موفقیتموفقیت در کسب و کاروبلاگ

بی حسی عاطفی به چه معناست؟ (علائم، علل و راههای درمان)

اشتراک گذاری این مطالب در:

بی احساس شدن که ممکن است ناشی از مواردی مانند اضطراب، افسردگی، غم شدید، مصرف مواد مخدر و اختلال استرس پس از حادثه باشد به حالتی گفته می شود که در آن فرد خود را از موقعیت پیش آمده جدا می کند و احساس مربوط به آن موقعیت را از خود دفع می کند. مانند فردی که در سوگواری یکی از عزیزانش، با وجود غم سنگین، گریه کردن را تجربه نمی کند. همه ی انسان ها در مقطعی از زندگی خود ممکن است دچار چنین حالتی شوند، که عموما گذرا بوده و حدود دو هفته به طول می انجامد. در واقع واکنش طبیعی در مقابل احساسی که بسیار شدید است، نادیده گرفتن آن است. مانند زمانی که به شدت احساس گرسنگی می کنید و درصورتی که این احساس شما رفع نشود خود به خود از بین می رود. در ادامه سایت موفقیت خودساخته بی حسی عاطفی را بیشتر بررسی کرده و به توضیحاتی پیرامون درمان بی حسی عاطفی خواهیم پرداخت.

علل ایجاد بی حسی عاطفی

دلایل به وجود آمدن بی حسی و کرختی عاطفی را در بالا به صورت مختصر بر شمردیم. به طور کلی برخی اتفاقات خاص و شرایط روانی ناشی از آنها عامل اصلی دچار شدن فرد به چنین حالتی است. وقایع عظیمی مانند جنگ و وقوع بلایای طبیعی ممکن است بی احساسی شدیدتر و طولانی تری نسبت به دیگر اتفاقات را برای فرد به وجود آورند. در چنین حالتی حتی فرد از مرور خاطرات مربوط به آن اتفاق خودداری می کند. افسردگی که خود ممکن است به دلایل خاصی رخ دهد نیز می تواند باعث ایجاد بی احساس شدن در فرد شود، در این حالت فرد در مقابل شادی مقاومت می کند و خود را با آن بیگانه می بیند. شوک ناشی از یک فاجعه عاطفی مانند از دست دادن عزیزان و مسائلی مانند خیانت و … نیز از عوامل ایجاد بی حسی عاطفی است. در این حالت عموما در مرحله ی پس از شوک فرد احساس را با غلظت بیشتری تجربه می کند. استرس شدید ناشی قرار گرفتن در موقعیت های حساس و بحرانی نیز ممکن است فرد را پس از چندی بی احساس کند.

بیشتر بخوانید: با خواندن این مطلب طعمه باج گیران عاطفی نشوید

درمان بی حسی عاطفی

کرختی عاطفی در زندگی روزمره

برخی از افراد به دلیل مشکلات فراوانی که در زندگی دارند به صورت خود خواسته به بی حسی روی می آورند و ترجیح می دهند از احساسات جدا شوند. در واقع این افراد دچار نوعی بی تفاوتی می شوند. این مسأله به صورت یک باره اتفاق نمی افتد و به مرور زمان فرد را در خود غرق می کند. چنین افرادی سعی می کنند حتی شفقت و مهربانی را از خود دور کنند و از شادی اجتناب می کنند. گاهی افرادی که بسیار به مسائل فلسفی می اندیشند نیز به چنین حالتی دچار می شوند. روی آوردن به تنهایی و جدا کردن خود از دیگران، نا امیدی نسبت به آینده، خستگی و کسالت همیشگی، بی علاقگی به تمام امور محیط پیرامون، بروز رفتارهای متناقض، بی ثباتی عاطفی، انفعال و گرفتار شدن در پوچی و بی معنایی از جمله مسائلی است که در زندگی این افراد رخ می دهند. درمان بی حسی عاطفی در چنین حالتی از ضروریات است، فرد و اطرافیانش باید حتما به صورت جدی با آن برخورد کنند.

بیشتر بخوانید: نشانه ‌های رابطه عاطفی سالم را بشناسید تا در آن قرار بگیرید

راههای مقابله با بی احساسی عاطفی

عموما بی حسی عاطفی پس از گذراندن دوره ی زمانی خاصی خود به خود از بین می رود. اما در پاره ایی موارد که این بی حسی به صورت شدیدی برای فرد پیش می آید، یا بی حسی ایی که فرد بدون بروز سانحه ایی خاص همواره با آن دست و پنجه نرم می کند، نیازمند مداوااست. تنها راه واقعی و قطعی درمان بی حسی عاطفی مراجعه به روان شناس و مشاور است. در این زمینه اولین و اصلی ترین قدم برای درمان، شناخت علل و سرچشمه های بروز بی احساسیاست. هم در روش های خود درمانی و هم درمان تحت نظر روان درمانگر این قدم بسیار اساسی است. در این صورت فرد بهتر می تواند با احساساتش کنار بیاد و با آنها آَشتی کند. در واقع در زندگی انسان تمام احساس ها لازم هستند و فرد باید تمام آنها را تجربه کند تا زندگی نرمالی داشته باشد. هر فرد باید مهارت های حل مسأله را در خود پرورش دهد تا بتواند با بحران های زندگی اش کنار بیاید و از بی ثباتی عاطفی در زندگی اش جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: چگونه مشکلات و مسائل ارتباط عاطفی خود را حل کنیم؟

دلیل بی احساس شدن چیست

سخن پایانی

اگر تا به حال در زندگی روزمره خود دچار بی حسی و کرختی عاطفی نشده اید شاید سبک زندگی سالمی دارید و این در زندگی شما یک موهبت به حساب می آید. اما اگر خود را در معرض چنین چیزی می بیند و فکر می کنید ممکن است دچار آن شوید اصلاح سبک زندگی می تواند یک راه پیشگرانه باشد. داشتن حلقه های ارتباطی قوی، عادت به انجام تمرین های ورزشی، عجین کردن موسیقی با زندگی و کاهش استرس های روزمره می توانند قدم های مفیدی در اصلاح سبک زندگی شما باشند.

یکی از دلایل بی حسی عاطفی می تواند از کمبود اعتماد به نفس باشد. اما در این مورد نگران نباشید. زیرا خودساخته به فکر شماست. می توانید در دوره «کیمیاگر» شرکت کنید. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی عکس زیر کلیک کنید

راه های افزایش عزت نفس را یاد بگیرید

 

 

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست