آداب معاشرت میتواند به معنی رسم و رسوماتی باشد که در روابط اجتماعی آنها را اجرا میکنیم. در فرهنگهای مختلف قوانین اداب معاشرت با هم تفاوت دارد. اما برخی اصول در همه جوامع و فرهنگها معنی یکسان دارند. در ادامه سعی داریم به برخی از نکات مهم برای داشتن اداب معاشرت در زندگی اجتماعی بپردازیم. بدون شک اجرای چنین قواعدی میتواند یک زندگی را دگرگون کند. چار که همه به داشتن ارتباطات درست و سالم نیاز داریم.
صمیمی شدن بیش از حد با افراد غریبه
یکی از اصول مهم در قوانین آداب و معاشرت صمیمی شدن در همان لحظات اول است. شما قبل از اینکه با کسی ارتباط دوستانه برقرار کنید، ابتدا باید شناخت درستی در مورد رفتار، گفتار و شخصیت او داشته باشید. صمیمیت زودهنگام، احتمال قهر و جدایی زودهنگام را نیز به دنبال دارد. زیرا شما نمیدانید او در آینده چطور رفتار میکند. پس سعی نکنید در همان لحظات اول بیش از حد صمیمی شوید.
بیشتر بخوانید: مزیت دوست خوب در زندگی را دریابید که دوستان زندگی را باصفاتر می کنند
سوالات شخصی پرسیدن
یکی دیگر از اصول آداب معاشرت در زندگی اجتماعی ورود به حریم خصوصی دیگران است. اگر میخواهید فردی کاریزما و جذاب باشید، نباید در مورد زندگی شخصی دیگران سوالات بیربط بپرسید. برای مثال پرسیدن سوال در مورد میزان حقوق و دریافتی، روابط شخصی در خانواده، سن، دلایل ازدواج نکردن و … میتواند باعث رنجش طرف مقابل شود. از سوی دیگر شما را در نظر دیگران به فردی بیش از حد کنجکاو تبدیل میکند.
گوش ندادن به صحبتهای طرف مقابل
اگر میخواهید فردی آدابدان و با روابط اجتماعی قوی باشید، باید زمان صحبت کردن دیگران برای آنها حرمت قائل شوید. گاهی نیازی به صرف وقت زیادی هم ندارید ولی همین که شنونده خوبی باشید، شما را به فرد کاریزمایی تبدیل میکند. در زمانی که کسی در حال صحبت کردن است، از پرسیدن سوال بیش از حد خودداری کنید.
همچنین از بیراهه کشاندن موضوعی که کسی در حال صحبت در مورد آنست، خودداری کنید. این کار نوعی بیاحترامی به حقوق دیگران تلقی میشود. گویی حرفهای او هیچ ارزشی برایتان ندارد.
تعریف و تمجید از خود
یکی از قوانین آداب معاشرت میگوید از «من، من» کردن خودداری کنید. دلیلی نداری برای هر حرفی مدام پای «من» را وسط بکشید. تکرار «من» میتواند شما را به فرد خودستایی تبدیل کند. اگر بخواهید شخصیت کاریزمایی داشته باشید، باید متواضع و فروتن عمل کنید.
احوالپرسی کردن با عینک
زمانی که با کسی روبهرو میشوید، صمیمیت را با دست دادن گرم، برداشتن عینک و لبخند نشان دهید. وقتی یکی از آشنایان، همکاران و یا دوستان قدیمی خود را در خیابان میبینید، احوالپرسی کردن با عینک آفتابی جالب به نظر نمیرسد. گویی میخواهید بگویید تمایلی برای دیدن فرد مقابل را ندارید.
نداشتن کنترل روی زبان بدن
یکی از قواعد آداب معاشرت رعایت ادب در رفتار و گفتار است. زبان بدن میتواند تا حد زیادی شخصیت شما را به نمایش بگذارد. وقتی به چیزی فکر میکنید، ظاهر و زبان بدن همه چیز را به طرف مقابل میگوید. برای مثال، وقتی کسی در حال صحبت کردن است، چشمانتان مدام به سمت گوشی همراه میروند، یعنی میلی به شنیدن صحبتهای او ندارید. حال آنکه این کار نوعی بیادبی تلقی می شود.
بیشتر بخوانید: ۳ نکته طلایی برای پیدا کردن آدم های بهتر برای دوستی
قوانین آداب معاشرت برای جذب دوستان جدید
حالا برای اینکه بتوانید دوستان جدید پیدا کنید و یا شخصیت کاریزما داشته باشید، توصیههای زیر را مدنظر داشته باشید:
رسیدگی به ظاهر
مصرف سیر و پیاز زمانی که قرار است در مکانهای عمومی بروید، کار درستی نیست. داشتن ظاهر مرتب و آراسته با بوی معطر میتواند شما را به فردی جذابتر تبدیل کند. همچنین اعتماد به نفستان را در روابطه اجتماعی افزایش میدهد. متاسفانه یکی از اشتباهات بسیاری از افراد ایناست که فکر میکنند در روابط با دوستان صمیمی، مرتب و آراسته بودن خیلی مهم نیست.
قبل از حرف زدن فکر کنید
در انتخاب واژهها دقیق باشید. به بهانه اینکه کسی با شما صمیمی است به خود اجازه ندهید هر حرفی را به زبان بیاورید. جملات مثل تیری هستند که اگر رها شوند، قادر به برگرداندن آنها نیستید. پس از همان ابتدا در انتخاب صحبتها دقیق رفتار کنید. اگر با کسی قرار ملاقات دارید، از قبل برای گفتگو برنامهریزی کنید.
به طور کلی برای رفتار خود با دیگران، خطمشی تعیین کنید. بیمحابا صحبت نکنید. شاید شما بدون سوءنیت برخی از جملات را به زبان بیاورید، اما برداشت دیگران از آن جملات چیست؟ پس باید شرایط دیگران را نیز در نظر بگیرید.
رک گویی را کنار بگذارید
یکی از اصول آداب معاشرت در زندگی اجتماعی کنار گذاشتن رکگویی است. تا زمانی که کسی از شما درخواست و اظهارنظر نکرده است، در مورد او نظر ندهید. این کار «رک گویی» نیست؛ بلکه باید آن را نوعی گستاخی به حساب بیاوریم. متاسفانه برخی فکر میکنند اگر نظراتشان را در مورد دیگران به زبان بیاورند، کار درستی کردهاند. برای مثال نظر شما در مورد رنگ لباس همکار یا یکی از آشنایان، هیچ کمکی به او نمیکند. اما باعث میشود تا شما فردی گستاخ بهنظر برسید.
عزت نفس داشته باشید
یکی از قوانین آداب معاشرت داشتن عزت نفس و احترام به خویش است. تا زمانی که شما به خودتان احترام نگذارید، نمیتوانید از دیگران انتظار محبت و دوستداشتن داشته باشید. در زمان راه رفتن با صلابت و محکم باشید تا فردی با اعتماد به نفس بهنظر برسید. خصلت آدمیزاد اینست که به افراد با اعتماد به نفس بالا احترام بیشتری میگذارند.
لینک کوتاه مطلب: |
برای کپی کلیک کنید |
ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!