درمان استرسمقالهوبلاگ

تاثیرات کرونا ویروس بر روی زندگی

اشتراک گذاری این مطالب در:

در این مقاله سایت موفقیت خودساخته می خواهیم به تاثیر کرونا بر روی زندگی و تغییرات دگرگون کننده زندگی، ناشی از همه گیری جهانی کرونا ویروس بپردازیم. کرونا، ویروسی که تهدیدی جدی برای شیوه زندگی ما بوده و مدارس، دانشگاه ها، ادارات، مشاغل و هرجایی که امکان تجمع وجود داشته باشد را، تعطیل کرده است.

اگرچه این ویروس تا ابد ادامه دار نخواهد بود و یک روز بالاخره کاهش یافته یا از بین می رود. اما پس از پایان یافتن کرونا، شاهد تاثیرات روانی قابل توجهی خواهیم بود که بر روی ذهن انسان گذاشته است. اینکه اکنون در مورد کوید 19 و پیامدهای آن نگران بوده و اضطراب داشته باشیم، کاملا عادی است. در ادامه با سایت موفقیت خودساخته همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.

حتما بخوانید: افسردگی دوران کرونا؛ همه ما ناراحتیم

کرونا چه تاثیری بر روی روند زندگی داشته است؟

در حقیقت اضطراب به سلامتی و جلوگیری از مرگ ما، کمک می کند. اما اگر این مسئله همیشگی باشد و نتوانیم آن را کنترل کنیم، موجب ناتوانی و ضعف ما می شود.

در نظر سنجی انجمن روانپزشکان آمریکا تقریبا 48 درصد آمریکایی ها از ابتلا به کرونا هراس دارند ،62 درصد آن ها نگران بیمارشدن عزیزانشان بوده و 57 درصد نیز از پیامدهای مالی آن می ترسند. پس از گذشت 4 ماه از بیماری همه گیرکرونا، مطالعاتی انجام شد که نشان می دهد، حداقل 27 درصد از مردن جهان علائم افسردگی متوسط تا شدید( 3 برابر بیشتر از آمار قبل از کرونا ویروس) را دارند.

بیشتر افرادی که دچار افسردگی شدند، بین سن 18 تا 44 سال قرار داشتند.

تاثیر کرونا روی استرس

اضطراب در دوران کرونا می توان خود را به شکل خاصی از بیماری نشان دهد.

آگورافوبیا:

وضعیتی که در آن، افراد هنگام خروج از خانه می ترسند یا از ورود به مکان های مختلف اجتناب می کنند.

اکنون در شرایط کرونا که ورود به جامعه یک تهدید دائمی است، داشتن اضطراب، عادی می باشد، اما پس از کرونا، این ترس برای افرادی که اضطراب زیادی دارند، موجب می شود دیگر در جامعه ظاهر نشده و یا ارتباطشان را با دیگران قطع کنند.

“استیون تیلور” از دانشگاه بریتیش کلمبیا نویسنده کتاب روان شناسی “همه گیری” می گوید: همکاران من در ووهان متوجه شده اند که برخی از مردم آنجا، خانه خود را ترک نکرده و دچار آگورافوبیا شده اند.

کرونا چه تاثیری بر روی روند زندگی داشته است؟

افسردگی و خودکشی:

کوید 19 باعث شده برای بسیاری از افراد لذت های یک زندگی خوب از بین برود. مانند لذت معاشرت با دوستان، انجام یک کار مورد علاقه، لذت رفتن به رستوران و…

عدم لذت بردن سبب، انزوای اجتماعی، احساس درماندگی و بی ارزشی، نا امیدی نسبت به آینده و نداشتن روال عادی زندگی می شود که همه نشانه دهنده افسردگی هستند.

حتما بخوانید: کنار آمدن با تفکرات فاجعه بار جامعه در دوره کرونا

بیکاری و خودکشی

نکته: روان شناسان چینی می گویند: یک ماه پس از شیوع ویروس کوید 19 افرادی که کار خود را متوقف کرده یا از دست دادند، در بدترین شرایط سلامت روحی بودند.

درست است که ویروس ها، توانایی کشتن افراد را دارند، اما فقر و نا امیدی نیز به همان نسبت می تواند حیات انسان را به خطر بیاندازد.

علاوه بر کرونا، تعطیلی شغل ها و از کار افتادن اقتصاد، آسیب چشم گیری به مردم وارد کرد. این عوامل موجب شد که افراد سالم، نا امید شده و بیکاری به عامل اصلی خودکشی، تبدیل شد.

اندوه و از دست دادن:

  • برخی از ما، در سوگ مرگ عزیزی که از دستش دادیم عزادار هستیم.
  • بسیاری از ما با مشکلات بیکاری ناگهانی و مسائل مالی در زمان کرونا دست و پنجه نرم می کنیم.
  • زندگی عادی، ثبات و امنیت خود را از دست داده ایم .
  • جشن های که براب برگزاری آن ها در حال تدارکات بودیم، به علت کرونا کنسل شد.
  • کارگران زیادی شغل خود را از دست داده و باید راه دیگری برای امرار معاش خود بیابند.
  • در نتیجه ویروسی که نمی توانیم آن را ببینیم آرامش ما را از بین برده است.
  • “دیوید کسلر” نویسنده کتاب های روان شناسی در مورد غم و اندوه می گوید: ” بعد از 5 مرحله از دست دادن چیزهایی که دوست داریم، معنای غم و اندوه را کاملا در می یابیم.”

کرونا و وسواس شستشو

افراد مبتلا به وسواس، اغلب از الگوهای شدید رفتاری برای کاهش افکار ناراحت کننده، استفاده می کنند. کرونا برای این افراد مانند” کابوس وحشتناک ” است. آن ها از اینکه فردی به ویروس مبتلا شده و بی خبر باشند، می ترسند، هرچند که این شرایط برای دیگر افراد جامعه که به وسوس مبتلا نیستند نیز صدق می کند، تنها فرق این است که افراد مبتلا به وسواس ساعت های زیادی را صرف فکر کردن به کرونا کرده و از مواد ضدعفونی کننده بسیار بیشتری نیز استفاده می کنند.

حتما بخوانید: عزت نفس چیست و چرا همه باید به تقویت آن در وجودشان دقت زیادی داشته باشند؟

تاثیرات کرونا روی زندگی

ویروس جدید، به همه افراد و شغل ها، ضربه زده و تمام جامعه را درگیر کرده است. همچنین این بیماری همه گیر، بر احساس امنیت و اعتماد مردم تاثیر منفی گذاشته که این اتفاق، موجب ایجاد استرس روانی و آسیب روحی در افراد می شود.

استرس آسیب زا:

واکنش عادی به یک حادثه آسیب زا را استرس آسیب زا می گویند. در حقیقت رویداد آسیب زا، موقعیت های تکان دهنده و حساسی هستند که ممکن است شامل مرگ واقعی یا صدمه جدی جسمانی شود.

برخی از واکنش ها در برابر استرس آسیب زا

  • شوک و ناباوری
  • ترس
  • اضطراب
  • غمگینی
  • عصبانیت
  • بی حسی

البته معمولا این واکنش ها موقتی هستند. اما اگر همیشگی باشند، تاثیر بسیاری مخربی بر روی شغل، تحصیلات و روابط انسان دارند.

حتما بخوانید: تاثیر اعتماد به نفس در زندگی ؛ وقتی اعتماد به خود شما را جذاب و موفق می‌کند

خشونت خانگی ناشی از قرنطینه کرونا

از جمله دیگر مسائل ایجاد شده در هنگام همه گیری ویروس، افزایش خشونت های خانگی است.  محققان، ترس، اضطراب، استرس مالی و بیکاری را انگیزه خشونت خانگی می دانند. در فاصله کمی بعد از شروع کرونا، رسانه های خبری از افزایش موارد خشونت خانگی و تعداد بالای تماس های تلفنی در مورد افزایش قربانیان، خبر دادند.

انزوا و تنهایی، افزایش استفاده از مواد مخدر، مشاجره بین زوجین و افزایش خیانت، استفاده بیش از حد از فضای مجازی، بازی های رایانه ای و… از دیگر معایب همه گیری کرونا ویروس بود.

اگر استرس ناشی از کرونا بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست