اعتماد به نفسمقالهوبلاگ

تأثیر کمبود اعتماد به نفس روی رابطه زناشویی

اشتراک گذاری این مطالب در:

داشتن اعتماد به نفس در زندگی اهمیت زیادی دارد و بنابراین باید آموخت چگونه آن را افزایش دهیم تا روابط بهتری داشته باشیم. از آن جا که همه اغلب ما در برخی از مواقع با معضل کمبود اعتماد به نفس دست و پنجه نرم می کنیم، باید توجه داشت بیشتر مواقع دلیل شکننده بودن روابط از این موضوع نشأت می گیرد. بنابرین برای ایجاد یک رابطه مطلوب بین دو طرفري، افزایش اعتماد به نفس در رابطه زناشویی بسیار ضرورری است.

این که ما چقدر برای خودمان ارزشمند باشیم، نه تنها به دیگران نشان می دهد که چگونه با ما برخورد کنند، بلکه نحوه رابطه ما با دیگران را نیز شکل می دهد.

تحقیقات نشان می دهد که تأثیر کمبود اعتماد به نفس روی رابطه زناشویی آنقدر مهم است که به راحتی باعث گسستگی یک زندگی می شود. چرا که رفتار و افکار خودشکننده می تواند، دلیل رفتار منفی شما با همسرتان باشد و همچنین درک شما از شریک زندگیتان را کاهش دهد.

در این مطلب سایت موفقیت سلف مید قصد داریم تا با بررسی 20روش، به نحوه غلبه بر ترس و اضطراب برای بالابردن اعتماد به نفس کمک کنیم.

بیشتر بخوانید: احساس تحقیر شدن از علائم یک رابطه ناسالم است

1 :عذر خواهی برای وجود

یک راه برای افزایش اعتماد به نفس در رابطه زناشویی خودداری از عذرخواهی بی دلیل است. همه ما زمانی که کسی را آزار می دهیم، باید عذرخواهی کنیم. اما دلیل نمی شود که با انجام هر کاری اقدام به معذرت خواهی کنیم. در واقع وقتی بدون دلیل اقدام به این کار می کنیم، باعث کاهش اعتماد به نفس در خود  می شویم.

2:زیاده روی در ابراز عشق

افرادی که دارای اعتماد به نفس پایینی هستند، در نحوه ابراز عشق دچار مشکل هستند. به همین دلیل همیشه این احساس را دارند که شاید تنها بمانند. به این خاطر بیش از حد برای نگهداری  چیزی که دارند تلاش می کنند و به راحتی اجازه می دهند تا هویت آنان گرفته شود.

3:ایجاد خوشحالی

نداشتن اعتماد به نفس در رابطه باعث می شود تا این افراد همیشه سعی می کنند تا شریک زندگی خود را راضی نگه دارند، معمولا باعث پایین آوردن اعتماد به نفس در روابط بین همسران می شوند. چرا که می تواند دلیل ایجاد انتظارات غیرواقعی باشد.

بیشتر بخوانید: مسائل و مشکلات خانوادگی را چگونه حل کنیم؟

4:اجازه گرفتن

برخی از زوجین برای انجام هر کاری اقدام به گرفتن اجازه می کنند؛ مانند رفتن به خانه مادر، گرفتن مواد خوراکی، رفتن به باشگاه و… . این موضوع نشان دهنده این است که یا در یک رابطه کنترل شده قرار دارید و یا به دلیل نداشتن اعتماد به نفس به دنبال تایید هستید.

اعتماد به نفس در رابطه زناشویی

5:دادن آزادی

برخی از زوج ها بدلیل نداشتن اعتماد به نفس و همچنین  تلاش برای حفظ همسر خود، به او اجازه انجام دادن کارهایی را می دهند که بعد ها موجب ایجاد مشکل می شود. برای مثال اظهارنظر کردن به همسر در مورد اعضا خانواده خود یکی از این موارد است که با گذشت زمان مشکلاتی را ایجاد می کند.

6:وابستگی مشترک

در برخی از خانواده ها هر دو شریک زندگی به دلیل نداشتن اعتماد به نفس ترس این را دارند که همدیگر را از دست بدهند. این موضوع باعث می شود که وابستگی شدیدی به هم داشته باشند. در این حد که حتی دوری همدیگر را نتوانند تحمل و در زندگی احساس ناتوانی کنند.

7: فاصله

ایجاد فاصله در رابطه می تواند دلایل زیادی داشته باشد. اما مهمترین دلیل آن نداشتن اعتماد به نفس است. در واقع باعث می شود همدیگر را به صورت واقعی نبینند و به شناخت کاملی نسبت به یکدیگر نرسند. به همین خاطر مشکلاتی بین آنان به وجود خواهد آمد.

8:دروغ گویی

دروغ یکی از مهمترین نشانه‌های اعتماد به نفس در رابطه زناشویی است. این مولفه دلیل اصلی ایجاد اختلاف در بین زوجین است و می تواند دلایل بی‌شماری داشته باشد. اما یکی از رایج ترین آن ها، استفاده به دلیل نداشتن اعتماد به نفس است. درواقع این افراد از دروغ استفاده می کنند تا خود را بسیار بهتر از آن چیزی که هستند، جلوه دهند.

بیشتر بخوانید: عشق واقعی چیست ؟ | تعریف عشق حقیقی

9:هزینه زیاد

کسانی که خود را باور ندارند فکر می کنند، با هزینه های زیاد می توانند، باعث ادامه رابطه ای شوند. بنابرین تا می توانند با این کار سعی می کنند تا ضعف های موجود در توانمندی خود را پنهان کنند.

10:حساسیت بیش از حد

داشتن حساسیت نیز یکی از نشانه های نداشتن اعتماد به نفس در رابطه است و می تواند باعث نادیده گرفتن توانمندی شود. زمانی که ما اعتماد به نفس پایینی داریم، با نظرات کوچک احساس یاس در خود می کنیم. به عنوان مثال اگر غذای ما باب میل همسرمان نباشد، این موضوع را آنقدر بزرگ جلوه می دهیم که باعث می شود خود را سرزنش کنیم.

11:عدم تصمیم گیری

در برخی از زوجین در رابطه  به دلیل ضعف درونی نمی توانند تصمیم ‌درست بگیرند. در بیشتر مواقع این موضوع به خاطر ترس از انتخاب های اشتباه است. در واقع از این می ترسند که همسرشان آن‌ها را در این خصوص سرزنش کند.

12:تعین نکردن حد ومرز

یک تأثیر کمبود اعتماد به نفس روی رابطه زناشویی این است که بعضی مواقع باعث می شود تا در برابر همسرمان حد و مرز را تعیین نکنیم. در واقع ترس از دست دادن باعث می شود تا از اخلاق های بد یکدیگر چشم پوشی کنند.

نداشتن اعتماد به نفس در رابطه

13:بحث نکردن

در یک رابطه زناشویی وقتی که یک نفر از زوجین دارای ضعف درونی است، باعث می شود تا اصلا وارد بحث نشود. بنابرین فرد مقابل اقدام به سوء استفاده می کند. این مشکل بیشتر ناشی از عدم توانایی است. در حالی که می توان مشاجره را یک روش سالم برای حل مسائل دانست.

بیشتر بخوانید: 10 مورد از نشانه های یک رابطه اشتباه | عشق واقعی رو اینجا پیدا کن

14:از دست دادن علایق

برخی از رابطه ها به دلیل ضعف از دست دادن و تنها شدن که ناشی از اعتماد به نفس پایین است، باعث می شود تا علایق خود را نادیده بگیرند.

15: نزدیک نشدن به خانواده یا دوستان

در تأثیر کمبود اعتماد به نفس روی رابطه زناشویی میتوان این مورد را گفته که برخی از خانواده ها به دلیل این ضعف، از ایجاد رابطه ناتوان هستند و این خود باعث ایجاد مشکل بین زوج ها می شود.

16:قرار دادن همه چیز در اهداف شریک زندگی

بیشتر مواقع برخی زوجین برای این که دل همدیگر را بدست بیاورند، از خواسته های خود عبور می کنند تا شریک آن ها در زندگی به هدفش برسد. درواقع عدم خود باوری دلیل این کار می باشد.

17:داشتن وسواس درباره ظاهر

برخی دوست ندارند در هر موقعیتی جلوی شوهرشان ظاهر شوند و فکر می کنند فقط زمانی این کار را باید انجام دهند که  از نظر خود زیبا باشند. درواقع نداشتن اعتماد به نفس دلیل این امر است.

18:شروع کردن به دعوا بطور مکرر

در برخی از زوجین به دلیل نداشتن اعتماد به نفس در رابطه زناشویی بیشتر به دنبال مشکلات هستند تا خود را از ضعف ها دور کنند. این درحالی است که این دعوا ها معمولا غیر ضروری است.

19:نیاز به توجه

توجه در رابطه نیاز است ولی افرادی که خود را باور ندارند، معمولا این نیاز را بیشتر درک می کنند و همیشه خواهان توجه هستند. بنابرین ممکن است در زندگی با مشکل مواجه شوند.

20:ابراز عشق در شبکه های اجتماعی

استفاده از شبکه های اجتماعی آن هم برای ابراز عشق و علاقه نسبت به همسر خود کار درستی است، اما اگر این کار را زیاد انجام دهیم ناشی از کمبود اعتماد به نفس در وجود ما تلقی می شود. زیرا با تکرار زیاد این کار انگار می خواهیم به کسی یا کسانی  بفهمانیم که ما خوشبخت هستیم.

اگر فکر می‌کنید خود یا اطرافیانتان از کمبود اعتماد به نفس رنج میبرید، خودساخته شرکت در دوره کیمیاگر را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی عکس زیر کلیک کنید

راه های افزایش عزت نفس را یاد بگیرید

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست