درمان استرسمقالهوبلاگ

کاهش استرس رانندگی ؛ همه می‌توانیم رانندگی کنیم، چرا که نه

اشتراک گذاری این مطالب در:

استرس رانندگی‌کردن دارید؟ این کار برایتان آرزویی محال شده است؟ نترسید و بدانید که شما تنها نیستید. خیلی‌ها از رانندگی می‌ترسند‌. خبر خوب این است که تنها نیستید. ضمن اینکه همگی می‌توانید با کمی تمرین و یادگیری روش‌های کاهش استرس رانندگی به راننده‌ای ماهر بدل شوید که حتی شوماخر را هم در جیبش می‌گذارد. چرا که نه؟ در این مقاله سایت موفقیت از راه‌های کاهش استرس رانندگی خواهید خواند.

۱.ایجاد فضای آرام خیلی مهم است

یادتان باشد که محیط پیرامون برای ایجاد احساس آرامش در رانندگی بسیار مهم است. شما نمی‌توانید در شلوغی خودرو، زمانی که موسیقی بلند پخش می‌شود یا با حضور سرنشینان مضطرب و پرچانه در روزهای نخست تجربه رانندگی، به‌خو‌بی عمل کنید. پس در تجربه‌های نخست‌تان با مربیانی آرام و افرادی مطمئن به تمرین یا رانندگی مشغول شوید. در روزهای نخست رانندگی برای تنظیم‌شدنتان با شرایط نیاز به سکوت و آرامش در خودرو دارید. اما بعدها که حسابی مهارت کسب کردید، دیگر چنین چیزهایی آزارتان نخواهند داد.

بیشتر بخوانید: علت ترسو بودن چیست و چطور آن را درمان کنیم؟

۲. به خودتان امید و انگیزه بدهید

سعی کنید که آرامش را به وجودتان راه بدهید. یکی از روش‌های کاهش استرس این است که به  به خودتان جملات آرامش‌بخش بگویید. مثلا شاید فکر کنید که این کار کلیشه‌ای است و اثری ندارد اما سخت در اشتباهید. هرچقدر که با خودتان نجواهای مثبتی داشته باشید، انرژی و توان بیشتری برای کاری مانند رانندگی پیدا می‌کنید. مثلا به خودتان بگویید که : من توانمندم و از عهده هر  کاری برمی‌آیم. یا مثلا بگویید که رانندگی با دانستن نکات لازم و رعایت احتیاط کاری ندارد و خطری هم در پیش نخواهد داشت.

استرس رانندگی‌کردن دارید

۳. دل به دریا بزنید و نترسید

یکی از کارهای مهمی که باید برای کاهش استرس رانندگی انجام بدهید، دل به دریازدن و مواجهه است. لازم است که رانندگی کنید؛ حتی اگر می‌ترسید. تا زمانی که پشت فرمان ننشینید، نمی‌توانید بر افکار منفی و ترس‌ غلبه کنید. رانندگی از مسیرهای امن و همراه با مربی را شروع کنید و آن‌قدر تمرین داشته باشید تا دست‌تان کاملا پر شود. مدام به خودتان یادآوری کنید که این‌همه آدم با استعدادها و توانایی‌های مختلف در حال رانندگی در خیابان‌ها هستند. پس شما هم می‌توانید. شک نکنید. یکی از راه‌های مبارزه با هر ترسی، خروج از منطقه امن و دل به دریازدن است. این را در ذهن داشته باشید.

بیشتر بخوانید:  بهترین راه های حفظ ارامش و خونسردی

۴. ترس‌هایتان را یادداشت کنید

نوشتن یکی از روش‌های تراپی است، می‌دانستید؟ یعنی با نوشتن می‌توانید بسیاری از مشکلات حوزه روان خود را درمان و رفع کنید‌. از ترس‌هایتان بنویسید و احساس خود درباره رانندگی را یادداشت نمایید. این کار آرامش‌بخش است و به شما کمک می‌کند که بدانید دقیقا حستان نسبت به رانندگی چیست. ببینید که کدام بخش از کار شما را می‌هراساند و باعث می‌شود که استرس به وجودتان راه پیدا کند. با نگارش تکلیفتان با خودتان تاحد زیادی روشن می‌شود. ارزش و اهمیت آن را دست‌کم نگیرید.

۵. با خودتان مهربان باشید

نکته مهمی که در یادگیری هرچیزی باید به خاطر داشته باشید، این است که با خودتان مهربان باشید و به خودتان فرصت بدهید. اگر احساس ترس نسبت به رانندگی دارید، خود را سرزنش نکنید. تلاشتان را برای خروج از ترس و واهمه به کار بگیرید اما سرکوفت‌زدن به خود و شماتت درونی را هرگز به دایره خلوتتان با خود راه ندهید. اثرات کلام منفی که ما به خود می‌گوییم، بیشتر از مواردی است که دیگران به ما می‌گویند. حال که چنین قدرت زیادی داریم، نیاز است که با خود راه بیاییم، به خودمان انگیزه و امید بدهیم و اصلی‌ترین مشوق خود در زندگی باشیم.

درمان استرس رانندگی

۶. تمرین و تکرار راه حل است

درست است که گاهی ترستان از رانندگی به مهارت‌هایتان در این زمینه ربطی ندارد اما بعضی مواقع هم مشکل، ریشه در نابلدی‌تان دارد. هرچقدر که لازم است، تمرین کنید و مهارت‌هایتان را افزایش بدهید. در این صورت دیگر به  اوضاع مسلط خواهید شد و ترستان هم خواهد ریخت.

تسلط‌ پیداکردن به امور مختلف رانندگی می‌تواند ناجی‌تان در ترس باشد. هرچقدر که لازم است، تمرین کنید و نترسید. شاید تعداد جلسات آموزشی که شما نیاز دارید، بسیار بیشتر از تعداد جلساتی است که فردی دیگر نیاز دارد. اصلا نگران نشوید و خود را با هیچ‌کس مقایسه نکنید.

بیشتر بخوانید: عوارض ترسیدن را بشناسید و سوپرمن‌وار و شجاعانه زندگی کنید

در آخر

رانندگی‌کردن مهارتی است که همه می‌توانند یاد بگیرند و با تمرین در آن خبره شوند. پس نترسید و با رعایت نکات کاهش استرس رانندگی برای قوی‌شدن در این مهارت تلاش خود را به کار بگیرید. اگر رانندگی‌کردن برایتان همراه با استرسی به‌شدت غیرعادی است، مساله فرق می‌کند.

در این صورت باید به روانشناس مراجعه کنید. حتی در این صورت هم مشکلتان قابل‌حل خواهد بود. گاهی نیاز است که برای درمان مشکلاتی که روانمان را آزار می‌دهند به متخصصان رجوع داشته باشیم. در هر حال، بدانید و مطمئن باشید که هیچ مشکلی بدون راه‌کار نیست. زمانی که مساله‌ای به‌درستی تعریف شود، روش و راه آن هم قطعا پیدا خواهد شد. به امید تاختن‌تان در جاده‌های موفقیت در زندگی.

یکی از راه های حفظ ارامش و خونسردی درمان استرس است. اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

 

مقالات پیشنهاد شده

1 دیدگاه. Leave new

  • عالی بود حتی خواندن این مقاله مرا دلگرم کرد حتما رانندگی می‌کنم. سپاس

    پاسخ

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست