مقالهموفقیت در روابطوبلاگ

تنفر از دیگران طبیعی نیست؛ فکری برای خود بکنید

اشتراک گذاری این مطالب در:

از اطرافیانتان تنفر دارید؟ لبریز از احساس نفرت و خشم هستید؟ دلایل مختلفی برای این احساس وجود دارد. گاهی‌اوقات، قلب و روحتان به‌شدت تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد و نمی‌توانید دیگران را دوست داشته باشید. احساس هم‌دردی در شما رنگ می‌بازد و فقط بدی‌های دیگران را می‌بینید. این احساس اصلا خوب و مهم‌تر از آن، طبیعی نیست. اما چرا و به چه دلایلی چنین چیزی برایمان رخ می‌دهد؟ بهتر نیست که نگاه دقیق‌تری به این وضعیت داشته باشیم و فکری برای خود بکنیم؟ با سایت موفقیت خودساخته همراه باشید تا بیشتر درباره تنفر از دیگران برایتان بگوییم. دلیل نفرت چیست و راه‌کار بیرون‌آمدن از چنین شرایطی چه می‌تواند باشد؟

شاید دچار ترس و اضطراب اجتماعی هستید

یکی از مهم‌ترین دلایل تنفر از دیگران ریشه در ترس‌های اجتماعی دارد. فردی که اضطراب اجتماعی دارد و نمی‌تواند در موقعیت‌های اجتماعی مختلف و در ارتباط با افراد دیگر، به‌خوبی ظاهر شود، رفته‌رفته دچار تنفر از دیگران هم می‌شود. دشواری برقراری ارتباط، ناتوانی در مدیریت تعاملات خود با دیگران و اضطرابی که این موقعیت‌ها به فرد تحمیل می‌کنند، باعث می‌شود که او دلش نخواهد با دیگران ارتباط بگیرد و فشار این قضیه، به‌طور ناخودآگاه موجبات نفرت‌داشتن از دیگران را فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: کنار گذاشتن تنفر از آدم‌ها چگونه ممکن است؟

درونگرایی بیش‌از حد هم از دلایل تنفر از دیگران است

درونگرایی بیش از حد هم می‌تواند از دلایل نفرت‌داشتن از دیگران باشد. درونگراها انرژی لازم برای پیش‌برد زندگی‌شان را از درون خود می‌جویند و پیدا می‌کنند. آنها دنیایی شخصی دارند که راه‌یافتن به آن کار ساده‌ای نیست. رضایت آنها از تنهایی و دنیای درونی‌شان می‌تواند موجب این شود که از حضور دیگران در خلوتشان لذت نبرند و از معاشرت با دیگران دچار تنفر و اضطراب شوند. یکی از دلایل تنفر از دیگران همین درونگرابودن است. البته درونگرایی به‌طور کلی یک مشکل نیست ولی گاهی کنترل‌نکردن روحیات می‌تواند نفرت از دیگران را به همراه بیاورد و به آن دامن بزند. برای همین است که مدیریت روحیاتمان بسیار مهم است و باید آن را یاد بگیریم.

درونگرایی بیش‌از حد هم از دلایل تنفر از دیگران است

فرسودگی و خستگی بیش از حد هم از ریشه‌های این مشکل است

گاهی‌اوقات، خستگی‌های مزمن روحی می‌توانند موجب تنفر از دیگران شوند. زمانی که شما به‌شدت از نظر روحی شکسته و خسته هستید، دلتان می‌خواهد که به زمین و زمان نفرت بفرستید. هیچ‌کس نمی‌تواند آرامش از دست‌رفته‌تان را بازگرداند. ترمیم حالتان و رهایی از خستگی زیادی که به شما فشار آورده، می‌تواند موجب دورشدن از احساس تنفر از دیگران شود. خستگی روحی به دلایل مختلفی به‌وجود می‌آید. برای نمونه، گاهی کارکردن زیاد موجب فرسودگی می‌شود. یا قرارداشتن در معرض فشارهای روحی به‌مدت طولانی، تجربه اضطراب شدید و موقعیت‌های استرس‌زا هم از جمله دلایل فرتوت‌شدن روحی هستند. پس حواستان همیشه به آرامشتان باشد.

بیشتر بخوانید: افراد حسود زندگیتان را اینگونه مدیریت کنید

راه چاره چیست‌؟‌ چطور تنفر از دیگران را کنار بگذاریم؟

بدیهی است که تنفرداشتن از دیگران اصلا طبیعی نیست و رفتار سالمی به شمار نمی‌رود. برای برون‌رفت از چنین شرایطی باید تلاش کنید. راه‌کارهایی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا از دیگران نفرت نداشته باشید. مثلا:

زمانی را به استراحت تنهایی بپردازید

گاهی‌اوقات، خستگی‌های روحی و تحت‌فشار مداوم قرارداشتن باعث می‌شود که نگاه نفرت‌زده‌ای نسبت به همه‌چیز پیدا کنید. در این شرایط باید کمی با خودتان خلوت کنید و به استراحت روانتان مشغول شوید. تمدد اعصاب و تلاش برای بازیابی انرژی‌های از دست‌رفته به شما کمک می‌کند که دوباره به فردی عادی و سالم تبدیل شوید.

روی نقاط و نکات مثبت تمرکز کنید

ما هم قبول داریم که باید واقع‌بین بود و مثبت‌گرایی محض اصلا راه‌کار درستی برای زیستن نیست. اما برای رهایی از تنفر از دیگران می‌توانید مدتی محدود تمرین‌هایی آرامش‌بخش به خود بدهید. چه کنید؟‌ روی نیمه پر لیوان‌ها سرمایه‌گذاری کنید و سعی‌تان این باشد که خوبی‌های هرچیز و هرکسی را ببینید. در این صورت، قلبتان نرم‌تر می‌شود و از نفرتی که در وجودتان پا گرفته است، کم‌کم کاسته می‌شود.

بیشتر بخوانید: علت خستگی و بی حوصلگی در زنان چیست؟

حسادت و غبطه‌خوردن را کنار بگذارید

یکی از دلایل تنفرداشتن از دیگران این است که خود را با آنها مقایسه می‌کنید و احساس تنفر شدیدی به‌واسطه شکل‌گرفتن حسادت نسبت به آنها در شما به‌وجود می‌آید. برای اینکه نفرت را کنار بگذارید، حسادت و غبطه‌خوردن را کنار بگذارید. برای کنارگذاشتن این‌ها هم نیاز به مقایسه‌نکردن دارید. یعنی خودتان را با دیگران مقایسه نکنید تا نسبت به شرایطی که دارند، احساس غبطه و حسودی شکل نگیرد.

چطور تنفر از دیگران را کنار بگذاریم؟

دلیل نفرت از دیگران را کشف کنید

مهم‌ترین بُعد کنار گذاشتن تنفر از دیگران در این است که بدانید چرا و به چه دلیل از یک شخص نفرت دارید. باید ریشه‌یابی این موضوع را به‌خوبی انجام بدهید. زمانی که تکلیفتان مشخص می‌شود، دیگر بهتر و ساده‌تر می‌توانید راه‌کاری برای برون‌رفت از این حالت پیدا کنید. نفرت از دیگران دلایل متنوعی دارد که در بخش‌های قبلی این مقاله به آنها اشاره‌هایی شد. اگر بدانید که چرا کسی را دوست ندارید، ذهنتان برای خروج تنفر از قلب هوشیارتر می‌شود. همکاری قلب و مغز شگفت‌انگیز است؛‌ همیشه این را به خاطر بسپارید.

بیشتر بخوانید: تأثیر کمبود اعتماد به نفس روی رابطه زناشویی

به مشاوران مراجعه کنید

گاهی‌اوقات، نفرتی که در زندگی نسبت به آدم‌های دیگر احساس می‌کنیم، آرامش را بدجوری از ما می‌گیرد. در این صورت، لازم است که به مشاوران و روان‌درمانگرها مراجعه کنیم و از کمک حرفه‌ای‌شان بهره ببریم. چرا که نه؟‌ همان‌طور که برای درمان بخش‌های مختلف بدن نیاز به مراجعه به پزشک متخصص داریم، برای خستگی‌ها و بیماری‌های روان هم نیاز به مراجعه به متخصصان داریم. مشاوران با نگاه تخصصی و تجربه‌ای که دارند به ما در جهت خروج از وضعیت نامطلوبمان کمک می‌کنند. راهنمایی‌های این افراد می‌تواند نتایج بسیار مطلوبی به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اختلال اضطراب اجتماعی زندگی را فلج می‌کند| آن را جدی بگیرید

در آخر

تنفرداشتن نسبت به دیگران قلب را سیاه می‌کند. این حرفی کلیشه‌ای و شعاری نیست. باید قبول کرد که آدمی‌زاد با محبت در این دنیا زنده و ماندگار شده است. اگر عشق، دوستی، محبت و معرفت از کتاب جهان حذف شوند، آیا دلیل دیگری برای زیستن و ادامه‌دادن حیات باقی می‌ماند؟

قطعا خیر. این عشق است که ما آدم‌ها را روی این کره خاکی بند کرده است. با تنفر و احساسات بد، موجی از سیاهی روی وجود و زندگی‌هایمان پراکنده می‌شود. این موج سازندگی ندارد و مانند سیل مخربی است که همه‌چیز را در هم می‌کوبد و از بین می‌برد. چنین چیزی می‌خواهید؟ قطعا خیر. پس اگر دچار احساس تنفر از دیگران هستید، حتما کاری برای این احساساتتان انجام بدهید.

 

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست