درمان استرسمقالهوبلاگ

افسردگی دوقطبی چیست؟ با آن آشنایی دارید؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

درباره افسردگی دوقطبی چیزی شنیده‌اید؟ با آن آشنایی دارید؟ این اختلال نوعی افسردگی است که به آن افسردگی شیدایی هم می‌گویند. این اختلال همراه با نوسانات انرژی در فرد است. خلق افراد مبتلا به این اختلال دارای نوسانات زیادی است. همه آدم‌ها دچار نوسانات روحی و خلقی می‌شوند اما تغییر سطح انرژی و اخلاق در افراد مبتلا به افسردگی دوقطبی بسیار شدید و غیرعادی است. افسردگی یکی از بخش‌های نوسان خلق افراد در اختلال دوقطبی است. این اختلال شامل سه بخش می‌شود: شیدایی، نیمه‌شیدایی و افسردگی.

بیشتر بخوانید:  رابطه استرس با افسردگی یک ترکیب انفجاری است

چه زمانی شک به اختلال دوقطبی وجود دارد؟

همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، نوسانات خلقی برای همه پیش می‌آید اما کسانی که دچار اختلال دوقطبی می‌شوند، به‌طور غیرعادی نوسانات خلقی را تجربه می‌کنند. آنها بدون وجود هیچ دلیل فیزیولوژیک دچار تغییرات شدید در روحیه و اخلاق می‌شوند. اگر بدون اینکه هورمون‌هایتان دچار نوسان باشد یا مشکلی در بدنتان به وجود آمده، اخلاقتان دستخوش نوسانات شدید است، باید به اختلال دوقطبی شک کنید.

چرخه‌های افسردگی دوقطبی چگونه است؟

اختلال دوقطبی باعث می‌شود که فرد مبتلا در دوره‌هایی دچار جنون و شیدایی شود و انرژی زیادی در خود احساس کند و در دوره‌هایی وارد مرحله افسردگی شود. چرخه افسردگی همراه با حالاتی شبیه به غم و احساس گناه یا بی‌فایده‌بودن خود را در افراد مبتلا نشان می‌دهد. فرد دچار افسردگی دوقطبی میلی به انجام کارهایی ندارد که در گذشته برایش لذت‌بخش بوده‌اند. حتی در مواردی، دوره افسردگی دوقطبی منجر به شکل‌گیری افکاری مانند خودکشی هم می‌شود.

فقط فاز یا مرحله افسردگی در اختلال دوقطبی خطرناک نیست. در دوران پرانرژی‌شدن و ورود به حالت شیدایی هم فرد درگیر رفتارهای پرخطری از خود بروز می‌دهد. برای مثال، تصمیماتی درباره خرج‌کردن پول می‌گیرد یا فعالیت‌های خطرناکی مانند رانندگی با سرعت زیاد انجام می‌دهد.

بیشتر بخوانید: تاثیر مدیتیشن بر استرس + تمرکز و افسردگی

درباره افسردگی دوقطبی چیزی شنیده‌اید؟

اختلال دوقطبی با افسردگی متفاوت است؟

باید دقت کرد که اختلال دوقطبی دارای چندفاز است و نباید آن را با افسردگی اشتباه بگیرید. افرادی که دچار افسردگی‌اند معمولا دچار غم و اندوه بسیارند و گاهی هم عصبانی می‌شوند. ناامیدی و علائمی مانند راحت‌ گریه‌کردن هم در بیماری افسردگی دیده می‌شود اما کسانی که دچار اختلال دوقطبی می‌شوند، همیشه حالت افسرده ندارند و در دوره‌هایی از بیماری و اختلال‌شان به‌شدت پرانرژی می‌شوند و شاد به نظر می‌رسند. پس اختلال دوقطبی معادل با افسردگی نیست.

چطور باید افسردگی دوقطبی را کنترل کرد؟

برای کنترل افسردگی دوقطبی هم از دارودرمانی استفاده می‌شود و هم از درمان‌های دیگر؛ مثلا مشاوره و روان‌درمانی و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی. از جمله روش‌هایی که با سبک زندگی در ارتباط‌اند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بیشتر بخوانید:  با بهترین راه درمان افسردگی با این بیماری برای همیشه خداحافظی کنید

رژیم غذایی و ورزش‌کردن

مطالعات علمی نشان می‌دهند که برای کنترل افسردگی دوقطبی و حالات دیگر این اختلال می‌توان سبک زندگی را تغییر داد. مثلا داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش‌کردن از جمله راه‌کارهایی است که سبک زندگی سالم‌تری را برای هر فرد به همراه می‌آورد و می‌تواند کنترل خوبی در زندگی افراد دوقطبی ایجاد کند. داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش‌کردن در برنامه‌های روزانه زندگی، به‌طور کلی برای تمام افراد ضرورت دارد. حال اگر پای افسردگی دوقطبی و شیدایی هم به میان باشد که دیگر این نیاز بیشتر هم خواهد شد. عقل سالم در بدن سالم است و بدن سالم هم با خوراک خوب و فعالیت‌های بدنی حال و روزی خوب پیدا می‌کند.

همراهی دوستان و خانواده

دوستان و خانوادهِ کسانی که به اختلال دوقطبی مبتلا هستند باید با آنها همراهی و همکاری زیادی داشته باشند. وجود افرادی که از مبتلایان به این اختلال پشتیبانی می‌کنند و می‌دانند که مبتلایان دارای مراحل گوناگونی از خلق‌وخو هستند، باعث می‌شود که اوضاع برای افراد راحت‌تر شود. درک اختلال و حمایت از شخصی که دچار مشکل است، نقش سازنده‌ای در بهبود فرد و کارایی روش‌های درمانی مختلف دارد. همان‌طور که گفته شد، افراد مبتلا به اختلال دوقطبی هم از راه دارودرمانی بهبود پیدا می‌کنند و هم با شرکت در جلسات روان‌درمانی. حال اگر، اطرافیان آنها همراهی زیادی از خود نشان بدهند، مسیرهای مختلف درمانی بهتر به نتیجه خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: موفقیت میتونه افسردگی شما رو درمان کنه

کاهش استرس‌ها در زندگی

روحیه و خلق‌وخوی افراد مبتلا به افسردگی دوقطبی بسیار حساس است. اضطراب‌ها و استرس‌های رنگارنگ می‌تواند وضعیت نوسان خلقی آنها را به‌شدت تحت‌تاثیر قرار بدهد. بنابراین، برای مدیریت حالات نوسانی خلق‌وخوی مبتلایان به اختلا دوقطبی نیاز به کاهش استرس‌هاست. اگر به این اختلال دچار هستید، تلاش کنید که استرس‌های خرد وکلان اطرافتان را کاهش بدهید. اگر هم کسی از اطرافیان و عزیزانتان دچار افسردگی دوقطبی و به‌طور کلی این اختلال است، باید محیط را برایش آرام نگه دارید.

چرخه‌های افسردگی دوقطبی چگونه است؟

بیشتر بخوانید:  ورزش تا چه حد می تواند جلوی افسردگی را بگیرد؟

در آخر

کنترل اختلال دوقطبی با داروها و روش‌های روان‌درمانی کاملا مقدور است. پس نگران نباشید. اما باید به عنوان فردی مبتلا به این حالت یا کسی که در اطراف خود فردی مبتلا دارد، روی سبک زندگی‌تان کار کنید و تغییراتی در آن به‌وجود بیاورید. افسردگی دوقطبی بخشی از این اختلال است و با بیماری افسردگی مطلق تفاوت دارد. فرد دچار به افسردگی دوقطبی فقط حالات افسردگی را تجربه نمی‌کند و گاهی انرژی‌اش آن‌قدر بالاست که دچار شیدایی می‌شود و نمی‌داند با انرژی زیاد خود چه کند. فواصلی میان دو حالت شیدایی و افسردگی هم برای این اختلال تعریف می‌شود.

استرس یکی از علت های اصلی ابتلا به افسردگی است و یا آن را تشدید می کند. اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست