اعتماد به نفسمقالهوبلاگ

تاثیر اعتماد به نفس در یادگیری | کلاس های تقویتی را تعطیل کنید

اشتراک گذاری این مطالب در:

تاثیر اعتماد به نفس در یادگیری چیست؟ حتما بارها شنیده اید که می گویند اعتماد به نفس نداشته باشی، هیچ چیزی نداری. این حرف تا حدودی کاملا صادق است. بنیان و پایه ی رسیدن ما به چیزهایی که می خواهیم و توانایی حفظ آنچه که داریم، از اعتماد به نفس ناشی می شود. اعتماد به نفس یا self confidence  واژه ایی به ظاهر ساده است اما دارای بار معنایی عمیقی است. چشمه ی خروشان یا خاموش اعتماد به نفس در درون ما قرار دارد. در این مقاله سایت موفقیت خودساخته ما نه تنها اعتماد به نفس و وجوه آن را بررسی می کنیم، بلکه به صورت اختصاصی به تاثیر اعتماد به نفس در یادگیری خواهیم پرداخت.

تعریف ساده اعتماد به نفس

اعتماد به نفس باور و احساس درونی فرد نسبت به خودش، ویژگی هایش، توانایی ها و موقعیتش می باشد. هرچقدر فرد به توانایی ها و مهارت هایش ایمان داشته باشد، به همان میزان هم اعتماد به نفس دارد. شما هرچقدر خودتان را دوست داشته باشید، به همان میزان هم دارای اعتمادبه نفس هستید. اینکه شما از ظاهر، اخلاق و رفتار، توانایی ها و مهارت ها، موقعیت اجتماعی و خانواده ی خود نهایت رضایت را داشته باشید و به وجود خود اهمیت دهید و به آن افتخار کنید یعنی اعتمادبه نفس بالایی دارید.

بیشتر بخوانید: از کجا بفهمیم اعتماد به نفس داریم ؟

تاثیر اعتمادبه نفس در یادگیر

محرک درونی فرد برای انجام کارهای مختلف، باعث افزایش اعتماد به نفس می شود. اینکه فرد در خودش توانایی انجام کاری را می بیند یا خیر، منتهی به انجام دادن یا انجام ندادن کار توسط او می شود. اگر فرد هدفی را برای خود برگزیند و در خودش توانایی رسیدن به آن هدف را ببیند، قطعا برای رسیدن به آن تلاش خواهد کرد. اما فردی که رؤیاهای دور و درازی می بافد، اما هنگام عمل جا می زند و به خودش می گوید تو مرد این کارها نیستی، در واقع عدم وجود اعتمادبه نفس در او، او را به چنین انفعالی سوق می دهد.

تاثیر اعتماد به نفس بر یادگیری

اعتماد به نفس و یادگیری چه ارتباطی با هم دارند؟

ما منکر تاثیر بهره ی هوشی و روحیه ی تلاشگری و پشتکار در امر یادگیری نیستیم. اما می خواهیم تاثیر اعتماد به نفس در یادگیری را برای شما روشن کنیم، مسأله ایی که شاید تا کنون نه به آن فکر کرده اید و نه درباره ی آن شنیده اید.

پیشنهاد من به شما این است که تمام کلاس های تقویتی خود یا فرزندتان را تعطیل کنید و دست از جان این مغز بیچاره بردارید. زیرا که منشا یادگیری در درون فرد قرار داد، در حسی که نسبت به خودش دارد. پیش نیاز یادگیری هر مهارتی اعم از یک کار فنی، یک زبان خارجی، یک درس در دوران مدرسه یا هر چیز دیگری این است که شما در درونتان ایمان داشته باشید که می توانید آن مهارت را یاد بگیرید. اگر شما با دید باز و روشن نسبت به خودتان، به سمت چیزی حرکت کنید حتما آن را به دست خواهید آورد. اعتماد به نفس یعنی ایمان به خود. این ایمان صد در صد باعث به نتجیه رسیدن می شود.

حال تصور کنید شما از زبان انگلیسی تنفر دارید، علاوه بر تنفر، مدام هم به خودتان می گویید: من از پس زبان انگلیسی بر نمیام. این یعنی شما به توانایی خود در یادگیری زبان انگلیسی ایمان ندارید، قطعا با این دید هرگز زبان انگلیسی را یاد نخواهید گرفت حتی اگر بهترین مدرسین، زبان انگلیسی را برای شما تدریس کنند. این مسأله در یادگیری مهارت های دیگر نیز صدق می کند.

نهایتا فرمول تاثیر اعتماد به نفس بر یادگیری را می توان اینگونه توضیح داد: کمبود اعتماد به نفس باعث می شود احساسات و هیجانات خاصی به فرد دست دهد، که غالب این احساسات منفی بوده، همچنین فرد ممکن است درباره خود جملاتی بسیار ناامید کننده بر زبان بیاورد. این افکار، احساسات و جملات انرژی های منفی از خود منعکس می کنند. قاعدتا تحت تاثیر این افکار  و انرژی های منفی، سیستم مغز  با نوعی اختلال و کندکاری روبرو می شود. نه تنها مغز حتی فرد به لحاظ جسمانی و بدنی خود را فردی ناتوان از انجام بسیاری از کارهای خواهد یافت.

بیشتر بخوانید:  موثرترین راه های نشان دادن اعتماد به نفس

تکلیف شما چیست؟

تاثیر اعتماد به نفس در یادگیری

شما ممکن است تحت تاثیر شیوه ی تربیتی خود بدون اعتماد به نفس یا با اعتماد به نفس پایینی بار آمده باشید، همیشه کسی بوده که از روی دلسوزی و مهربانی کارهای شما را بر عهده گرفته یا شاید هم همیشه کسی بوده که شما را تحقیر و سرزنش کرده، در هر صورت، به دلایل مختلفی ممکن است شما از کمبود اعتماد به نفس رنج ببرید.

اکنون زمان آن رسیده که به پرورش استقلال و اعتماد به نفس خودتان بپردازید. با این کار قدم اول برای موفقیت و یادگیری مهارت ها و دانش جدید برخواهید داشت! خودتان را با حوداث و دشواری های زندگی روبرو و ملزم به تصمیم گیری و اقدام کنید.

اما اگر یک والدین هستید، تکلیف بزرگتری برعهده ی شماست. حتما فکر کردن به آینده ی فرزندانتان بیشتر اوقات شما را به خود مشغول می دارد. اما این کافی نیست. شما با پرورش اعتماد به نفس و دادن این باور به دلبندتان که فردی توانا و با استعداد است بهترین خدمت را به او و آینده اش کرده اید. انتقاد، بدگویی و عیب جویی از فرزندتان را جزء خط قرمز هایتان قرار دهید تا در آینده، او فردی با قدرت یادگیری بالایی باشد.

اگر به توصیه های ما گوش فرا دهید طی چند سال آینده خودتان به خوبی تاثیر اعتماد به نفس بر یادگیری را در زندگی خودتان و نیز فرزندتان خواهید دید.

اگر فکر می‌کنید از کمبود اعتماد به نفس رنج میبرید، خودساخته شرکت در دوره کیمیاگر را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی عکس زیر کلیک کنید

راه های افزایش عزت نفس را یاد بگیرید

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست