مقالهموفقیت در روابطوبلاگ

معیارهایی برای ارزیابی یک رابطه سالم

اشتراک گذاری این مطالب در:

قرار گرفتن در یک رابطه سالم به شما احساس آرامش و لذت می دهد. یک رابطه درست لزوما یک رابطه کامل و بی عیب نیست. در هر رابطه ایی اختلاف ها و مشکلاتی پیش می آید که اجتناب ناپذیر هستند. مهم این است در رابطه تان پاسخی برای نیازهای عاطفی و عقلانی خود پیدا کنید. اگر در یک رابطه عاطفی هستید که درباره سلامت یا عدم سلامت آن بارها از خود سوال پرسیده اید، با ما همراه باشید تا معیارهایی برای ارزیابی رابطه تان در اختیار شما قرار دهیم. ما در این بخش سایت موفقیت خودساخته مشخصات یک رابطه سالم را مورد بحث قرار داده ایم.

نشانه های یک رابطه درست

همانطور که گفته شد یک رابطه سالم لزوما یک رابطه بدون کشمکش و تنش نیست. بلکه رابطه ایی است که در آن اختلاف ها مدیریت و حل می شوند. رابطه ای که در آن حرمت ها شکسته نمی شوند و فرد در آن احساس نشاط و آرامش دارد، مسیر درست را می پیماید. رابطه ها تفاوت های بسیاری دارند همانطور که افراد درون رابطه ها نیز شرایط و ویژگی های متفاوتی دارند. اما آنچه بین روابط درست مشترک است در زیر به صورت خلاصه بیان می شود:

بیشتر بخوانید: نشانه ‌های رابطه عاطفی سالم را بشناسید تا در آن قرار بگیرید

1. روش جبران اشتباهات

اگرچه در جزئیات روش های جبران اشتباهات بسیار با هم متفاوتند اما در یک رابطه درست همه ی روش ها حاوی عذرخواهی است، یک عذرخواهی بدون غرور و در عین حال بدون چاپلوسی. دقت کنید که در همه رابطه ها رفتارها و اعمال اشتباه از دو طرف سر می زند و این به سرشت آدمی باز می گردد. مهم این است که دو طرف به آسانی اشتباهاتشان را قبول و بابت آنها از یکدیگر عذر خواهی کنند. حال فردی برای جبران گل می خرد، فرد دیگری پلاک طلا یا ادکلن و فرد دیگری عذر خواهیش را بر زبان می آورد و  محبتش را تنها با نگاه نشان می دهد. این مسأله به تفاوت های شخصیتی انسان ها باز می گردد.

بیشتر بخوانید: اعتماد به نفس خود را سه برابر کنید!

مشخصات یک رابطه سالم

2. احترام و حرمت دو طرف

از مشخصات یک رابطه سالم می توان به رعایت حریم ها اشاره کرد. در یک رابطه نادرست به آسانی حریم ها شکسته می شود و یکی از طرفین، یا گاها هردو، مورد بدترین بی احترامی ها قرار می گیرند. فاجعه جایی خود را نشان می دهد که بی احترامی به خانواده ها نیز کشیده می شود و یا در جمع و در حضور دیگران فرد به طرف مقابلش بی احترامی کند. در رابطه درست فرد به جای بی احترامی سکوت را برمی گزیند یا با کلام خوش طرف مقابل را متوجه خواسته اش می کند.

3. استقلال

اگرچه افرادی هستند که از متکی بودن خرسند می شوند. اما یکی دیگر از مشخصات یک رابطه سالم حفظ حریم خصوصی افراد است. درست است اکه گفته می شود در یک رابطه عاطفی یا یک رابطه زناشویی حریم خصوصی معنایی ندارد. اما برخی مسائل را می توان به عنوان فضای شخصی تعریف کرد. اینکه طرف مقابل شما حق داشته باشد هر چند وقت یک بار تنها باشد، با دوستانش بیرون برود و در انتخاب وسایل شخصی اش آزاد باشد نشان دهنده سالم بودن رابطه شماست.

بیشتر بخوانید: 3 نکته طلایی برای پیدا کردن آدم های بهتر برای دوستی

4. نشان دادن خود واقعی

یکی دیگر از مسائلی که مرز بین یک رابطه سالم را از یک رابطه بیمار قابل تشخیص می کند میزان صراحت و بی نقاب بودن دو طرف است. اگر شما نمی توانید کنار شریک عاطفی تان خود واقعی تان را بدون ماسک و حفظ بسیاری ار فاصله ها نشان دهید متاسفانه گرفتار یک رابطه نادرست هستید. باید برای بهبود آن تلاش کنید.

بیشتر بخوانید: چرا مردها قهر می کنند؟ از عواقب آن چه می دانید؟

5. مطرح کردن خواسته ها و نیازها

در یک رابطه بیمار یکی از طرفین از خودش و هر آنچه نیاز دارد می گذرد تا فقط رابطه اش را سر پا نگه دارد. شما باید بتوانید نیازهای عاطفی، فیزیکی و مادی خود را به راحتی مطرح کنید و برای آنها پاسخی بیاید. البته که قرار نیست تمام خواسته های ما برآورده شوند. اما در صورت عدم رفع نیازهای یکی از طرفین، طرف مقابل باید توضیح و دلیلی داشته باشد و طرف دیگر هم منطقی و با درک رفتار کند و هر دو با هم برای رفع آنها تلاش کنند.

6. پذیرفتن طرف مقابل آنگونه که هست

از مشحصات اصلی یک رابطه بیمار مقایسه کردن است. اگر خط کش به دست به جان رابطه تان افتاده اید بدانید در مسیر اشتباهی قرار گرفته اید. در یک رابطه درست دو طرف همدیگر را همانگونه که هستند می پذیرند. نه یکدیگر و رابطه شان را با دیگران مقایسه می کنند و نه به دنبال تغییر دادن یکدیگر هستند. در این مسأله که پس از مدتی افراد شبیه به یکدیگر می شوند  شکی نیست، برخی خواسته ها هم منطقی هستند، اما تغییر اجباری آفت است.

بیشتر بخوانید: دعواهای مکرر چه بلایی بر سر روابط می آورند؟ روش کم کردن دعوا چیست؟

نشانه های رابطه نادرست

7. خبری از حرف اول و آخر نیست

یک رابطه نادرست مبتنی بر قلدر بازی است، مدام یکی از طرفین می خواهد برتری خود را ثابت کند و تمام مسائل باید به تصمیم او ختم شوند. اما اگر رابطه شما مبتنی بر احترام متقابل باشد قطعا تصمیمات هم با مشورت گرفته می شوند و خبری از برتری یکی بر دیگری نیست. کلمه ی شریک در اینجا به خوبی معنای خود را نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: دیدگاه تیپ شخصیتی شما نسبت به مسئله احترام اینگونه است

سخن پایانی

ما در این مطلب به صورت خلاصه به شما نشان دادیم که در چه صورتی رابطه شما یک رابطه بیمار است. اکنون بر اساس این معیارها می توانید رابطه تان را ارزیابی کنید و برای بهبود آن تلاش کنید. اگر فکر می کنید در مسیر درست و لذت بخشی قرار نگرفته اید، فورا به دنبال بیرون آمدن از رابطه نباشید.

ابتدا سعی کنید مشکلات را شناسایی کنید، ریشه های آنها را پیدا کنید، برای بهبود تلاش کرده و در نهایت اگر به نتیجه نرسیدید آنگاه برای پایان دادن به رابطه خود تصمیم بگیرید. البته لازم است برای درک بهتر شرایط و دیدن زوایای پنهان رابطه خود، قبل از هر تصمیمی از راهنمایی های یک مشاور بهره ببرید.

برای موفقیت در روابط عاشقانه، داشتن اعتماد به نفس ضرورت دارد. کمبود این ویژگی باعث برهم خوردن تعادل در روابط می شود. به همین دلیل خودساخته شرکت در دوره کیمیاگر را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی عکس زیر کلیک کنید

راه های افزایش عزت نفس را یاد بگیرید

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست