشرفت او می شود. بهتر است انتقادهایتان را با سوال مطرح کنید. مثلا بگویید بهتر نیست فلان کار را انجام می دادی یا فلان لباس را می پوشیدی. ضمن اینکه سعی کنید نقد شما همراه با یک تعریف هرچند کوچک از همسرتان باشد. با این کار باعث جلوگیری از زود رنجی او می شود.

اصل ششم: نشان دهید که برایتان مهم است

اینکه شما به همسرتان اهمیت می دهید و او را عمیقا دوست دارید کافی نیست. اینها را باید نشان دهید و حتی ثابت کنید. در موقعیت های مختلف حامی همسرتان باشید. اگر ناخواسته باعث ناراحتی او شده اید عذر خواهی کنید. نشان دهید که اولویت زندگی شما همسرتان است. قدرت خارق العاده ایی که با این کار به او می بخشید باعث می شود بتواند با ناملایمت زندگی اش بهتر کنار بیاید.

بیشتر بخوانید:  نحوه بالا بردن روابط اجتماعی با 8 راه حل

اصل هفتم: زود رنجی او هم شما را می رنجاند

این یک حقیت محض است که افراد حساس هم ما را با حساسیت هایشان می رنجانند و حتی ممکن است اینکه با افراد زود رنج گونه رفتار کنیم فکر و ذکر ما باشد. این حق طبیعی شما است که از احساساتتان سخن بگویید و آنها را با او در میان بگذارید. هر بار که همسرتان با قهر کردنش شما را اذیت می کند به او بگویید. اما با لحنی آرام و صمیمی. از او بخواهید در رفتارش تجدید نظر کند.

جلوگیری از زودرنجی

سخن پایانی

اصول فوق اگرچه تحت عنوان رفتار با همسر حساس ارائه شدند اما می توانند نقشه راهی برای همه ی ما فراهم کنند تا یاد بگیریم که با افراد زود رنج چگونه رفتار کنیم و در نتیجه در تعاملاتمان با آنها کمتر دچار چالش و بحران شویم.

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست