درمان استرسمقالهوبلاگ

درمان ترس شدید و انواع ترس‌هایی که باید با آنها روبه‌رو شد و شادتر زیست

اشتراک گذاری این مطالب در:

درمان ترس شدید شدنی است؟ بله، فقط غیرممکن است که غیرممکن می‌ماند. همه ما مدام با ترس‌های ریز و درشتی در زندگی رو‌به‌رو هستیم. بخشی از این ترس‌ها ضروری و واجبند و برخی اشتباه و قابل‌رفع هستند. منظور از ترس‌های منطقی همان واهمه‌هایی است که از برخی کارهای خطرناک داریم.

اسم این ترس‌های معقول را عقل سلیم گذاشته‌ایم. عقلی که باعث می‌شود تا اسیر خطرات نشویم و ریسک‌های بزرگ را نپذیریم. اگر ترسی در کار نبود، انسان‌ها به مرور زمان در ماجراجویی‌های مختلف منقرض می‌شدند. اما برخی دیگر از ترس‌ها هستند که نیاز به مقابله دارند.

این ترس‌ها زندگی را ناخوشایند می‌کنند و نمی‌گذارند احساس رشد و پیشرفت در زندگی جاری باشد. اما راههای مقابله با ترس و استرس چیست؟ چگونه با ترس خود مقابله کنیم؟ با ما همراه باشید تا در ادامه از ترس‌ها برایتان بیشتر بگوییم.

بیشتر بخوانید: استرس بالا چه بلایی سر ما میاره

ترس چیست و چه انواعی دارد؟

ترس احساسی ناخوشایند است که به دلیل عدم آگاهی و ناتوانی از پیش‌بینی در وجود شکل می‌گیرد. زمانی که چیزی یا حتی کسی برای‌مان ناشناخته است، ترس و واهمه‌ای وجودمان را فرامی‌گیرد. این روند کاملا طبیعی است و افراد گوناگون بنا به ظرفیت‌های روحی رفتاری‌شان نسبت به این مقوله واکنش‌های متفاوتی هم دارند.

زمانی که فکرکردن به ابعاد یک موضوع و جزئیاتش از حد طبیعی فراتر می‌رود، نیاز به پیگیری و درمان به وجود می‌آید. درمان ترس شدید را باید جدی گرفت. ترس شدید حالت بیمارگونه‌ای از واهمه است که به موجب آن، انجام برخی کارها برای فردِ دچار به آن نشدنی و غیرممکن می‌شود. در ادامه به چند مورد رایج از ترس شدید اشاره می‌شود.

چگونه با ترس خود مقابله کنیم؟

ترس از جمع از ترس‌های شایعی است که افراد با آن روبه‌رو می‌شوند. واقعیت این است که بسیاری از افراد  از مواجهه با جمعی شلوغ یا صحبت‌کردن در برابر دیگران واهمه دارند. دلیل هم ریشه در همان عدم توانایی از پیش‌بینی دارد.

زمانی که مقابل یک جمع قرار می‌گیرید، افراد مختلفی وجود دارند که نمی‌توانید واکنش‌ها و افکارشان نسبت به خود را پیش‌‌بینی کنید. همین باعث می‌شود که ترسی در دل شکل بگیرد. اگر به این ترس بیش از حد بال و پر داده شود و فرد در ذهنش شروع به آنالیز و گمانه‌زنی درباره  نظرات دیگران راجع‌به خودش ‌کند، ترسی عمیق در وجودش پا خواهد گرفت. همه اینها باعث شکل‌گیری ترس شدیدی می‌شود که کنترل آن بسیار سخت و دشوار است.

بیشتر بخوانید: عوارض ترسیدن را بشناسید و سوپرمن‌وار و شجاعانه زندگی کنید

درمان ترس با دارو

روش‌های مختلفی برای فائق آمدن بر ترس وجود دارد. مشاوره و استفاده از توصیه‌ها و نصایح مشاوران می‌تواند در این زمینه بسیار مفید واقع شود. اما گاهی،  اینها جوابگو نیستند و نیاز به پیگیری و درمان‌هایی عمیق‌تر و جدی‌تر پیش می‌آید و فرد برای اینکه بتواند درمان ترس شدید را موفق پیش ببرد، نیازمند مصرف دارو می‌شود.

این درمان با تشخیص روانپزشک صورت می‌گیرد و افراد نباید خودشان اقدام به مصرف داروها کنند. واقعیت دیگری که در این زمینه باید در نظر داشته باشید، این است که روانشناسان دارودرمانی نمی‌کنند و قدرت تجویز دارو در دستان روانپزشکان است.  روانپزشکان در درجه نخست در رشته پزشکی تحصیل می‌کنند و بعد برای تحصیل تخصصی وارد حوزه اعصاب و روان می‌شوند.

درمان ترس شدید و خفیف را در زندگی جدی بگیرید.

چند نکته درباره راههای مقابله با ترس و استرس

برای درمان ترس شدید یا حتی ترس‌های اندکمان در زندگی باید گام‌هایی جدی و اساسی برداریم. زندگی دلاورانه و توام با شجاعت می‌تواند هر کسی را به موفقیت‌هایی بزرگ برساند. توصیه‌های زیر را جدی بگیرید:

یکی از بهترین راههای مقابله با ترس و استرس یا حتی معمولی، عوض‌کردن شیوه اندیشیدن است. باید نحوه فکرکردن خود را تغییر بدهید. مثلا اگر از گربه‌ها واهمه دارید، سعی کنید که به مرور و به آرامی با کشف نقاط مثبت و دوست‌داشتنی در آنها،  طرز تفکرتان را نسبت به گربه‌ها تغییر بدهید.

همه چیز در ذهن شکل می‌گیرد. حتی آنچه احساس می‌کنید ریشه در قلبتان دارد هم در آغاز جان‌گرفتن در وجودتان، در ذهن و مغز آنالیز می‌شود. یکی دیگر از روش‌هایی که باعث می‌شود به درمان ترس شدید کمک کنید، زیستن در زمان حال است. کسی که در زمان حال زندگی می‌کند، خود را درگیر آینده و گذشته نمی‌کند و می‌تواند با تمرکز بر لحظه‌های جاری، تمرکزش را روی خود بگذارد و دلهره‌ها و غصه‌های نیامده و رفته را کنار بگذارد.

بیشتر بخوانید: ۱۰ راهکار بی نظیر برای درمان استرس شدید

در آخر

درمان ترس شدید و خفیف را در زندگی جدی بگیرید. یک بار زندگی می‌کنیم و فرصت‌هایمان اندک است. پس چرا نباید اوقات را به شادی و آرامش بگذرانیم؟ آن هم زمانی که تغییر شدنی و ممکن است؟ تغییر عادت‌ها، استفاده از کمک متخصصان و هزار و یک راه دیگر برای رشد وجود دارد.

پس تلاش کنید و ترس‌ها را کنار بگذارید که باید زندگی را خوش وخرم زیست و دانه‌های مروارید آن را به لحظات و ثانیه‌ها آویخت. همیشه هم یادتان باشد که ناجی شما فقط و فقط در آینه دیده می‌شود. پس خودتان و توانایی‌هایتان را برای تغییر دست‌کم نگیرید.

آستین‌ها را بالا بزنید برای زندگی شاد و بهره‌ور تلاشتان را به کار بگیرید. ترس‌ها ضعف‌هایی هستند که باید به جنگ‌شان بروید. آنها را شناسایی کنید و تغییر را در آغوش بکشید.

اگر استرس و اضطراب بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

برچسب‌ها: , , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست