درمان استرسمقالهوبلاگ

رابطه استرس با بیماری ام اس |بررسی میزان تاثیر استرس بر این بیماری

اشتراک گذاری این مطالب در:

استرس یکی از موضوعات بسیار مهم در علم روان شناسی است که از دیرباز متخصصین این رشته به آن پرداخته اند. اما امروزه میزان شیوع و ابتلای افراد به آن بیشتر شده است. در زندگی پر از تنش امروزی انسان ها در طول روز حتی برای انجام دادن کارهای روزمره و عادی خود متحمل نوعی استرس می شوند. استرس باعث بروز واکنش های جسمانی، رفتاری و ذهنی در افراد می شود. این واکنش ها تاثیر منفی بر روی زندگی فرد می گذارند. استرس ممکن است باعث ابتلای شخص به برخی بیماری ها شده یا بیماری های زمینه ایی در وی را تشدید کند. در این راستا ما به بررسی تاثیر استرس بر ام اس پرداخته ایم.

بیماری ام اس یا مالتیپل اسکلروزیس چیست؟

سیستم عصبی، مغز و نخاح سه ضلع مثلث بیماری ام اس هستند. بیماری ام اس از جمله بیماری های خود ایمنی محسوب می شود. بدین معنی که سیستم ایمنی در شناخت سلول های خودش اشتباه کرده و آنها را بیگانه تلقی می کند، در نتیجه به آنها حمله می کند و این حمله محافظت کننده های سیستم عصبی را از بین می برد. در این صورت نخاع فرد دچار ضایعه شده و وی توانایی برقراری تعادلش را از دست می دهد. در شکل گیری بیماری ام اس علاوه بر  عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی مختلفی نیز تاثیر گذار هستند. استرس یکی از عوامل محیطی می باشد که در بروز بیماری و شدت گرفتن آن نقش مثبتی ایفا می کند.

بیشتر بخوانید: استرس خوب یا بد ؟ کدامیک زندگی‌تان را متحول می‌کند؟

استرس و سیستم ایمنی

استرس یکی از تجربه های روانی است که به صورت گسترده ایی درسطح جامعه دیده می شود. این تجربه و واکنش های ناشی از آن عوارض بسیار زیادی بر جسم انسان دارد. یکی از آن عوارض تخریب سیستم ایمنی بدن است. استرس شدید سیستم ایمنی بدن را دچار اختلال و ضعف می کند. این مسأله به خوبی رابطه استرس با بیماری ام اس را بیان می کند. زیرا همانطور که گفته شد بیماری ام اس یک بیماری مربوط به سیستم ایمنی بدن می باشد. استرس با تاثیر منفی بر سیستم ایمنی هم می تواند عامل شکل گیری بیماری ام اس باشد و هم می تواند با ضعیف تر کردن سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا به ام اس، بیماری او را وخیم تر کند.

ام اس خاموش و تاثیر استرس بر آن

متخصصان مغز و اعصاب همه بر مستقیم بودن رابطه استرس با بیماری ام اس اتفاق نظر دارند. اختلالات و فشارهای روانی از جمله استرس همه در شکل گیری و تشدید بیماری ام اس مؤثر هستند. استرس نه تنها عوارض بیماری ام اس را بدتر می کند بلکه می تواند به عنوان عامل محرک در ابتلا به بیماری ام اس عمل کند. بیماری ام اس ممکن است در برخی افراد خاموش و بدون هیچ گونه علائمی باشد، اما تجربه استرس شدید و فشارهای روانی بلند مدت می تواند آن را شعله ور کند. حتی اگر فردی به صورت خفیف به بیماری ام اس مبتلا باشد اگر در معرض استرس شدید قرار گیرد علائم بیماری اش عود خواهند کرد و حتی احتمال دارد بیماری ام اس او را زمین گیر کند.

بیشتر بخوانید: رابطه استرس با سرطان چیست؟ جان همه در خطر است!

پژوهش های دانشگاه تهران پیرامون نحوه ی اثر گذاری استرس بر بیماری ام اس

یکی از پژوهشگران مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران به بررسی تاثیر استرس بر بیماری ام اس پرداخته است. تحقیقات وی بر بررسی تاثیر استرس در تخریب میلین متمرکز بوده است. میلین ماده ایی در اطراف سلول های عصبی است که سیستم عصبی برای داشتن عملکرد مناسب به آن نیاز دارد. از آنجایی که بیماری ام اس سیستم عصبی را درگیر می کند، می توان گفت از بین رفتن و یا نازک شدن میلین بر تشدید ضایعات ناشی از بیماری ام اس تاثیر می گذارد. نتایج این پژوهش حاکی از آن بود که تجربه استرس عاطفی و فیزیکی به دلیل تاثیری که در از بین رفتن میلین دارد، در تشدید آسیب های بیماری ام اس مؤثر است.

بیشتر بخوانیدد: کاهش استرس رانندگی ؛ همه می‌توانیم رانندگی کنیم، چرا که نه

چه کار کنیم که از استرس در امان باشیم؟

متخصصان مغز و اعصاب با بررسی بیماران مبتلا به ام اس دریافته اند که آنها قبل از شروع بیماری و حتی در دوران ابتلا به بیماری و پیش از آنکه علائم به صورت شدید بروز پیدا کند، دچار استرس بوده اند. اینها و موارد فوق همه تایید کننده تاثیر استرس بر ام اس هستند. بنابراین چه بیماران مبتلا به ام اس و چه افراد مستعد این بیماری باید با انجام دستورالعمل های خاصی از خودشان در مقابل استرس محافظت کنند، تا از علائم و عارضه های بیماری ام اس کمتر رنج ببرند. دم نوش های گیاهی مانند مریم گلی و بهار نارنج در کنترل استرس بسیار مؤثر هستند. ورزش کردن و یوگا نیز تاثیر به سزایی در این رابطه دارد. همچنین دور بودن از اخبار و مسائل بحرانی روز می تواند کمک کننده باشد. به علاوه تغییر سبک زندگی و کسب مهارت مدیرت ذهن بهترین راه حل برای مقابله با استرس می باشد.

یکی از راه های حفظ ارامش و خونسردی درمان استرس است. اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست