درمان حواس پرتیرشد فردیمقالهوبلاگ

کاربردی ترین تمرین های افزایش تمرکز

اشتراک گذاری این مطالب در:

توانایی مغز برای تمرکز بر روی یک کار تا زمان پایان، یکی از بزرگ‌ترین شاخص‌ها برای پیش‌بینی موفقیت در آینده محسوب می‌شود. بسیاری از افراد که توانسته‌اند به ثروت‌های زیاد و موفقیت دست پیدا کنند، قبل از هر چیز دارای هنر تمرکز کردن بوده‌اند. با این حال ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که عامل حواس‌پرتی هر روز زیادتر می‌شود. از گوشی همراه گرفته تا مشکلات زندگی همه عوامل حواس پرتی هستند. اما برای افزایش تمرکز و کنترل ذهن هم راه‌های زیادی وجود دارد.

شما با چندین تمرین ساده می‌توانید کنترل ذهن خود را به دست بگیرید. این ترفندها عبارتند از:

مغز خود را آموزش دهید

انجام بعضی از بازهای فکری می‌تواند باعث افزایش قدرت تمرکز شود. بازی‌هایی مثل شطرنج و تخته نرد می‌توانند تمرین های افزایش تمرکز باشند. حتی حل کردن جدول هم می‌تواند به افزایش قدرت حافظه کمک زیادی کند. یک تحقیق بر روی 4715 فرد بزرگسال نشان داد که انجام 15 دقیقه ورزش فکری در طی روز می‌تواند تاثیر شگرفی بر روی قدرت تمرکز بر جای بگذارد.

همچنین این بازی‌های فکری در تقویت حافظه کاری و حافظه کوتاه مدت هم موثرند. جالب است بدانید بازی فکری باعث افزایش مهارت‌های پردازش و حل مسئله می‌شوند.

تمرین های افزایش تمرکز – بازی‌های رایانه‌ای

اگرچه بسیاری از روانشناسان و تحلیل‌گران تاکید می‌کنند از انجام بازی‌های رایانه‌ای تا حد زیادی فاصله بگیرید، اما پژوهش‌ها چیز دیگری را ثابت می‌کند. انجام بازی‌های رایانه‌ای به افزایش تمرکز و کنترل ذهن کمک زیادی می‌کند. یک مطالعه در سال 2018 بر روی 29 نفر نشان داد یک ساعت بازی رایانه‌ای در روز می‌تواند به درمان حواس پرتی کمک زیادی کند.

مغز در زمان انجام بازی‌های رایانه‌ای بر روی آن تمرکز می‌کند و همین موضوع فعالیت مغز را افزایش می‌دهد. در سال 2017 یک منبع معتبر اعلام کرد بازی‌های ویدئویی بر روی عملکرد شناختی مغز تاثیر مثبت می‌گذارد.

به کیفیت خواب توجه کنید

خواب عمیق و به اندازه می‌تواند باعث افزایش تمرکز و کنترل ذهن شود. کمبود خواب استرس بدن را در طی روز افزایش می‌دهد و همین عامل در فراموشی و قدرت بازیابی اطلاعات در مغز تاثیر منفی دارد. افرادی که در طی شب به اندازه کافی می‌خوابند مغزشان برای بازیابی اطلاعات قدرت بیشتری دارد.

به‌هم ریختن خواب هم همین تاثیر را بر روی مغز می‌گذارد. خستگی بیش از حد و کم‌خوابی رفلکس‌های مغز را کند می‌کند. همین عامل توانایی بدن برای انجام کارهای روزانه را کاهش می‌دهد.

به ورزش کردن اهمیت بدهید

یکی از تمرین های افزایش تمرکز انجام ورزش در طی روز است. یک مطالعه در سال 2018 بر روی 116 دانش‌آموز نشان داد فعالیت بدنی یک ساعت در طی روز می‌تواند قدرت تمرکز را بالا ببرد. جالب است بدانید دانش‌آموزانی که به مدت 28 روز به طور مداوم ورزش کردند، بعد از این مدت قدرت تمرکز آن‌ها نسبت به کسانی که ورزش نکرده‌ بودند، 50 درصد افزایش یافت.

فعالیت بدنی هوازی برای افراد مسن‌تر هم می‌تواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد. بنابراین در طی روز حداقل به مدت 30 دقیقه ورزش کنید.

افزایش تمرکز و کنترل ذهن

مکمل‌های غذایی را امتحان کنید

گاهی نداشتن تمرکز ممکن است بخاطر کمبود برخی از مواد معدنی در بدن باشد. برای افزایش تمرکز و کنترل ذهن بهتر است به پزشک مراجعه کنید و با یک آزمایش ساده به کمبودهای بدن پی ببرید. پزشک بعد از دیدن نتیجه آزمایش داروهای مکمل را برای تقویت عملکرد مغز تجویز می‌کند.

برخی از ویتامین‌های مورد نیاز بدن بر روی تمرکز تاثیر مثبت دارند. مصرف مکمل‌های حاوی فولات، کولین، ویتامین K، فلاونوئید و اسیدهای چرب امگا 3 همگی بر روی عملکرد مغز و قدرت تمرکز تاثیر دارند. البته این مکمل‌ها را به طور خودسرانه مصرف نکنید. قبل از مصرف باید از کمبود آن مطمئن باشید.

انجام تمرینات مدیتیشن

مدیتیشن یا مراقبه یک تمرین برای افزایش قدرت تمرکز است. در این تمرین شما به مدت چند دقیقه در طی روز بدون حرکت در گوشه‌ای می‌نشینید و چشم‌هایتان را می‌بندید. حالا شروع به نفس عمیق کشیدن می‌کنید. در تمام این مدت فقط باید تمرکز خود را بر روی نفس کشیدن و نحوه نشستن قرار دهید. هیچ موضوع دیگری نباید باعث حواس‌پرتی شود. این تمرین در ابتدا کمی سخت است. اما در نهایت باعث افزایش تمرکز و کنترل ذهن می‌شود.

نوشتن وظایف مهم در هر ساعت

یکی دیگر از تمرین های افزایش تمرکز نوشتن کارها برای یک ساعت بعد است. همچنین مدت زمان لازم برای انجام آن کار را هم در کاغذ یادداشت کنید. در پایان کار به ساعت نگاه کنید و به میزان تلاش‌تان برای انجام آن کار دقت داشته باشید. این تمرین به مرور زمان آنقدر بر روی مغز تاثیر می‌گذارد که باعث افزایش انگیزه برای متمرکز شدن بر روی پروژه‌ها می‌شود. وقتی از قبل برای کارها زمان تعیین می‌کنید، مغز حواس‌پرتی را کنار می‌گذارد. گویی به یک سرباز وظیفه‌شناس تبدیل می‌شود.

تمرین های افزایش تمرکز

در پایان

داشتن تمرکز و درمان حواس پرتی یکی از بهترین راه‌ها برای دستیابی به موفقیت است. اگر خیلی زود از اهدافتان دست می‌کشید و ذهن‌تان بر روی موضوعات حاشیه‌ای می‌رود، بهتر است برای افزایش تمرکز خود تلاش کنید.

برای داشتن تمرکز، باید ذهن خود را به سمت افکار مثبت بکشانید. ذهن موفق داشتن کار راحتی نیست. به همین دلیل خودساخته پیشنهاد می دهد در دور «چطور ذهن موفق داشته باشیم» شرکت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

چطور از افکار شرطی فاصله بگیریم؟

 

برچسب‌ها: , , , , , , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست