درمان استرسمقالهوبلاگ

رابطه استرس با سرطان چیست؟ جان همه در خطر است!

اشتراک گذاری این مطالب در:

اگر مدام اعصابتان خورد است ممکن است دچار سرطان شوید! سبک زندگی در دنیای مدرن بیشتر به سمت سبک زندگی پر خطر پیش می رود. اگرچه هر روز علم و تکنولوژی پیشرفت می کند و بر آسایش مادی انسان افزوده می شود اما تعداد و انواع بیماری ها نیز در حال افزایش است و آن هم بیشتر به سبک زندگی ما باز می گردد. هر روز نوع جدیدی از سرطان شناخته می شود و انسان های بیشتری گرفتار این بیماری می شوند. در این میان ما در سایت موفقیت سلف مید به دنبال کشف رابطه سبک زندگی، خلق و خو و مسائل روان شناسی با انواع بیماری ها و از جمله سرطان هستیم.

چرا اعصابتان خورد است؟

حتما بسیار شنیده اید که فردی بگوید اعصابم خورد است، ذهنم آشفته است، نمی توانم تمرکز کنم و از این قبیل جملات. این جملات همه از آثار خلقی و رفتاری استرس هستند. شاید بارها به آسانی از کنار آنها گذشته و یا حتی آنها را نادیده گرفته باشید. استرس علاوه بر تاثیرات سوئی که بر سلامت جسمانی ما می گذارد بر رفتار و خلق و خوی ما نیز اثر گذار است. نه تنها بالا رفتن ضربان قلب، تند شدن تنفس، درد معده، مشکلات گوارشی و حتی ریزش مو، بلکه به هم ریختن اعصاب و عدم توانایی در تمرکز و حل مسائل، ناشی از وجود استرس هستند.

بیشتر بخوانید: استرس خوب یا بد ؟ کدامیک زندگی‌تان را متحول می‌کند؟

استرس، شایع ترین اختلال روان شناختی در سال گذشته

استرس یکی از مسائل روان شناسی است که بیشتر افراد جامعه با آن روبرو هستند. جهان در سال گذشته شاید به میزان دوران جنگ جهانی استرس و اضطراب را تجربه کرد. سبک زندگی مدرن و وجود انواع تکنولوژی ها در دنیای جدید بر این استرس بیشتر دامن می زند. انسان امروزی به شدت تک بعدی و وابسته است و به آسانی دچار هراس و ترس می شود. اگرچه میزانی از استرس به لحاظ روان شناختی کاملا طبیعی و حتی مفید تلقی می شود اما وجود آن به صورت مستمر در زندگی هر فردی آسیب رسان است.

رابطه استرس با سرطان

رابطه استرس با بیماری ها

استرس به دلیل ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن و ایجاد اختلال در آن می تواند منجر به انواع بیماری ها شود. اگرچه رابطه استرس با بیماری ها  از جمله بیماری های گوارشی و قلبی و عروقی و نیز رابطه استرس با سرطان به صورت مستقیم تایید نشده یا حداقل رابطه استرس با سرطان توسط تحقیقات اندکی تایید شده است، اما این مسآله کاملا شفاف و روشن است که تغییراتی که بدن به سبب وجود استرس تجربه می کند مانند تغییر در سوخت و سازها، افزایش هورمون های مربوط به استرس و نیز کوتاه کردن تلومرها، منجر به ابتلا به سرطان و نیز پیشرفت سرطان در بدن فرد می شود.

به علاوه طبق تحقیقات وجود هورمون های استرس مانند نورابی نفرین ممکن است باعث آزاد سازی ماده ایی توسط تومورهای سرطانی شود که سلول های سرطانی برای تغذیه به آن نیاز دارند. زمانی که سلول های سرطانی خوب تغذیه شوند در مقابل از بین رفتن توسط داروها مقاوت می کنند و این منجر به پیشرفت سرطان خواهد شد.

بیشتر بخوانید: تاثیر خجالتی بودن بر استرس و راه درمان آن

رابطه استرس با سرطان

تحقیقات علمی در ایران ثابت کرده اند که مصرف استامینوفن باعث ابتلا به سرطان لگنچه می شود. در بررسی رابطه استرس با سرطان به این نکته باید اشاره کرد که استرس منجر به بی خوابی و سردرد می شود و این مسآله باعث می شود افراد به صورت بی رویه ایی به مصرف داروهای مکسن از جمله استامینوفن روی آورند. همانطور که گفته شد رابطه استرس با سرطان رابطه ایی غیر مستقیم است؛ اما آثار غیر مستقیم آن به حدی فراوان هستند که نمی توان از آنها چشم پوشی کرد.

در ادامه بررسی رابطه استرس با سرطان باید گفت نحوه ی آشنایی فرد مبتلا به سرطان با بیماری اش بسیار حیاتی است. اگر فرد به نوعی با بیماری اش آشنا شود که وحشت و استرس شدید به او دست دهد، قطعا راه برای تکثیر بیشتر سلول های سرطانی در بدن او هموارتر خواهد بود.

اگر شما مبتلا به سرطان هستید اطمینان داشته باشید که اگر استرس و اضطرابتان را مدیریت و کنترل کنید سد بزرگی در مسیر پیشرفت بیماریتان ایجاد می کنید و به زودی سلامتی تان را باز خواهید یافت. اگر شما استرس ناشی از خود بیماری یا ناشی از مسائل روزمره به سراغتان بیاید سیستم ایمنی بدنتان ضعیف می شود و سلول های سرطانی در بدنتان بیشتر جولان خواهند داد.

بیشتر بخوانید: تاثیر استرس بر روی فشارخون و ضربان قلب

برای درمان چکار کنیم؟

به یاد داشته باشید که بیشتر سرطان ها قابل پیشگیری هستند. تغییر سبک زندگی و حفظ آرامش در دنیای طوفانی امروز می تواند شما را در مقابل سرطان مقاوم کند. به همین دلیل ما در ادامه به صورت خلاصه ایی راههایی را به شما آموزش می دهیم تا در مقابل استرس و عواقب زیان بار آن خودتان را بیمه کنید.

رابطه استرس با بیماری ها

خودتان را نجات دهید

  1. عشق را به زندگیتان وارد کنید و اطرافیانتان را به صورت مداوم ببوسید.
  2. دیوانگی کنید، شکلک های خنده دار در بیاورید و گاها زیر باران بمانید.
  3. به طبیعت خیره شوید و به صدای باران گوش بسپارید.
  4. هر روز موسیقی گوش دهید و برقصید.
  5. گاها یک فیلم تراژیک ببینید و با آن گریه کنید. این برای به دست آوردن روحیه به شما کمک می کمد.
  6. بازی کنید.
  7. عزیزانتان را بغل کنید.
  8. ماساژ درمانی را امتحان کنید.
  9. آب ولرم بنوشید.

منبع : ditchthelabel

اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست