مقالهموفقیتموفقیت در روابطوبلاگ

چرا به حمایت اجتماعی نیاز دارید؟ چه راهی برای کسب پشتیبان وجود داره؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

همه ما داشتن رابطه اجتماعی را تجربه کرده ایم. رابطه اجتماعی رابطه ایی است که ما با دیگران برقرار می کنیم. رابطه با دوستان، خانواده، همکاران و … در ذیل روابط اجتماعی دسته بندی می شوند. اما آیا همه ی این روابط، روابط مفیدی هستند؟ آیا این روابط ما را از حمایت اجتماعی بهره مند می کنند؟ اگر بعد از، از دست دادن یه رابطه دچار احساس خلأ، تنهایی و درماندگی شده اید پس آن رابطه نشانه هایی از پشتیبانی اجتماعی برای شما داشته است. در ادامه با سایت موفقیت سلف مید همراه باشید.

اهمیت و آثار پشتیبانی اجتماعی در زندگی انسان

بی شک بهره مندی از حمایت اجتماعی  (social support) می تواند کیفیت زندگی هر فردی را ارتقا بخشد. به همین سبب یکی از دلایل روی آوردن انسان ها به برقراری روابط اجتماعی، به دست آودرن چنین حمایتی است. حتی بسیاری از افراد روابطشان را بر همین اساس مدیریت می کنند. برخوداری از چنین حمایتی اعتماد به نفس فرد را افزایش داده، حل مشکلات را آسان کرده و استرس های زندگی را کاهش می دهد. وقتی ما توسط حلقه های ارتباطی مان مورد پذیرش و دوست داشته شدن قرار بگیریم و وجود ما مهم قلمداد شود، یعنی اینکه ما در این حلقه ها افرادی را داریم که می توانیم به آنها تکیه کنیم. در این صورت ما فردی سالم تر و شاداب تر خواهیم بود. ما در ادامه سایت موفقیت خودساخته راههای کسب پشتیبانی اجتماعی را به شما آموزش می دهیم.

بیشتر بخوانید: نحوه بالا بردن روابط اجتماعی با 8 راه حل

چگونگ حمایت اجتماعی کسب کنیم

برای اینکه بتوانید حمایت اجتماعی اطرافیان را بدست آورید، خودساخته این راه‌ها را به شما پیشنهاد می‌دهد:

1. روابط سازنده ایجاد کنید

همه ما می دانیم که تمام روابط را نمی توان ذیل روابط مفید و سالم دسته بندی کرد، در نتیجه همه روابط هم به ارمغان آورنده حمایت اجتماعی نیستند. اما قدم اول برای به دست آوردن حمایت، داشتن روابط است. اگر شما فردی منزوی و گوشه گیر هستید که از بودن در جمع های مختلف پرهیز می کنید، پس باید انتظار این را هم داشته باشید که نسبت به دیگران از پشتیبانی اجتماعی کمتری برخوردار باشید. دقت کنید داشتن هر رابطه ایی به حمایت و پشتیبانی اجتماعی ختم نمی شود. پس مراقب افراد سوء استفاده گر باشید و با صراحت با آنها برخورد کنید.

بیشتر بخوانید: خوش اخلاقی چیست؟ چه کسانی خوش‌خلق به حساب می آیند؟

راههای کسب پشتیبانی اجتماعی در زندگی

2. یک حمایتگر باشید

در روابطتان تنها به دنبال کسب حمایت نباشید، بلکه سعی کنید شما هم جزء افراد حمایتگر باشید. از قدیم گفته اند یک دست صدا ندارد. اگر مدام دیگران شما را حمایت کنند و در مواقع لازم شما شانه خالی کنید به مرور آنها هم دست از حمایت شما می کشند. پس شما هم سهم خود را ادا کنید.

بیشتر بخوانید: فکر می کنید دوست خوبی هستید؟ این راهکارها کمک می کنند که دوست فوق العاده ای باشید

3. خوش کلام باشید

زبان خوش مار را از لانه بیرون می آورد. این یک باور قدیمی و مبتنی بر واقعیت است. با داشتن زبان خوش و به کار بردن الفاظ محبت آمیز می توانید از حمایت دیگران بهره مند شوید. منظور ما به هیچ وجه چاپلوسی و زبان بازی نیست، بلکه ما تنها معتقدیم که با داشتن کلام شیرین می توانید در دریافت پشتیبانی اجتماعی بر دیگران پیشی بگیرید.

بیشتر بخوانید: سوءتفاهم چطور روابط اجتماعی را تخریب می کند و راه های رفع آن چیست؟

4. با شبکه های اجتماعی دوست شوید

امروزه بیشتر روابط به فضای مجازی کشیده شده است. در شبکه های اجتماعی شما با افرادی روبرو می شوید که در دنیای واقعی هرگز آنها ندیده اید، حتی اگر از خویشاوندانتان باشند. معمولا در فضای مجازی افراد راحت تر یکدیگر را پیدا می کنند و صمیمی تر صحبت می کنند. بهره برداری صحیح از چنین شرایطی می تواند در دریافت حمایت های اجتماعی به شما کمک کند.

افراد حمایتگر چه کارهایی انجام می دهند

همانطور که گفته شد حمایت اجتماعی یک مسأله دو طرفه است و شما باید بهترین حمایتگر باشید تا بهترین حمایت ها را نیز دریافت کنید. در ادامه ما به شما می گوییم که چگونه یک حمایتگر قوی باشید.

1. دغدغه ها را پیدا کنید

در روابط نزدیک و صمیمی خود بهتر می توانید این کارکرد را انجام دهید. به اعضای حلقه های ارتباطی خود بنگیرید، بیندیشید که چه مشکلاتی آنها را احاطه کرده است، دغدغه های ذهنی شان کدام ها هستند؟ چه مسائلی ذهن آنها را درگیر می کنند؟ قرار نیست حتما یک بحران پیش بیاید تا به حل آن بپردازید. گاهی حل کردن بحران های فکری و ذهنی بسیار مفید تر است.

بیشتر بخوانید: خوش بین بودن راهی برای رسیدن به آرامش و موفقیت است؛ شک نکنید

2. وقت بگذارید

هر چند وقت یک بار مهمانی هایی ترتیب دهید و افراد را به دور خود جمع کنید. یا پیاده روی های دسته جمعی را در برنامه خود بگنجانید. می توانید با برخی افراد هم تنهایی به کافه بروید. مهم این است که شما به اطرافیانتان بگویید که به آنها اهمیت می دهید و برایشان وقت می گذارید.

بیشتر بخوانید: خودساخته ها در روابط خانوادگی خود چه رفتارهایی دارند؟

3. سرزنشگر نباشید

به ویژه در برخورد با جوان ترها این خصلت را از خود دور کنید. هرگز افراد حمایتگر سرزنش نمی کنند. آنها تنها گوش می دهند و مسائل را ریشه یابی می کنند. محکوم کردن دیگران، حتی در رابطه با مسائل خودشان، آنها را از شما دور می کند.

افراد حمایتگر

4. به کوچک ترها بها دهید

بهترین نقش یک فرد حمایتگر در رابطه با کوچک ترها و بچه ها قابل ایفا است. حمایت مالی و عاطفی از نسل جدید می تواند یک سرمایه اجتماعی خوب در سال های پیری برای شما به ارمغان آورد.

5. مناسبت ها را به یاد داشته باشید

تبریک گفتن مناسبت های مختلف می تواند چند قدم شما را به حمایتگر بودن نزدیک کند. تولدها، سالگردها و اعیاد مختلف فرصت مناسبی است تا شما روحیه حمایتگری خود را به نمایش بگذارید. عیادت از بیماران نیز می تواند این فرصت را به شما بدهد.

6. درک کنید

نشان دهید که می توانید دنیا را از دریچه دید دیگران ببینید. در این رابطه لازم است گوش شنوای خوبی داشته باشید و همچنین راز نگهدار باشید. اگر دیگران بتوانند بدون هیچ دغدفه ایی سفره دلشان را پیش شما باز کنند، پس شما به لحاظ عاطفی پشتیبانی اجتماعی را به اوج رسانده اید.

یکی از دلایلی که مانع از تقویت روابط اجتماعی می‌شود، نداشتن عزت نفس و اعتماد به نفس است. حس کمتربینی باعث می‌شود تا از دیگران فاصله بگیرید. به همین دلیل خودساخته شرکت در دوره کیمیاگر را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی عکس زیر کلیک کنید

راه های افزایش عزت نفس را یاد بگیرید

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست