مقالهموفقیتموفقیت در کسب و کاروبلاگ

وابستگی به کار چطور سلامت جسم و روانتان را تحت تاثیر قرار میدهد؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

اختصاص دادن زمان به حرفه و شغل، چیزی است که باید به آن افتخار کرد، اما برای کسب موفقیت و آرامش، داشتن تعادل بین زندگی و کار موردی ضروری است. اگر شما هم زمان زیادی را صرف کار می کنید، بدانید که در دام افتاده اید. می توان گفت انسان ها به عنوان یک فرهنگ، برای رشد و بهره وری ارزش زیادی قائلند. به همین دلیل، کار با حقوق نه تنها به یک ضرورت، بلکه به دغدغه اصلی زندگی مردم تبدیل شده است. با این حال، این نگرش بیشتر از اینکه به انسان ها کمک کند به آن ها آسیب می رساند و باعث می شود به مرور دچار وابستگی بیش از حد به کار شوند. ما در این مقاله سایت موفقیت خودساخته قصد داریم شمارا با اعتیاد به کار و پیامدهای وابستگی به کار آشنا کنیم.

وابستگی به کار یعنی چه؟

وین اوتس، روانشناس و مربی آمریکایی، اولین بار در سال 1971 این کلمه را در کتاب معروف خود به نام “اعترافات یک معتاد به کار” استفاده و ابداع کرد. اعتیاد به کار به معنای احساس وابستگی اجباری و غیرقابل کنترل نسبت به کار مداوم است.

به احتمال زیاد دلیل اصلی به کار بردن اصطلاح “معتاد به کار” برای نشان دادن ارتباط موازی بین وابستگی به کار و اعتیاد به الکل، مواد و… بوده است. ناگفته نماند که یک مطالعه در سال 2008 تایید کرد که “وقتی انگیزه کار کردن بیشتر به دلیل نیازهای روانی باشد تا الزامات شغلی، اعتیاد به کار بیشتر می شود”

کار بیش از حد، معمولا به عنوان یک ویژگی مثبت به جای یک مشکل بزرگ در نظر گرفته می شود. زیاد کار کردن، هم از نظر مالی و هم از نظر فرهنگی پاداش دارد و ممکن است منجر شود که فرد در جنبه های مختلفی از زندگی با دید مثبت تری به خود نگاه کند. با این حال، وابستگی به کار می تواند یک مشکل بسیار واقعی باشد و همچنین می تواند مانند سایر اعتیاد ها در عملکرد و روابط فرد تداخل ایجاد کند.

حتما بخوانید: درمان وابستگی و ورود به دنیای مستقل و آزاد

مشکلات مرتبط  با وابستگی به کار

می توان گفت که اعتیاد به کار از طریق احساس رضایت سالم ایجاد نمی شود، بلکه از طریق اجبار است که فرد به مرور دچار وابستگی می شود و زمان هایی طولانی را به کارکردن اختصاص می دهد. بنابراین افرادی که صرفا تلاش و فداکاری زیادی برای کار خود انجام می دهند یا افرادی که عمیقا به کار خود به عنوان یک حرفه متعهد هستند، کمتر دچار وابستگی به کار می شوند.

آیا تا به حال رابطه خود را با کار زیر سوال برده اید؟ شاید از روابطتان غافل شده اید، زیرا کار در تعطیلات آخر هفته بیشتر از هر چیزی برای شما آرامش بخش بوده است. درواقع افتادن در دام اعتیاد به کار آسان است و معمولا این اعتیاد از افکار شما شروع می شود. در زمان استراحت حواستان به ذهنتان باشد. اگر متوجه شدید که بیشتر بر روی کار و پروژه های کاری تمرکز می کنید، احتمالا واقعا شما یک فرد معتاد به کار هستید.

اگر در دنیای شرکتی کار می کنید، مدت زمان های مشخصی برای استفاده در روزهای بیماری یا مرخصی با حقوق برای شما در نظر گرفته شده است. بیشتر اوقات، این زمان ها برای افرادی که معتاد به کار هستند، بدون استفاده می مانند و تلف می شوند. این زمان ها به دلایلی در اختیار شما گذاشته شده اند. بنابراین غیر واقعی و ناسالم است که از خود این انتظار را داشته باشید که 365 روز در سال را فقط کار کنید. در واقع انسان برای بهره وری بیشتر به مقداری زمان نیاز دارد تا به تمرکز مجدد و انرژی لازم برسد و دوباره شروع به کار کند.

حتما بخوانید: اعتیاد به فضای مجازی و اینترنت چه برسرتان می‌آورد + راه مقابله

چگونه از وابستگی به کار جلوگیری کنیم؟

وقتی نوبت به کار و شغل می رسد، حد ومرزهایی را برای خود قرار دهید که به شما فضای لازم برای نفس کشیدن می دهد. استراحت کنید و راه های مختلفی را در زندگی خود بیابید که بیشتر از موفقیت مالی، رضایت شما را فراهم می کند. تجربیات به یاد ماندنی، مکالمات عمیق و روابط عاطفی ممکن است صورت حساب های شما را پرداخت نکنند، اما مطمئنا سطحی از لذت و آرامش را برای زندگی شما فراهم می کنند که با کار کردن زیاد، به دست نمی آید.

غلبه بر اعتیاد به کار با ایجاد حس تعادل بین کار و زندگی آغاز می شود. اگر بیشتر از چیزی که دریافت می کنید، زمان می گذارید، وقت آن است که خود را دوباره ارزیابی کنید. راه هایی وجود دارد که می توانید از تخریب سلامت یا زندگی اجتماعی تان جلوگیری کنید. واضح ترین گزینه این است که به سادگی استراحت کنید، به تعطیلات بروید یا حداقل سعی کنید حجم کاری خود را کاهش دهید. در نهایت تا حد امکان ورزش کنید و تمرینات هوازی انجام دهید. البته تمام تلاش خود را به کار گیرید تا عادات غذایی سالم شما حفظ شود.

چه کسانی بیشتر در خطر ابتلا به اعتیاد به کار هستند؟

تحقیقات نشان داده است که زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به اعتیاد هستند. همچنین احتمال وابستگی به کار در افراد مبتلا به افسردگی، افرادی که کیفیت خواب پایین دارند و همچنین سطوح بالایی از استرس را تجربه می کنند، دو برابر بیشتر از افرادی است که مشکل سلامت روانی ندارند.

پیامدهای اعتیاد به کار چیست؟

تلاش های زیادی که برای شغل خود انجام می دهید، ممکن است به شما کمک کند تا سریعتر افزایش حقوق یا ارتقا پیدا کنید، اما عواقب وابستگی به کار ارزش مزایای آن را ندارد. در زیر به چند نمونه از این عواقب می پردازیم.

به خطر افتادن سلامت روانی

استرس در دنیای کار امروز یک موضوع همه گیر است و مشکلات سلامتی زیادی به همراه دارد. همچنین استرس در طولانی مدت به بدن شما آسیب می زند. معتاد به کار بودن بر مغز شما تاثیر منفی می گذارد و این فشار بی پایان منجر به تحریک پذیری، افسردگی و اضطراب می شود. درواقع کار بی وقفه به سیستم عصبی شما آسیب می زند و در نهایت ممکن است مغز شما تسلیم این وضعیت شود.

حتما بخوانید: شاید وقت آن رسیده که وابستگی عاطفی را کنار بگذارید!

تاثیر منفی بر روی سلامت جسمانی

عادت کاری افراطی می تواند به ریه ها و قلب شما آسیب برساند، به خصوص اگر قبلا سابقه بیماری هایی مانند آسم یا مشکلات قلبی عروقی داشته اید. اما اگر وضعیت سلامت نسبتا خوبی دارید، این احتمال وجود دارد که برای مدت طولانی این سلامتی همچنان باقی نماند. افزایش تنفس و ضربان قلب و استرس شما را در معرض عوارضی مانند حمله قلبی یا سکته قرار می دهد. استرس مزمن ناشی از وابستگی به کار ممکن است به طور جدی سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کند و این به مرور باعث روزهای بیماری بیشتر و بهره وری کمتر در شما می شود.

تغذیه ضعیف

به طور مداوم کار کردن، یافتن زمان را برای پختن یک غذای مناسب دشوار می کند. خوردن غذاهای آماده یا فست فود برای افراد وابسته به کار به دلیل راحتی، غیرمعمول نیست. در نهایت بدن شما با این سبک زندگی مخالفت خواهد کرد و آسیب می بیند. همچنین ممکن است به  خوردن قهوه و نوشیدنی های انرژی زا برای تقویت جسمی و ذهنی خود روی آورید. کافئین به تمرکز شما کمک می کند اما اثرات آن کوتاه مدت است و به مرور بازدهی شما را کاهش می دهد.

تاثیر بر روی زندگی شخصی

حتی اگر با موفقیت از فهرست طولانی عواقب روحی و جسمی ناشی از اعتیاد به کار بگذرید، این احتمال وجود دارد که دوستان و خانواده شما در این وضعیت متضرر شوند و آسیب ببینند. کار مداوم به ناچار منجر به انزوای اجتماعی شما می شود. روابط و دوستی هایتان ممکن است از هم بپاشد، زیرا افراد اطراف شما احساس می کنند که مورد بی توجهی قرار گرفته اند.

سخن آخر

مانند بسیاری از اعتیاد ها، اعتیاد به کار با گذشت زمان بدتر می شود.اگر شما یا یکی از عزیزانتان دچار اعتیاد به کار شده اید، می توانید از رویکردهای مورد استفاده برای درمان سایر اعتیاد ها استفاده کنید و از یک درمانگر حرفه ای کمک بگیرید.

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست