مقالهموفقیت در روابطوبلاگ

6 کلید طلایی برای داشتن فن بیان قوی

اشتراک گذاری این مطالب در:

آغاز مکالمه آن قدرها که شما فکر می کنید ساده نیست. البته کار سختی هم نیست. برای این که بتوانید مکالمه خوب و موثری داشته باشید باید مهارت هایی را کسب و تقویت کنید. در این نوشته به تعدادی از ضروری ترین مهارت هایی که برای شروع یک مکالمه قوی باید کسب کنید، اشاره می کنیم. اولین اصل در این باره مخاطب شناسی است. شما نمی توانید با فردی که علاقه ای به ورزش ندارد در مورد راگبی صحبت کنید. اگر فردی را نمی شناسید  قبل از هر چیزی در مورد علایق و تمایلاتی که دارد سوال کنید. مهارت دوم در راستای بهبود فن بیان آگاهی در مورد موضوعاتی است که نباید در مورد آن با هرکسی بحث کنید. نکته بعدی که باید مورد توجه قرار گیرد ملاحظه کاری است. منظور این است که حواستان به حرف هایتان باشد. جوری حرف نزنید که دیگران از صحبت های شما دلخور شوند یا مورد آزار قرار گیرند.

مهارت مهم بعدی در راستای داشتن مکالمه موثر، سازمان دهی صحبت هایتان است. در این باره باید گفت افرادی هستند که به خوبی مطالعه کرده اند و دانش زیادی در یک حوزه دارند، اما به دلیل عدم ساماندهی منظم صحبت هایشان نمی توانند کلمات خود را در جملات مناسبی قرار دهند. مهارت پنجم یادگیری و گوش دادن به حرف های دیگران است. آخرین مهارتی که باید آن را یاد بگیرید یا بهبود بخشید تا بتوانید بن بیانی خوب و ایده آل داشته باشید، مثبت اندیشی است؛ چرا که افراد مثبت اندیش سایرین را به خود جذب می کنند و باعث می شوند حالشان بهتر شود.

آغاز مکالمه آن قدرها که شما فکر می کنید ساده نیست. اخیرا، به این نتیجه رسیدم که حتی افراد موفق با دانش زیاد در موضوعات مختلف هم نمی توانند همیشه مکالمه تعاملی داشته باشند.  همین امر باعث شد به این فکر کنم که چه چیزی باعث می شود فردی مکالمه خوب و ماندگاری با سایر افراد داشته باشد. وقتی همه افرادی که تاثیر زیادی بر روی من داشتند را مرور کردم به نکات جالبی دست یافتم. در این پست قصد دارم 6 نکته برای بهبود مکالمه (فن بیان) را بیان نمایم.

6 کلید طلایی برای داشتن فن بیان قوی عبارتند از:

1. مخاطب خود را بشناسید

فرض کنید می خواهید جاروبرقی خریداری کنید. به نظرتان می توان نوجوانان دبیرستانی را برای این حوزه هدف قرار داد؟ قطعا خیر. همین قانون به هنگام ایجاد گفتگو و مکالمه نیز صدق می کند. ممکن است قبلا زمانی که با افراد مختلف مکالمه داشته اید این موضوع را تجربه کرده باشید.  وقتی فردی دیدگاه و احساس متفاوتی نسبت به شما دارد،  نمی توانید او را در مکالمه نگه دارید. به عنوان مثال نمی توانید با فردی که علاقه ای به ورزش ندارد در مورد راگبی صحبت کنید. اگر فردی را نمی شناسید  قبل از هر چیزی در مورد علایق و تمایلاتی که دارد سوال کنید. چند وقت پیش در یک مهمانی حضور  داشتم. بعد از این که افراد خودشان را معرفی کردند من نیز خودم را معرفی کردم و شغلی که داشتم را به آن ها گفتم. آن ها نیز شروع به پرسیدن سوال های مختلف از من کردند و عقاید خود را بیان نمودند. شما نیز می توانید در مورد شغل یا علایق افراد از آن ها سوال بپرسید و در مکالمه خود از این نکات استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش حرفه ای فن بیان و زبان بدن که شما را به سخنور قهاری تبدیل می کند

2. در مورد موضوعاتی که نباید بحث شود آگاه باشید:

همان طور که می دانید مواردی وجود دارد که می توان بر روی آن ها بحث کرد. در این میان موضوعاتی هم هستند که بیشتر افراد دوست ندارند در موردشان صحبت کنند. البته اگر فردی که با او صحبت می کنید جزء اعضای خانواده، دوست یا فردی است که مطمئن هستید تحمل نظرات و عقاید شما را دارد می توانید این توصیه را نادیده بگیرید اما اگر فردی که با او صحبت می کنید را به خوبی نمی شناسید، بهتر است سعی نکنید در مورد موضوعاتی همچون مذهب یا سیاست با او وارد بحث شوید. همان طور که می دانید این موضوعات تا حدودی شخصی هستند و هر فردی نظرات و عقاید خود را دارد. بحث کردن در این موضوعات می تواند به کشمکش منجر شود.

3. ملاحظه کار باشید:

آیا تا به حال با فردی مکالمه ای داشته اید که چیزی بگوید و باعث ناراحتی تان شود، یا شما را در موقعیت متفاوتی قرار دهد؟ به عنوان مثال، من چند سال قبل تصمیمم برای تحصیل در خارج از کشور را با فرد دیگری در میان گذاشتم. او پاسخ داد: این ایده عالی است اما تنها افراد باهوش خارج از کشور تحصیل می کنند. من فردی را در دانشگاه می شناختم که با حرف ها و کنایه های خود همه را آزار می داد. هیچ کس دوست نداشت با او صحبت کند، زیرا صحبت های او باعث تحقیر طرف مقابل می شد. افرادی هستند که نمی توانند ملاحظه کار باشند، حتی اگر انسان خوبی باشند. ملاحظه کار نبودن ناشی از کمبود هوش هیجانی و کمبود آگاهی از مواردی است که بیان می شود و می تواند بر روی سایرین اثر بگذارد. پس زمانی که با سایر افراد صحبت می کنید توجه ویژه ای به احساسات و عقایدشان داشته باشید. باید محدودیت های خود را به چالش بکشید و روشنفکر باشید. قبل از بیان حرف ها و عقاید خود، آن ها را دوباره در ذهنتان مرور کنید.

بیشتر بخوانید: گوش دادن با شنیدن فرق داره! + هفت تکنیک برای خوب گوش کردن (1)

4. صحبت های خود را سازماندهی کنید:

چند هفته قبل با یک متخصص حرفه ای تماس داشتم. در طول این مکالمه، او سوالاتی از من پرسید و خودش به آن ها پاسخ داد. او مدام از یک موضوع به موضوع دیگر می رفت، بدون اینکه بتواند جمله قبلی اش را کامل کند. من هیچ چیزی از صحبت هایش متوجه نشدم. افرادی هستند که به خوبی مطالعه کرده اند و دانش زیادی در یک حوزه دارند، اما نمی توانند کلمات خود را در جملات مناسبی قرار دهند و به اصطلاح فن بیان خوبی ندارند. این موضوع به خاطر شیوه تفکرشان است. آن ها به طور منسجم فکر نمی کنند. راه حل چنین مشکلاتی این است که به هنگام صحبت کردن، سرعت خود را کمتر کنید. در میان جملات توقف کنید و به آرامی نفس بکشید. برای سازمان دهی سخنرانی خود می توانید استراحت کوتاهی داشته باشید.  این روش برای من بسیار مفید بوده است، زیرا سریع صحبت کردن می تواند شنیده شدن و تجزیه و تحلیل آن را برای سایر افراد دشوار سازد.

5. یاد بگیرید به حرف های دیگران هم گوش دهید:

افراد به توجه نیاز دارند. مکالمه ای را فرض کنید که در آن، فردی که برایش صحبت می کنید، سخنان شما را قطع می کند. شما این موضوع را دوست ندارید درست است؟ درست صحبت کردن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، اما درست گوش دادن نیز به همان اندازه مهم و ضروری است. بدون گوش دادن به صحبت های طرف مقابل، ارتباط موثری ایجاد نخواهد شد. گوش دادنِ با توجه به طرف مقابل نشان می دهد که برایش احترام کافی قائل هستید. علاوه بر این، می توانید چیزی که می خواهند را درک کنید و بر همین اساس به نیازهایشان پاسخ بدهید. در چنین شرایطی قادر خواهید بود ارتباط مناسبی بسازید. حالا شما فرد دانایی با مهارت های سخنرانی شگفت انگیز هستید و می توانید از این موقعیت استفاده کنید. پس گوش کردن را فراموش نکنید.

بیشتر بخوانید: خودابرازی چیست ؟ با خودابرازی با خود آشتی کنید

6. مثبت اندیش باشید:

زمانی که نوجوان بودم دوستی داشتم که بسیار منفی نگر بود. بعد از چند وقت، احساس کردم از کنار او بودن خسته شده ام. به همین خاطر رابطه ام را با او قطع کردم. همه ما در روز موقعیت های استرس زای زیادی را تجربه می کنیم، در ترافیک گیر می افتیم، استرس های موقعیتی داریم و با مشکلات خانوادگی دست و پنجه نرم می کنیم. اگر بر روی این مشکلات تمرکز کنیم، چیزی نصیبمان نخواهد شد. افراد مثبت اندیش سایرین را به خود جذب می کنند و باعث می شوند حالشان بهتر شود. مربی ارتباطات Julian Treasure در سخنرانی TED خود می گوید که بعد از مدتی تحمل نگرش های منفی و افراد منفی نگر بسیار دشوار خواهد بود و در این شرایط نگرش مثبت تنها چیزی است که ارتباط را جالب تر می کند.

برچسب‌ها: , , , , , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست