عوامل مخربی باعث می شود تا شما کاری را که باید همین حالا انجام دهید، به تعویق بیندازید. دلایل به تعویق انداختن کارها بی شمارست. تنبلی، بی حوصلگی، منتظر بدست آوردن انگیزه کافی، منتظر کمک دیگران ماندن و … از دلایل عمده این مشکل است. البته این مشکل درمان هم دارد. در این مطلب سایت موفقیت خودساخته داریم به شما علت به تاخیر افتادن کارها را یاد دهیم.
شکایت کردن در مورد همه چیز
وقتی همیشه به همه چیز گلایه دارید، طبیعی است که انگیزه و شوقی برای انجامش ندارید. در این مواقع افکار منفی تمام وجود شما را در برمی گیرد. احساس بدبینی و تردید نسبت به همه موضوعات و پدیده های اطراف یک علت به تعویق انداختن کارها محسوب می شود. زیرا منتظر شرایط بهتر می مانید. یا شاید هم انتظار دارید دیگران گلایه های شما را دریابند و آن را برطرف کنند.
نگران نظرات دیگران بودن
وقتی مدام هراس و تراس نظرات دیگران در ذهن شماست، کارها را به عقب می اندازید. اما براستی مگر نظر دیگران در مورد تصمیمات و برنامه های شما چقدر اهمیت دارد که حاضرید کارهای مهم خود را به عقب بیندازید؟
برای بسیاری از افراد مهم است که دیگران چه نظری در موردشان می دهند. به همین دلیل ترجیح می دهند تا کسب رضایت دیگران هیچ کاری نکنند.
بیشتر بخوانید: حرف دیگران-وقتی همه فکر میکنن نمیتونی انجامش بدی
منتظر زمان مناسب ماندن
یک دلیل به عقب انداختن کارها می تواند منتظر زمان مناسب ماندن باشد. وقتی انتظار دارید همه شرایط 100 شود تا برنامه های خود را اجرا کنید، وضعیت بر وفق مرادتان نمی شود. در واقع هیچ گاه شرایط برای هیچکس 100 درصد مطلوب نمی شود. حتی افراد موفق هم در شرایط 100 شروع نکرده اند. بلکه بسیاری از این افراد از شرایط پایین شروع کرده و سپس آن را به 100 رسانده اند.
فکر کردن به اشتباهات گذشته
یکی دیگر از دلایل دلایل به تعویق انداختن کارها فکر کردن به اشتباهات گذشته است. وقتی زیاد به این موضوع فکر کنید که زمان گذشته و یا زیاد اشتباه کرده اید، میل و اشتیاق شما از بین می رود. زیرا فکر می کنید دیگر همه چیز تمام شده است و یا فرصت خود را از دست داده اید.
همکاری نکردن با دیگران
شاید یک دلیل به عقب انداختن کارها نداشتن همکاری با دیگران است. گاهی هر چقدر هم در کاری ماهر باشید، باز هم به کمک دیگران نیاز دارید. امروزه هیچکس نمی تواند مدعی شود که بی نیاز از کمک دیگران است. اغلب کارهای امروز به صورت گروهی و تیمی انجام می شود. پس برای اینکه کارها را به عقب نیندازید، لازم است خود را برای کار تیمی آماده کنید.
مقایسه کردن خود با دیگران
یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود کارها را به تاخیر بیندازید، مقایسه بیش از حد خود با دیگران است. اگر آن ها در زندگی موفقیتی را کسب کرده اند، نباید فکر کنید افراد ایده آلی هستند و یا شما فرد ناتوانی هستید. باید تمام تلاشتان را بر روی کار خود متمرکز کنید. مقایسه کردن با دیگران شما را از خودتان دلسرد و ناامید می کند. مدیتیشن راهی برای برگردان ذهن از سمت دیگران به سمت خودتان است.
تکرار اشتباهات گذشته
یک ضرب المثل قدیمی می گوید: «آدم عاقل یکبار اشتباه می کند». حالا منظور ما این نیست که خدایی نکرده شما عاقل نیستید. بلکه می خواهیم شما را متوجه اهمیت تکرار نکردن اشتباهات گذشته کنیم. یکی از دلایل به تعویق انداختن کارها حواسپرتی، نداشتن تمرکز و یا شاید فراموش کاری باشد.
وقتی به هر دلیلی اشتباهات گذشته را فراموش و مجدداً آن ها را تکرار می کنید، در واقع از خود ناامید می شوید. در نتیجه تصمیم می گیرید کارها را مدام به تاخیر بیندازید.
بیشتر بخوانید: چگونه ذهن خود را خالی کنیم و بیخیالی را یاد بگیریم؟
کمال گرایی و انجام کارها به صورت ایده ال
متاسفانه یک علت به تاخیر انداختن کارها کمال گرایی است. وقتی انتظار دارید کارها را به طور 100 درصد خوب و ایده آل انجام دهید، آن را به تأخیر می اندازید. زیرا فکر می کنید هنوز آمادگی انجام این کار را ندارید. فردی که می خواهد نویسنده شود، نباید فکر کند اولین نوشته او باید به کتابی پرفروش تبدیل شود. بلکه باید مدتها برای خودش تمرین کند و از این کار هراسی به دلش راه ندهد.
ترس از خطر یکی از دلایل به تعویق انداختن کارها
ریسک پذیری می تواند شما را به فردی تبدیل کند که تصمیمات را خیلی زود اجرا کنید. یک دلیل به تاخیر انداختن برنامه ها برای بسیاری از افراد، ترس از خطر است. ترسیدن از ریسک مانع از قدم برداشتن به سمت هدف می شود. لاجرم شما را به فردی تبدیل می کند که فقط درجا بزنید و در همان جای خود ثابت بمانید.
بیشتر بخوانید: علت ناتمام ماندن کارها چیست و چطور بر آن غلبه کنیم؟
لذت نبردن از زندگی
نداشتن شوق و اشتیاق کافی در زندگی هم یکی دیگر از علت های مهم به عقب انداختن کارها محسوب می شود. وقتی در زندگی امیدی نداشته باشید و از شرایط خود لذت نبرید، هیچ دلیلی برای اجرا کردن برنامه ها و کارهای روزانه خود نمی بینید. بهترین کار برای درمان این مشکل، ایجاد شوق و انگیزه است. باید امید را در دل خود زنده کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین راههای افزایش انرژی و انگیزه (5 راه بی نظیر)
در آخر
در این مطلب به 10 مورد از دلایل به تعویق انداختن کارها پرداختیم. شما با بررسی این عوامل در خود می توانید به درمان و رفع مشکل بپردازید. فراموش نکنید تا زمانی که کاری را شروع نکنید، شانس موفقیت ندارید.
لینک کوتاه مطلب: |
برای کپی کلیک کنید |
ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!