مقالهموفقیت در کسب و کاروبلاگ

ساندرا پيچاى مديرعامل گوگل را بشناسيد

اشتراک گذاری این مطالب در:

حدود دوسال پیش بود که ساندرا پيچاى مديرعامل گوگل پاداشی ۲۰۰ میلیون دلاری دریافت کرد؛ پاداشی که البته در قالب سهام کمپانی، در سال ۲۰۱۹ در صورت باقی ماندن اش در شرکت یاد شده، به وی تعلق می گیرد.
بر اساس گفته بلومبرگ، این بزرگترین پاداشی است که یک مدیر ارشد در تاریخ گوگل دریافت نموده. اکنون اگرچه «لری پیج» عنوان مدیر عامل در هولدینگ آلفابت را در اختیار دارد اما این ساندار پیچای است که مدیر عامل اصلی ترین تجارت آلفابت، به نام گوگل بوده و تلاش می کند تا آن را با قدرت به پیش رانده و درآمدهایش را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: موفق ترین و قدرتمند ترین زنان در دنیا را بهتر بشناسید

اما «پیچای» کیست و چگونه قادر شده یکی از مهم ترین رتبه ها در جهان تکنولوژی را به خود اختصاص دهد؟ بیایید سرگذشت زندگی او را با هم مرور کنیم.

ساندار پیچای در کلان شهر «چنای» از کشور هند بزرگ شد. پدرش یک مهندس برق بود. خانواده ای با وضع مالی عادی داشت و در آپارتمانی کوچک زندگی می کردند.
از همان ابتدا، ساندار حافظه خوبی برای به خاطر سپردن اعداد داشت. وی می توانست هر شماره تلفنی که یک بار با آن تماس برقرار کرده را به خاطر سپرده و بعدا دوباره از طریق تلفن به آنها زنگ بزند. وی هنوز هم استعداد و حافظه عالی اش را در جلسات کاری به رخ همکارانش می کشد.
پس از علاقمند شدن اش به علوم کامپیوتری، و ساخت اولین نرم افزار خود که یک بازی شطرنج بود، به سراغ دانشکده فناوری خاراگپور رفت. موفقیتی که در همان موسسه به دست آورد، باعث شد تا بتواند در دانشگاه استنفورد بورس تحصیلی دریافت کند.
مهاجرت به کالیفرنیا برایش یک جهش بسیار بزرگ به شمار می رفت. خودش می گوید: «همیشه عاشق تکنولوژی بوده ام و در زمان رشد کردن، همواره رویای سیلیکون ولی را در سر می پروراندم. زیاد در موردش مطالعه می کردم و گاهی عمویم هم برایم چیزهایی در رابطه با این مکان تعریف می کرد.»
پس از استنفورد، به سراغ موسسه Wharton رفت تا مدرک MBA خود را دریافت کند. پیش از گوگل نیز در کمپانی مک کینزی (McKinsey) به کار مشغول شد.
در اول آوریل که مصادف با «دروغ اول آوریل» سال ۲۰۰۴ می شد، وی در ساختمان گوگل پلکس مصاحبه شد، دقیقا همان روزی که گوگل، از جیمیل به عنوان سرویس ایمیل رایگان خود پرده برداشت و همه تصور می کردند این شرکت، آنها را دست انداخته. وی بلافاصله مسئول توسعه تولبار جستجوی گوگل شد.
اهمیت این تولبار در سال ۲۰۰۶ بالا رفت چرا که مایکروسافت در اینترنت اکسپلورر، موتور جستجوی بینگ را جایگزین گوگل کرد. در همین زمان پیچای توانست سازندگان کامپیوترهای شخصی را متقاعد کند تا تولبار گوگل را به شکل پیشفرض در محصولات خود قرار دهند. همین مسئله سبب شد تا به گوگل، ضربه کمتری از اقدام مایکروسافت وارد شود.
اقدام مایکروسافت موجب شد تا ساندار پیچای بتواند لری پیج و سرگئی برین را متقاعد کند که گوگل باید مرورگر خودش را داشته باشد. نتیجه نظر پیجای، اکنون «کروم» است که آن را به عنوان پرطرفدارترین مرورگر وب می شناسیم.
به عنوان یک مدیر سطح بالا، همکاران اش همواره در مورد او نظراتی مثبت داشته اند. رویکرد خاص و آرام او موجب جلب توجه شد و کم کم مسئولیت های بیشتری به او در گوگل واگذار گشت.

یکی از همان مسئولیت ها، «اندروید» بود که در سال ۲۰۱۳ مدیریت آن به ساندار پیچای رسید.
یکی از تلاش هایی که وی داشت، ایجاد پروژه «اندروید وان» بود. در این پروژه گوگل به شکل مستقیم با سازندگان همکاری می کرد تا موبایل هایی ارزان قیمت توسعه دهند و سپس خودش تجربه کاربری و بروز رسانی نرم افزاری آنها را بر عهده می گرفت. گوگل این کار را انجام داد تا ۵ میلیارد نفر بعدی را به سوی آنلاین شدن سوق دهد.
همچنین گفته می شود که نقش ساندار پیچای برای تصاحب Nest از سوی گوگل با قیمت ۳.۲ میلیارد دلار بسیار پررنگ بوده است. این داد و ستد در سال ۲۰۱۴ انجام شد.
مسئولیت توسعه سیستم عامل کروم نیز با ساندار پیچای بوده. این سیستم عامل اکنون از رشد مناسبی برخوردار است و در کروم بوک های ارزان قیمت از سوی تولیدکنندگان مختلف به کار گرفته می شود.
در این میان توییتر بارها تلاش نموده تا او را به سوی خود جلب کرده و عنوانی سطح بالا به او بدهد اما وی همواره یک «گوگلر» وفادار برای لری پیج بوده.

در گوگل و حالا آلفابت، خیلی ها به او لقب «مترجم لری پیج» داده اند. درک گفته های لری پیج برای بسیاری آسان نیست و در این میان ساندار پیچای به خوبی منظور او را متوجه شده و به سایر تیم ها انتقال می دهد.
موفقیتی که با کروم، اپ ها و اندروید به دست آورد موجب شد تا در پایان سال ۲۰۱۴، مسئولیت تقریبا همه سرویس های گوگل به وی واگذار گردد. سرویس هایی نظیر مپس، جستجو، گوگل پلاس و تبلیغات همه به پیچای سپرده شدند. در روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ می شد به وضوح دید که او تبدیل دست راست لری پیج شده است.
لری پیج احترام زیادی برایش قائل است و در همان روزها، در یادداشتی که در بلاگ گوگل منتشر شد، نوشت: «ساندار توانایی بسیار بالایی برای دیدن آینده دارد و می تواند به خوبی تیم های مختلف را مدیریت کند. از نظر ما او بهترین انتخاب برای مدیریت سرویس های گوگل است.»
کمتر از یک سال بعد، زمانی که ساختار گوگل دگرگون گشت و آلفابت متولد شد، جای تعجبی وجود نداشت که ساندار پیچای تبدیل به مدیر عامل گوگل شد چرا که قبل از آن نیز، وی مدیریت بیشتر هسته اصلی تجارت را در دست داشت.

بیشتر بخوانید: دیدگاه تیپ شخصیتی شما نسبت به مسئله احترام اینگونه است

ساندار پیچای فعالیت اندکی در اینستاگرام و توییتر دارد اما در عوض، فعالیت اش در گوگل پلاس بالاست. وی در این شبکه اجتماعی بیشتر در مورد علایق اش می گوید و آنها را به جهان نشان می دهد.
از فعالیت اش در گوگل پلاس می توان دید که عاشق بازی کریکت است.
علاقه اش به بازی «Flappy Bird» نیز مثال زدنیست. در این تصویر، و به همراه توسعه دهنده بازی یاد شده، «دونگ نگوین» (Dong Nguyen) دیده می شود.
در وطن خود، به عنوان یک قهرمان شناخته می شود. مدتی پیش که در دانشگاه دهلی نو حضور به هم رسانده بود، به او گفته شد: «تو کاری را انجام داده ای که همه ما، رویای انجام دادن اش را در سر می پرورانیم.»
نخست وزیر کنونی هند، آقای «نارندرا مودی» (Narendra Modi) و ساندار پیچای، از طرفداران همدیگر هستند. زمانی که در سال گذشته پیچای به عنوان مدیر عامل گوگل منصوب شد، مودی سمت جدید را از طریق توییتر به وی تبریک گفت.
از ابتدای زندگی تا جایگاه فعلی، ساندار پیچای موفقیت های بسیار شگرفی داشته اما همواره فروتنی خود را حفظ نموده و این موضوع به عنوان یکی از خصیصه های اخلاقی بارز وی محسوب می شود. در مصاحبه ای، در خصوص روابط کاری گفته بود: «خوب است با افرادی کار کنید که معمولا حس نا امنی به شما منتقل کنند. به این شکل همواره محدودیت های خود را جا به جا نموده و برای بهتر شدن تلاش خواهید کرد.»

منبع: دیجیاتو

درباره زندگی خود ساخته ها بیشتر بخوانید

برچسب‌ها: , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست