درمان استرسمقالهوبلاگ

تاثیر استرس در یادگیری . استرس قدرت مغزتان را مختل میکند

اشتراک گذاری این مطالب در:

برای این که بتوانیم به تاثیر استرس در یادگیری بپردازیم، باید ابتدا تعریف درستی از آن تباشیم. استرس چیست و چه مشکلاتی در یادگیری می تواند  ایجاد کند؟ استرس در واقع حالتی است که باعث ایجاد یک واکنش بیولوژیکی در بدن می شود. هنگامی که با یک چالش یا تهدید برخورد می کنید، باعث ترشح برخی هورمون ها و مواد شیمیایی در بدن می شود. در واقع ذهن ما امروز بیش از هر زمانی دچار استرس می شود. چرا که خود باوری  در بین مردم جامعه کم شده است. اگر می خواهید با تاثیر استرس روی یادگیری بیشتر آشنا شوید با سایت موفقیت خودساخته همراه شوید.

تاثیر استرس بر روی یادگیری

اما چه کسانی بیشتر در معرض استرس هستند؟

کسانی که کمبود خواب دارند بیشتر در معرض استرس قرار می گیرند. تحقیقات نشان می دهد بین کم خوابی و استرس رابطه مستقیمی وجود دارد. براین اساس افرادی که کمتر از 8 ساعت در روز می خوابند، بیشتر در معرض این امر هستند.  همچنین استرس باعث می شود تا  سریع تر عصبانی شوند. حال آنکه این مشکل می تواند مشکلات بزرگتری هم بوجود آورد. حال به این سوال برخورد می کنیم که در شرایط استرس از نظر بیولوژیکی چه اتفاقی برای ما می افتد؟

هنگامی که استرس در ما بوجود می آید، دو فرآیند در بدن شکل می گیرد:

  • اول این که میزان تولید آدرنالین در بدن افزایش می یابد.
  • دوم ضربان قلب بالا می رود که باعث تولید هورمون کورتیزول (هورمون استرس) می شود.

در نهایت میزان استرس نشان می دهد شدت تولید این هورمون زیاد یاکم باشد. حال می خواهیم بررسی کنیم، داشتن استرس چه تاثیری بر یادگیری ما می تواند داشته باشد.در واقع نحوه تفسیر و درک ما از مشکلات میزان استرس را مشخص می کند. به همین دلیل است که باید برای درمان استرس بالا اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: چرا فراموش می کنیم/ آیا حافظه ما ایراد دارد؟!

تاثیرات داشتن استرس بر یادگیری چیست؟

هنگامی که احساس خوش آیندی در ما وجود دارد، معمولا یادگیری برای ما آسان تر است. افزایش یادگیری به دلیل فعال شدن آمیگدال در مغز خواهد بود. آمیگدال ناحیه ای در مغز  به صورت بادامی شکل است که در تشکیل حافظه یادگیری و احساساتی موثر نیز تاثیر زیادی دارد. این همان جایی است که احساسات حافظه در آن قرار دارد. وقتی به یک اتفاق احساسی فکر می کنیم آمیگیدال فعال می شود و اگر این اتفاق برای ما خوش آیند باشد، باعث بهبود در یادگیری ما می شود و برعکس.

حالا اگر احساس بدی به ما بدهد در یادگیری می تواند تاثیر منفی داشته باشد. در یک تحقیق بر روی چندین نفر با نشان دادن محتوای احساسی مشخص شد افراد بلافاصله بعد از مشاهده، امکان یادگیری بیشتری داشتند. به عنوان مثال اگر به صحنه جنایت فکر می کردند، صلاحی را که دیده بودند به خاطر می آوردند و معمولا عامل جنایت، زمان و مکان را فراموش می کردند. این در حالی است که در زمان های با احساسات خوشایند درک بهتری از اتفاقات رخ داده داشتند.

به نظر می رسد افراد با سنین بالا خاطراتی را که همراه با احساسات مثبت بوده، بهتر به یاد می آورند. این در حالی است که افراد جوان بدلیل استفاده بیش از حد احساسات پوچ، موارد منفی را به یاد می آورند. دلیل این امر این است که هر چقدر سن ما افزایش می یابد، استفاده ازمحرک های مثبت در ما بیشتر می شود.

تاثیر استرس روی یادگیری

تاثیر استرس بر یادگیری دانش آموزان

یافته ها نشان می دهد، داشتن استرس در بین دانش آموزان به یادگیری آن ها ضربه می زند و باعث مشکلاتی در یادگیری آن ها می شود. به این صورت که با داشتن استرس به نحوی در ایجاد رابطه با دیگران، انعطاف پذیری، گفتگو، بحث، دعوا،  مشکلات بیرونی و… دچار مشکل شده و تمرکز خود را بیشتر معطوف به این امور کرده که جایی برای یاد گیری نمی ماند.

بیشتر بخوانید: یادگیری حرفه‌ای چیست و چگونه می توانیم هر چیزی را بهتر و سریع تر یاد بگیریم؟ (بخش دوم)

سخن پایانی

با خواندن تاثیر استرس بر یادگیری درمی یابیم، همانگونه که استرس می تواند در محیط کار بزرگسالان تاثیر گذار باشد در کودکان نیز به همان اندازه در محیط مدرسه و جمعی خود اثر می گذارد.

اما سوالی که بسیار می تواند  مهم باشد، این است که آیا سطح در آمد والدین می تواند، باعث ایجاد استرس در کودکان شود؟

این سوال می تواند بسیار پیچیده باشد. با این حال کودکانی که از نظر مالی و اجتماعی در سطح پایینی قرار دارند، معمولا در مدارسی تحصیل کنند که افرادی هم سطح خود در آن جا تحصیل می کنند. حالا این خود باعث تنش و در نهایت استرس در آنان می شود. تحقیقات نشان می دهد کودکان با داشتن والدین پر در آمد معمولا کمتر در معرض استرس قرار می گیرند. بنابراین می تواند تاثیر استرس بر روی یادگیری در بین این افراد را کمتر کند.

منبع: washingtonpost

یکی از راه های حفظ ارامش و خونسردی درمان استرس است. اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست