درمان استرسمقالهوبلاگ

تاثیر استرس روی مغز تا چه میزان است؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

استرس بخشی آشنا در زندگی روزمره است که هر روزه در زندگی ما رخ می دهد و می تواند ناشی از تلاش برای مشکلات خانوادگی، شغلی، مدرسه، سلامتی، پول، روابط و… باشد. باید در نظر داشت که مبارزه با هرنوع از این موارد ذهن وجسم ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

در واقع استرس می تواند تاثیرات بدی بر بدن ما بگذارد که همگی  تا حدودی با آن آشنا هستیم. استرس باعث علائم جسمی  مانند، سر درد، درد قفسه سینه، اضطراب، غم و یاحتی می تواند باعث ایجاد مشکلات رفتاری همچون عصبانیت و پرخوری شود.

اما این امر که باعث بروز چه مشکلاتی بر روی ذهن ما می شود، کمتر کسی از آن اطلاع دارد. در واقع استرس می تواند تاثیرات بسیار مخربی بر روی مغز ما داشته باشد. به این صورت که در مواجهه با آن مغز ما یک سری واکنش ها را تجربه می کند. این واکنش ها به دو صورت خوب و بد هستند. در واقع بعضی مواقع استرس باعث تیز بینی و بهبود توانایی به خاطر سپردن جزئیات می شود. اما در نهایت باید به این موضوع اهمیت بسیاری داد که استرس می تواند، اثرات مضری برای مغز به دنبال داشته باشد. از بیماری های روانی گرفته تا کاهش حجم مغز. بنابرین در این مقاله قصد داریم با بررسی تاثیر استرس روی مغز راه های بهبود و کاهش آن را بررسی کنیم. در ادامه با سایت موفقیت خودساخته همراه باشید تا بیشتر به تاثیر استرس روی مغز بپردازیم.

بیشتر بخوانید: علت خستگی و بی حوصلگی در زنان چیست؟

5 دلیل تاثیر استرس بر روی مغز

دلایل زیادی وجود دارد که ثابت می کند استرس و اضطراب زیاد بر روی مغز تاثیر منفی می گذارد. به طور کلی این دلایل عبارتند از:

1استرس مزمن بیماری روانی را افزایش می دهد

در یک مطالعه منتشر شده در یک روانپزشکی مولوکولی، محققان دریافتند که داشتن استرس مزمن می تواند، باعث تغییرات طولانی مدت در مغز شود. در واقع کسانی که از این مشکل (استرس مزمن) رنج می برند، در آینده دچار مشکلات اضطرابی و خلقی می شوند. همچنین استرس می تواند، در بروز افسردگی و اختلالات عاطفی مختلف نقش داشته باشد.

بیشتر بخوانید: چرا فراموش می کنیم/ آیا حافظه ما ایراد دارد؟!

2 استرس سیستم مغز را تغییر می دهد.

آزمایش های متعدد انجام شده در این زمینه به وضوع نشان می دهد که استرس می تواند، باعث تغیرات طولانی مدت در مغز شود.

در واقع مغز انسان از دو ماده سفید و خاکستری تشکیل شده که ماده خاکستری مسئول تفکر و حل مسئله است. در حالی که ماده سفید نقش انتقال اطلاعات را بر عهده دارد.

ماده سفید مغز که دارای غلاف سفید چرب با نام «میلین» است، کار انتقال اطلاعات را به صورت الکتریکی انجام می دهد. میلین در واقع در زمان های پراسترس بیش از حد تولید می شود که این بعدم هماهنگی و تعادل بین ماده خاکستری و سفید را به همراه دارد. همچنین باعث تغییرات پایدار در مغز می شود.

دانیلا کفر محقق این آزمایش ها می گوید: «تمام استرس ها لزوما تاثیرات این چنینی بر مغز نداشته و استرس های خوبی هم وجود دارد که باعث می شود، در برخورد با چالش ها عملکرد خوبی داشته باشیم.»

اثرات مضری برای مغز به دنبال داشته باشد

 

3 استرس سلول های مغز را از بین می برد

در تحقیقاتی که توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه Rosalind Franklin بری بررسی تاثیر استرس بر روی مغز صورت گرفت. نتایج این بررسی نشان می داد  یک رویداد استرس‌زای اجتماعی می تواند سلول های قسمت هیپوکامپ مغز را (بخشی از مغز است که در تشکیل، سازماندهی و نگهداری حافظه نقش دارد) از بین ببرد.

در واقع هیپوکامپ به منطقه ای از مغز  گفته می شود که به شدت با حافظه احساسات و یادگیری ارتباط دارد.

بیشتر بخوانید: تاثیر استرس در یادگیری . استرس قدرت مغزتان را مختل میکند

4  استرس مغز را کوچک می کند.

تاثیر استرس بر مغز را نمی توان نادیده گرفت چرا که می تواند، باعث کوچک شدن آن نیز شود. در تحقیقاتی که بر روی 100 نفر در دانشگاه پیل صورت گرفت مشاهده گردید، کسانی که در معرض استرس قرار دارند، ماده خاکستری کوچکتری نسبت به بقیه دارند.

این موضوع در حالی است که استرس های روزمره می تواند، تاثیر بسیار کمی بر روی مغز ما داشته باشد. اما با این حال به مرور زمان باعث بروز مشکلات حادی در زمینه های روانی می شود.

لازم است بدانیم که این امر می تواند به نوع استرس وارده نیز مرتبط باشد.

تاثیر استرس روی مغز

5استرس حافظه شما را آزار می دهد

بر هیچ کس پوشیده نیست که استرس می تواند، باعث بروز مشکلاتی شود. اما این که تا چه حد استرس بر روی مغز تاثیر می گذارد و تا چه میزن می تواند مضر باشد، به اندازه آن بستگی دارد. اگر تا به حال به این مشکل بر خورد کرده اید به دلیل استرس زیاد، این موضوع را بهتر درک می کنید. این مشکل می تواند، شامل گم کردن سویچ خودرو یا جا گذاشتن کیف در محلی باشد.

از طرفی استرس می تواند، در برخی موارد باعث بازیابی حافظه نیز شود. اما به شرط اینکه مثبت و به اندازه باشد. استرس کافی مثل یک موتور محرکه عمل می کند که ما را به سمت هدف هل می دهد. دانش آموزشی که استرس امتحان پایان ترم را نداشته باشد، درس نمی خواند.

بیشتر بخوانید: مدیریت زمان و استرس چه ارتباطی با هم دارند؟

در پایان

حالا که با تاثیر استرس روی مغز آشنا شدید، خوب است بدانید که گاهی هم استرس مفید است. در حالی که استرس در زندگی روزمره وجود دارد و جلوگیری از آن اجتناب ناپذیر می باشد. اما محققان بر این باورند که با دانستن مشکلات ناشی از آن می توان اثراتش را تا حد زیادی کاهش داد.

منبع: verywellmind

یکی از راه های حفظ ارامش و خونسردی درمان استرس است. اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست