درمان استرسمقالهوبلاگ

رابطه استرس با افت تحصیلی چیست؟ چطور درمانش کنیم؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

رفتن به مدرسه، درس خواندن، شب زنده داری و پشت سر گذاشتن آزمون های مختلف یکی از راههایی است که افراد با پا گذاشتن در آن به دنبال ساختن آینده بهتری هستند. بسیاری از والدین حتی آینده ی خودشان را به درس خواندن و نمرات فرزندانشان پیوند زده اند. اما این والدین بیشتر آنهایی هستند که فرزندانشان با افت تحصیلی روبرو می شوند و آنها کاری ندارند جز غصه ی درس بچه ها را خوردن. افت تحصیلی مسأله ایی است که بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان و حتی زرنگ ترین ها ممکن است دچار آن شوند. دلایل بسیاری برای شکل گیری این پدیده وجو دارند اما یکی از مهم ترین آنها دچار شدن به اضطراب و استرس است. ما در این مطلب به بررسی رابطه استرس با افت تحصیلی پرداخته ایم. با سایت موفقیت خودساخته همراه باشید تا بیشتر با نحوه ی اثر گذاری استرس بر افت تحصیلی آشنا شوید.

بیشتر بخوانید:  رابطه استرس با سرطان چیست؟ جان همه در خطر است!

رابطه استرس با افت تحصیلی

با بررسی تاثیر استرس بر یادگیری می توان رابطه استرس با افت تحصیلی را آشکار کرد. همه ی ما می دانیم که استرس با واکنش های ذهنی، احساسی، رفتاری و فیزیکی همراه است. همه ی این زمینه ها بر یادگیری تاثیر مستقیم می گذارند. در هنگام مواجه با استرس انسان توانایی تمرکز و قدرت تجزیه و تحلیل خود را از دست می دهد. دانش آموزی که با استرس تحصیلی روبرو است یا به هر دلیل در زندگی شخصی اش با استرس های مختلفی دست و پنجه نرم می کند، قطعا توانایی یادگیری بالقوه ی خود را از دست می دهد، درس ها را به خوبی متوجه نمی شود و سر کلاس ها با نوعی حواس پرتی مداوم روبرو است. چنین دانش آموزی علارغم بهره مندی از توانایی های ذهنی دچار افت تحصیلی می شود.

استرس اجتماعی می تواند عامل افت تحصیلی باشد

یکی از وجوه رابطه استرس با افت تحصیلی به آزمون های شفاهی یا حل کردن تمرین و انجام کار عملی در حضور دیگران باز می گردد. بسیاری از دانش آموزان زیرک و باهوش در این گونه آزمون ها عملکرد خوبی از خود نشان نمی دهند. اینگونه دانش آموزان با پایین بودن اعتماد به نفس روبرو هستند و در صورت قرار گرفتن در شرایط ذکر شده با اضطراب و استرس فراوانی روبرو می شوند و نمی توانند تمام توانایی هایشان را نشان دهند. استرس و اضطراب اجتماعی همچنین می تواند عامل افت تحصیلی دانشجویان جدید الورود باشد. فردی که در مدرسه شاگرد ممتاز بوده، هنگام ورود به محیط بزرگتری مانند دانشگاه که بیشتر ارزشیابی ها بر اساس حضور فعالانه در کلاس انجام می پذیرد، اگر دچار استرس اجتماعی شود، افت تحصیلی در او به شکل پررنگی خود را نشان خواهد داد.

بیشتر بخوانید:  تاثیرات جسمی استرس بر تیروئید و راه های مدیریت آن

تاثیر شیوه های ارزشیابی بر استرس تحصیلی

گاهی شیوه های ارزشیابی نا صحیح باعث بروز استرس در دانش آموزان می شود. هنگامی که معلمان نامناسب با محتوای کتب درسی، بدون شناخت از نقاط قوت و ضعف دانش آموز، و حتی گاهی بدون اطلاع قبلی آنها  اقدام به برگزاری آزمون می کنند، دانش آموز به شدت دچار تشویش و استرس می شود. در چنین شرایطی نمی توان انگشت اتهام را به دانش آموزان نشانه رفت. مشکل جایی دو برابر می شود که فرد در چنین آزمون هایی عملکرد خوبی نشان نمی دهد و ترس از آزمون برای همیشه در وجود او ریشه دوانیده و به مانعی جدی در رسیدن به رشد و بالندگی در امور درسی تبدیل می شود.

بررسی تاثیر استرس بر یادگیری می

 

زمزمه های والدین: یکی از منابع استرس

عادت کرده ایم از کودکی فرزندانمان را با عنواین و القاب خاصی صدا بزنیم. این عادت نه تنها خوشایند نیست بلکه تاثیر منفی بر ذهن کودک و فرزند ما می گذارد. معمولا والدین آینده ایی که خودشان خواهان آن هستند را به فرزندانشان القا می کنند و از او می خواهند با درس خواندن و کاره ایی شدن زحمات آنها را جبران کنند. این رفتار و طرز فکر یکی از منابع اصلی وارد کننده استرس به فرزندان شما است. با چنین رفتاری نگرانی، استرس و تشویش را به ذهن آنها تزریق می کنید و نتیجه ایی دریافت نخواهید کرد جز افت تحصیلی فرزندتان.

بیشتر بخوانید: استرس ما را وادار به چه کارهایی می کند؟ | مزیت استرس چیست؟

بهبود بخشیدن دید دانش آموزان نسبت به آزمون، راه مقابله با استرس

بسیاری از دانش آموزان از آزمون و ارزشیبای واهمه دارند و حتی آنهایی که مطالعه درسی بالایی دارند باز هم هنگام برگزرای آزمون دچار استرس می شوند و قدرت تمرکز و دقت خود را از دست می دهند. ما باید نگرش فرزندانمان را اصطلاح کنیم و به آنها یاد دهیم که آزمون و امتحان صرفا وسیله ایی برای ارزیابی مهارت و توانایی آنها نیست، بلکه ابزاری است برای پیشبردن اهداف درسی آنها. در واقع امتحان و نتیجه ی آن می تواند خودش یک درس و یک کلاس درس برای یادگیری بیشتر و بهتر آنها باشد.

استرس منتج به بیزاری از درس می شود

با خواندن مطالب فوق به مستقیم بودن رابطه استرس با افت تحصیلی پی بردیم. باید خاطر نشان کرد تجربه مداوم استرس در نهایت باعث می شود فرد از محیط مدرسه و کلاس درس بیزار شود،  با بی میلی و عدم رغبت به انجام تکالیف بپردازد و مدام درس خواندن را پشت گوش بیندازد. چنین دانش آموزی نسبت به دیگران دچار افت تحصیلی شدید تری می شود. پس بر همه ی ما واجب است محیطی امن و پر از آرامش برای فرزندانمان فراهم کنیم و از وارد کردن استرس های نابجا به آنها پرهیز کنیم.

رابطه استرس با افت تحصیلی

سخن پایانی

مراقبت از سلامتی جسمی و روحی بسیار حائز اهمیت است. زندگی انسان تنها به درس خواندن ختم نمی شود، بعد از سپری کردن دوران تحصیل هم انسان به جسم و ذهنش نیاز دارد و باید همواره از آن ها مراقبت کند.

اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست