اعتماد به نفسمقالهوبلاگ

تاثیر اعتماد به نفس در سلامت روان و مشکلات کمبود آن

اشتراک گذاری این مطالب در:

سلامت روانی به اندازه ی سلامت جسمی در زندگی انسان حائز اهمیت است. فردی که می تواند در سطح قابل قبولی رفتار و عواطفش را تنظیم کند از سلامت روانی برخوردار است. چنین فردی قادر است از زندگی اش لذت ببرد و بین فعالیت های مختلفش تعادل برقرار کند. او می تواند نیازهایش را برآورده سازد، بحران های زندگیش را مدیریت کند، از توانایی ها و مهارت هایش در جهت دست یابی به اهدافش استفاده کند و در اجتماع به طور سازنده ایی ظاهر شود. طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی داشتن استقلال نیز از دیگر ویژگی های افراد بهره مند از سلامت روان می باشد.

اگر چه مسائل بسیاری در بهداشت و سلامت روان تاثیر گذار هستند، اما ما در این بخش سایت موفقیت سلف مید می خواهیم به بررسی تاثیر اعتماد به نفس در سلامت روان بپردازیم.

بیشتر بخوانید:  احساس تحقیر شدن از علائم یک رابطه ناسالم است

بررسی تاثیر اعتماد به نفس در سلامت روان

اگر از ضعف هایتان غول نسازید فرد با اعتماد به نفسی هستید

اعتماد به نفس احساس و باور درونی هر فرد درباره ی خودش است. فردی که به توانایی ها و مهارت هایش ایمان دارد و خودش را فرد ارزشمندی می پندارد، فرد با اعتماد به نفسی است. او ضعف هایش را می شناسد به راحتی آنها را می پذیرد. در مقابل فردی که از ظاهر و نیز توانایی هایش راضی نیست و در هر زمینه ایی خودش را دست کم می گیرد از نداشتن اعتماد به نفس رنج می برد. چنین فردی خودپنداری منفی دارد. چنین فردی از ضعف هایش چنان غولی می سازد که هیچ یک از ویژگی های مثبتش در کنار هیبت آن غول دیده نمی شوند.

روند افزایش اعتماد به نفس در کودکی شکل می گیرد و در سالهای آینده ی عمر انسان مستحکم می شود. اما امری نیست که در بزرگسالی دیگر غیر قابل دست یابی باشد. با راهکارهایی ساده و عملی انسان در هر سنی می تواند اعتماد به نفسش را بهبود بخشد.

اگر غول را شکشت دادید، پس از سلامت روان هم برخوردار هستید.

اگر ویژگی های افراد با اعتماد به نفس را بررسی کنیم به خوبی متوجه نوع ارتباط سلامت روان و اعتماد به نفس خواهیم شد. ارتباط سلامت روان و اعتماد به نفس، رابطه ایی کاملا مستقیم است. هرچه فرد از اعتماد به نفس بالاتری برخوردار باشد، سلامت روانی او نیز در سطح بالاتری قرار دارد.

ارتباط سلامت روان و اعتماد به نفس از جنبه های مختلف قابل بررسی است. برای این بررسی این جنبه ها باید به ابتدای مطلب بازگردید و با ویژگی های یک فرد برخوردار از سلامت روان آشنا شوید، تا به خوبی تاثیر اعتماد به نفس در سلامت روان را درک کنید.

بیشتر بخوانید: راه های افزایش اعتماد به نفس در رابطه عاشقانه

پذیرش مهارت های خود

یکی از مؤلفه های سلامت روان پذیرش خود است. فردی که از سلامت روان برخوردار است. خودش را می پذیرد، مهارت هایش را می شناسد و از آنها در جهت پیشرفتش استفاده می کند. اینها دقیقا ویژگی های یک فرد با اعتماد به نفس هستند. فردی که از پایین بودن اعتماد به نفس در عذاب است معتقد است هیچ مهارت و توانایی خاصی ندارد و تمام وجود او را ضعف ها فرا گرفته اند. این فرد نه تنها خودش را نمی پذیرد بلکه از خودش بیزار است.

ظاهر شدن در اجتماع

در بررسی تاثیر اعتماد به نفس در سلامت روان باید به مولفه ی دیگر سلامت روان یعنی داشتن روابط سازنده و حضور در اجتماع بپردازیم.  فرد فاقد اعتماد به نفس نمی تواند در اجتماع ظاهر شود زیرا خودش را کمتر از دیگران قلمداد می کند. او قادر نیست با دیگران ارتباط برقرار کند و معمولا به انزوا روی می آورد. این فرد از یکی دیگر از مولفه های سلامت روان برخوردار نیست.

ارتباط سلامت روان و اعتماد به نفس

مدیریت بحران و حل مشکلات

سومین مؤلفه سلامت روان یعنی مدیرت بحران ها و مقابله با فشار های زندگی را اگر در افراد با اعتماد به نفس پایین بررسی کنیم، به طور شگفت انگیزی باز هم متوجه تاثیر اعتماد به نفس در سلامت روان خواهیم شد. همانطور که گفته شد فردی که از اعتماد به نفس پایینی برخوردار است به توانایی هایش ایمان ندارد و زمانی که با بحرانی هرچند کوچک در زندگی اش مواجه شود به یکباره توان و امیدش را از دست می دهد و خودش را برای روز واپسین آماده می کند. چنین فردی با پیش آمدن کوچک ترین مشکلات فکر می کند دنیا به آخر رسیده است. با این اوصاف او فاقد یکی از مؤلفه های مهم سلامت روان است.

آیا فردی که استقلال ندارد، خودش را زشت و ضعیف می پندارد و نمی تواند با مشکلاتش مقابله کند، از زندگی اش لذت می برد؟ قطعا جواب شما خیر است. او از یکی دیگر از شاخص های سلامت روان بی بهره است.

بیشتر بخوانید: مهم‌ترین دلایل کمبود اعتماد به نفس |کاملا علمی و واقعی

عدم حساسیت نسبت به قضاوت دیگران

افرادی که اعتماد به نفس کافی ندارند و خودشان را نپذیرفته اند مدام نگران قضاوت دیگران هستند، آنها به تنهایی قادر به تصمیم گیری نیستند و حتی انتخاب شخصی ترین وسایلشان را به دیگران واگذار می کنند. به عبارتی این افراد استقلال، یعنی یکی دیگر از مؤلفه های سلامت روانی را ندارند.

بیشتر بخوانید: راه های از بین بردن خجالتی بودن ؛ خجالت دیگر بس است!

در پایان

با این اوصاف نه تنها نوع ارتباط اعتماد به نفس و سلامت روان و تاثیر اعتماد به نفس بر سلامت روان را می توان پذیرفت بلکه با قاطعیت می توان گفت قفل سلامت روان با کلید اعتماد به نفس باز می شود. پس اگر از اعتماد به نفس کافی برخوردار نیستید بهتر است ذهنیتتان را نسبت به خودتان تغییر دهید تا نه تنها به موفقیت های چشم گیری دست یابید و بلکه با دیده ایی سرشار از لذت و رضایت به زندگی بنگرید.

اگر فکر می‌کنید از کمبود اعتماد به نفس رنج میبرید، خودساخته شرکت در دوره کیمیاگر را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی عکس زیر کلیک کنید

راه های افزایش عزت نفس را یاد بگیرید

 

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست