مقالهموفقیت در کسب و کاروبلاگ

چگونه هدف داشته باشیم ؟ | راهکارهای اصولی شروع یک زندگی هدفمند

اشتراک گذاری این مطالب در:

وقتی عزم سفر دارید و دل به جاده می دهید قطعا اگر مقصد مشخصی نداشته باشید سردرگم می شوید و سفر لذت بخشی نخواهید داشت. زندگی هم همینگونه است. زندگی بی هدف برای هیچ انسانی لذت بخش نیست. اما بسیاری از ما با اینکه در میانه راه هستیم اما هنوز نمی دانیم می خواهیم به کجا برویم و برای سفرمان چه چیزهایی لازم داریم. در این بخش از خودساخته می خواهیم یاد بگیرم چگونه هدف داشته باشیم و چگونه یک زندگی هدفمند را پیش ببریم.

بیشتر بخوانید:  فرمول موفقیت چیست و چطور می‌توان قله‌هایش را فتح کرد؟

راهنمای دقیق و اصولی هدفمند بودن در زندگی

اگر فکر می کنید زندگی پوچ و بی هدفی را دنبال می کنید و هر صبح با کسالت و ناامیدی از رختخوابتان جدا می شوید، نگران نباشید. ما راهکارهایی را به شما نشان می دهیم تا زندگی بی هدف را کنار بگذارید و یاد بگیرید با دنبال کردن یک هدف خاص به زندگیتان سمت و سو دهید.

راهکار اول: خودت را زیر ذره بین بگذرا

برای موفقیت در کسب و کار یک ذره بین دست بگیرید و خوب سر تا پای خودتان را بررسی کنید. این یعنی اینکه با دقت خودتان را بسنجید. استعدادها و مهارتهایتان را در نظر بگیرید و در عین حال به نقاط ضعفتان دقت کنید. خوب بررسی کنید که در چه زمینه هایی قوی و در چه زمینه هایی ضعیف هستید. اگر شما فرد نا امیدی باشید قطعا می گویید من هیچ استعدادی ندارم و در همین ابتدای کار دست از خواندن این مطلب می کشید. اما سخت در اشتباهید. همه ی انسان های استعدادهای خارق العاده ایی دارند که فقط کافی است سر کلاف سر در گم آن را پیدا کنند.

هدفمند بودن در زندگی

راهکار دوم: از اهداف کوچک شروع کنید

حال که خوب خودتان را شناختید، بنشینید و نقشه ی راهی تهیه کنید. درست مانند وقتی که می خواهید به سفر بروید. اینکه از منطقه کویری خوشتان بیاید یا از دریا و جنگل به سفر شما جهت می دهد. بررسی علایق و نیز استعداد ها و توانایی ها هم کار شما را در هدفگذاری آسان تر می کند. البته در این مرحله لازم است کمی آهسته قدم بردارید و از هدفهای رویایی و بسیار بلند پروازانه دوری کنید. همانطور که گفته شد ابتدا باید هدفهای کوچکی در نظر بگیرید و این هدفها را پله هایی قرار دهید برای هدف نهایی و بزرگتری.

بیشتر بخوانید: چگونه فکر اقتصادی کنیم ؟ فکر پولدار یا شغل پولدار؟

راهکار سوم: به خودتان انگیزه دهید

یکی از راههای انگیزه دادن به خود، بالا بردن اعتماد به نفس است. اعتماد به نفس باعث می شود به اهدافتان پایبند بمانید و در صورت برخوردن با مشکلات و یا سنگ اندازی های بدخواهانتان باز هم دست از تلاش برندارید. اگر بتوانید ذهن و سبک زندگی تان را را تغییر دهید قطعا به موفقیت دست پیدا خواهید کرد و هرگز در منجلاب یک زندگی بی هدف قرار نخواهید گرفت. به علاوه نشست و برخاست با انسان های مثبت و مهربان می تواند منبع انرژی و انگیزه باشد.

بیشتر بخوانید: راهکار های افزایش اعتماد به نفس خیلی ساده‌تر از آن است که فکر می‌کنید

راهکار چهارم: یک شریک عاطفی پیدا کنید

داشتن یک شریک، همدم و همراه قطعا به زندگی هر فردی سمت و سو می دهد. به علاوه این مسأله باعث بالا رفتن انگیزه ی شما می شود. وقتی می دانید فردی هست که در همه حال همراه شماست و هرگز شما را تنها نمی گذارد بهتر می توانید تلاش کنید. همچنین شریک عاطفی می تواند در پاسخ این سوال که در زندگی چگونه هدف داشته باشیم، به ما کمک کند، راهنمایی ها و کمک هایش بسیار مفید هستند و رضایت و بهره مندی از حضورش نیز می تواند یکی از اهداف زندگی شما باشد.

راهکار پنجم: دفتر برنامه ریزی داشته باشید

هدفمند بودن در زندگی به خوبی می تواند با یک دفتر برنامه ریزی عملی شود. داشتن یک دفتر برنامه ریزی، یادداشت کردن اهداف، راههای رسیدن به آنها، اولویت بندی دقیق و اصولی آنها و نیز بررسی عملکردتان در بازه زمانی مشخصی باعث می شود بتوانید ذهن، منابع و مسیر زندگی تان را مدیریت کنید و در جهت یک زندگی هدفمند قدرتمندتر گام بر دارید.

رهکار ششم: اهداف مالی را به زندگی خود گره بزنید

درست است که بسیاری از افراد هدف غایی زندگی را در مادیات نمی بینند. اما هیچ کس هم از پول بدش نمی آید و در واقع چرخ دنده زندگی با همین پول می چرخد. پس داشتن اهداف مالی می تواند پاسخی باشد به سوال چگونه هدف داشته باشیم. در واقع داشتن اهدافی که منجر به کسب درآمد شوند هدفمندی بیشتری به ما و زندگی مان می دهند.

بیشتر بخوانید:  چگونه برنامه ریزی کنیم برای زندگی | اصول برنامه ریزی درست

سخن پایانی؛ شما در مقابل خودتان مسئول هستید

به عنوان سخن آخر لازم می دانم یادآوری کنم که شما تا آخر عمر در مقابل خودتان مسئول هستید و هرگز نمی توانید از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کنید. به علاوه شما به تنها کسی که نمی توانید دروغ بگویید خودتان هستید. اگر ده سال دیگر حسرتی به دل داشتید و آه و افسوس از نهاد جانتان برخاست چه کسی در مقابل روزهایی که تلف کرده اید پاسخگوست؟ پدر و مادرتان؟ دولت که به شما وام استغال نداد؟ مغاذه کنار دستان که جنس هایش ارزان تر از شما بود؟ نه! تنها و تنها خودتان مسئول هستید. پس با فکر کردن به این مسئولیت خطیر همین الان زندگی بی هدف را کنار بگذارید و هدفمند بودن در زندگی را تمرین کنید.

اگر فکر می‌کنید در کسب و کارتون به اندازه کافی موفق نیستید، خودساخته شرکت در دوره «موفقیت به روش استیو جابز» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی عکس زیر کلیک کنید:

موفقیت در کار

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست