اعتماد به نفسموفقیتوبلاگ

تنفر از خود؛ چرا بعد از شکست رابطه از خود بدمان می‌آید؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

تنفر از خود سخت است و بدترین احساسات را در وجود شعله‌ور می‌کند. کسی که خودش را دوست ندارد و از آن بدتر از خودش متنفر است، به‌سختی می‌تواند دیگران را هم دوست داشته باشد. او در میان شعله‌هایی از خشم نسبت به خود، بی‌احترامی به وجودش و سرکوفت‌زدن به کارها و تصمیماتش می‌سوزد. رهایی از چنین دنیای خودساخته‌ای راه و چاه دارد. اما اگر دلیل این تنفر از خود، شکست در یک رابطه عاطفی باشد، تکلیف چیست؟ چرا برخی از آدم‌ها، بعد از خروج از یک رابطه شروع به دوست‌نداشتن خود می‌کنند؟ در ادامه برایتان از دلایل محتمل در این زمینه خواهیم گفت. با سایت خودساخته همراه هستید؟

دلایل مختلفی باعث شکست رابطه می‌شوند

برای واکاوی تنفر از خود بعد از شکست رابطه باید در دلیل جدایی ریز شد و به آن توجه کرد. علت جدایی چه بوده است؟ چه چیزهایی در رابطه وجود داشته که می‌توانسته موجبات بی‌علاقگی یک فرد نسبت به خود را فراهم کند؟ در ادامه به تعدادی از این دلایل که منجر به نفرت یک فرد بعد از جدایی از خودش می‌شود، اشاره می‌کنیم:

بیشتر بخوانید: تنفر از دیگران طبیعی نیست؛ فکری برای خود بکنید

ناتوانی طرف مقابل در ابراز احساسات

گاهی‌اوقات، یکی از طرفین رابطه سرد است و نمی‌تواند احساسات و عواطف خود را به‌خوبی بروز بدهد. این شخص حتی اگر در دل مهر و علاقه زیادی نسبت به یارش داشته باشد، در ابراز آن و ارائه مصادیقی واضح برای نشان‌دادن عشق ناتوان عمل می‌کند. چنین رفتاری می‌تواند منجر به شکاف روحی بزرگ میان آدم‌ها شود و آنها را از هم جدا کند. اما فقط جدایی نتیجه تلخ چنین چیزی نیست بلکه بعد از آن هم همچنان عوارض ناخوشایندش با سمتی از رابطه که با محبت‌های ابرازنشده همراه بوده، باقی می‌ماند. چنین فردی مدام احساس می‌کند که شاید آن‌قدرها لایق عشق و محبت نبوده است که چنین چیزی را از طرف مقابلش دریافت نکرده است. چنین فکری احساس ناکافی‌بودن یا دوست‌داشتنی‌نبودن را منتقل می‌کند و موجب تنفر از خود می‌شود.

بیشتر بخوانید: کنار گذاشتن تنفر از آدم‌ها چگونه ممکن است؟

سلطه‌گری و زورگویی طرف مقابل

سلطه‌گری یکی از طرفین رابطه هم معمولا خوشایند نیست. چنین چیزی هم موجبات جدایی زوج‌ها را فراهم می‌کند. اما بعد از جدایی هم همچنان می‌تواند اثرات نامطلوب خود را حفظ نماید. کسی که مورد سلطه‌جویی و زورگویی دیگری قرار گرفته است، مدام به توانایی‌های خود شک می‌کند و نمی‌تواند درک کند که گاهی این رفتارهای اشتباه ناشی از عقده‌ها و کمبودهای طرف مقابلش بوده است و ربطی به او ندارد. در هر حال، قرارگرفتن تحت ظلم و زورگویی برای هیچ‌کس خوشایند نیست و اگر نتوان به آن پاسخی داد، احساس نفرت نسبت به خود در وجود آدم‌ها به‌وجود می‌آید.

بیشتر بخوانید: افراد زورگو ، امان‌تان را بریده‌اند؟ چه باید کرد؟

تنفر از خود سخت است

خودخواهی یا مشکلاتی نظیر خودشیفتگی

خودخواهی و خودشیفتگی یکی از زوج‌ها هم از دلایل نساختنشان با هم است. آنها بعد از اینکه با هم به نتیجه نمی‌رسند، یکدیگر را ترک می‌کنند ولی ماجرا به همین‌سادگی‌ها ختم‌به‌خیر نمی‌شود. اثرات ناخوشایند رفتارهای طلبکارانه و خودخواهانه یکی از زوج‌ها با دیگری می‌ماند؛ حتی پس از جدایی. در چنین حالتی هم فردی که با یاری خودشیفته و خودخواه زندگی می‌کرده، دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شود. بعد از جدایی هم احساس نفرت به خود در او باقی می‌ماند. چرا؟ چون در این موقعیت هم خود را ناکافی می‌بیند. نفرت از خود برای کسی که به‌اندازه کافی دوست داشته نشده و محبت و احترام دریافت نکرده، اصلا چیز عجیب و غریبی نیست.

بیشتر بخوانید: راز موفقیت در شرایط سخت ؛موفقیت بعد از شکست

چطور می‌توان تنفر از خود پس از جدایی را تمام کرد؟

همه انسان‌ها لایق دوست‌داشتن هستند. همه لایق احترام و زندگی خوب هستند. بنابراین، به‌هیچ‌وجه اجازه ندهید که احساس نفرت از خود با شما باقی بماند. هرطور که شده باید خود را از مسیر نفرت‌ورزی به خود دور کنید. در ادامه توصیه‌هایی به شما می‌شود که مرورشان ضرری ندارد.

چطور می‌توان تنفر از خود پس از جدایی را تمام کرد؟

ابعاد و دلیل نفرت را مشخص کنید

برای اینکه از برزخ دوست‌نداشتن خود رها شوید، باید ببینید که چرا از خودتان بعد از جدایی بدتان آمده است. دلیل چیست؟ آیا کاری کرده‌اید که این‌چنین از خود منزجر هستید یا ریشه این بی‌علاقگی به خود به شرایط و محیط بازمی‌گردد. ابعاد و دلیل نفرت شاید همان‌طور که گفته شد، ریشه در همان دلایلی داشته باشد که پیش‌تر گفتیم. پس برای رفع مشکل و مساله، باید در درجه نخست ببینید که داستان چیست و چرا از خودتان بدتان آمده است و نفرت وجودتان را فراگرفته است. بعد می‌توانید راه‌کار پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: راه های افزایش اعتماد به نفس در رابطه عاشقانه

اگر مقصر هستید، روی خود کار کنید

اگر مقصر هستید و دلایل نفرت از خودتان این است که اشکالاتی در ارتباطتان با طرف مقابل وجود داشته، باید روی ایراداتتان کار کنید. ببینید که نقاط ضعف و اشتباهاتتان در رابطه چه بوده است و درصدد رفعشان برآیید. شما همیشه می‌توانید نقص‌هایتان را رفع کنید و اشکالاتتان را برطرف نمایید. هیچ‌وقت روی توانمندی‌‌هایتان برای بهترشدن شک نکنید. بامطالعه و تفکر می‌توانید تغییر کنید و بهتر شوید.

ببخشید و گذشت داشته باشید

گاهی‌اوقات، دلیل تنفر از خود که در شما پا گرفته است، خودتان نیستید. همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، رابطه‌ای اشتباه و مریض می‌تواند موجب شود که شما از خودتان بدتان بیاید. در چنین وضعیتی باید تلاش کنید که ضمن تلاش برای بهبود روحیه‌تان، فردی که دیگر به عنوان یار در کنارتان نیست، به‌طور کامل ببخشید و گذشت داشته باشید. گذشتن و پیش‌رفتن در زندگی بسیار خوشایند است و به شما احساس قدرت و توانایی می‌دهد. پس حتما به آن فکر کنید که ضرر نخواهید کرد.

در آخر

ورود به رابطه با فردی دیگر دارای ابعاد بسیار پیچیده‌ای است. گاهی هیچ‌چیز یا بعضی چیزها درست از کار درنمی‌آید و نتیجه‌اش جدایی خواهد بود. در چنین شرایطی باید از خود مراقبت زیادی به عمل بیاورید تا اسیر احساساتی منفی مانند نفرت از خود نشوید. باید بدانید که همه ما آدم‌ها لیاقت زندگی پر از عشق و آسایش را داریم و اگر تجربه‌ای ناموفق برایمان رقم می‌خورد، اصلا به این معنا نیست که ادامه زندگی‌مان را باید با حس‌های بد و منزجرکننده نسبت به خود ادامه بدهیم. گاهی خودمان در جدایی تقصیر داریم و گاهی تقصیر با دیگری است. در هر حال، باید با شناخت مساله و مشکلمان به سمت حل آن پیش برویم و به مسیرمان در رسیدن به خوشبختی ادامه بدهیم. برای زیستن شادانه باید شجاع بود و منطقی. قبول دارید؟

اگر فکر می‌کنید از کمبود اعتماد به نفس رنج میبرید، خودساخته شرکت در دوره کیمیاگر را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی عکس زیر کلیک کنید

راه های افزایش عزت نفس را یاد بگیرید

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست