درمان استرسمقالهوبلاگ

10 راهکار بی نظیر برای درمان استرس شدید

اشتراک گذاری این مطالب در:

استرس شدید در بسیاری از موارد به یک بیماری حاد و غیرقابل کنترل تبدیل می‌شود. اما وقتی بتوانید در همان ابتدای راه این بیماری را کنترل کنید، از عوارض بعدی آن پیشگیری می‌شود. استرس یک حالت ترس درونی است که در حالت بسیار خفیف می‌تواند مفید واقع شود.
وقتی یک دانشجو در مورد امتحانات پایان ترم، کمی استرس داشته باشد، خود را مجبور به درس خواندن می‌کند. در واقع استرس تا میزانی قابل پذیرش است که باعث هدایت ما به سمت موفقت و هدف شود. اما وقتی که زندگی را مختل کند و به یک خوره‌ی روح و جان تبدیل شود، نباید به آن مثل یک موتور محرکه نگاه کنیم. بلکه در این موقع باید به فکر درمان استرس شدید باشیم. راه‌های زیادی برای درمان این مشکل روحی وجود دارد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین‌ راهکارها می‌پردازیم.

  1. درمان استرس و اضطراب شدید با کمک ورزش
  2. مصرف غذاهای سالم برای رفع استرس
  3. شروع به نوشتن کنید
  4. نوشیدنی‌های کافیئن‌دار نخورید
  5. با دوستان شاد خود تعامل داشته باشید
  6. قدرت «نه گفتن» را در خود تقویت کنید
  7. نظم و برنامه‌ریزی را فراموش نکنید
  8. به سراغ کارهای مورد علاقه خود بروید
  9. خندیدن برای هر دردی دواست
  10. تاثیر ذهن‌آگاهی در درمان استرس و اضطراب شدید

با کمک ورزش می‌توانید بدن را از رخوت و تنبلی خارج کنید. در عین حال ورزش باعث افزایش جریان خون در بدن می‌شود. در همین حال در مغز هورمون دوپامین و اندروفین ترشح می‌شود. این هورمون نقش زیادی در درمان استرس و تپش قلب دارد

درمان استرس و اضطراب شدید با کمک ورزش

یکی از راه‌هایی که با کمک آن می‌توانید از میزان استرس خود بکاهید، ورزش و فعالیت بدنی است. حتی اگر ورزش هیچ تاثیری بر روی روح و روان نداشته باشد، همین که بدن را از تنبلی و کسالت خارج می‌کند، یک نتیجه‌ی مفید به همراه دارد. ذهن ما وقتی به افکار موهوم و مضر مبتلا می‌شود که کاری برای انجام دادن نداریم. بیکاری و نداشتن فعالیت جسمی یکی از اصلی‌ترین دلایل ابتلا به اختلالات روانی و ذهنی است.
حال با کمک ورزش می‌توانید بدن را از رخوت و تنبلی خارج کنید. در عین حال ورزش باعث افزایش جریان خون در بدن می‌شود. در همین حال در مغز هورمون دوپامین و اندروفین ترشح می‌شود. این هورمون نقش زیادی در درمان استرس و تپش قلب دارد. همزمان از میزان هورمون کورتیزول (Cortisol) کاسته می‌شود. این هورمون اصلی‌ترین نقش را در ایجاد حالت استرس ایفا می‌کند.

درمان استرس و اضطراب شدید با کمک ورزش

مصرف غذاهای سالم برای رفع استرس

یکی دیگر از راه‌های درمان استرس شدید مصرف غذاها و دمنوش‌های ضداسترس و اضطراب است. برخی از این غذاها و دمنوش‌ها که تاثیر زیادی در کاهش استرس دارند، عبارتند از:
دمنوش فرنجمشک (Lemon Balm): این گیاه شباهت زیادی به نعناع دارد و در کاهش میزان استرس مؤثر است.
اسید‌های چرب امگا ۳: در زمانی که به استرس و اضطراب شدید مبتلا هستید، به جای مصرف غذاهای پرکالری به سراغ موادغذایی با اسیدهای چرب امگا3 بروید. مغزها یکی از این غذاها هستند که تاثیر زیادی در رفع استرس دارند.
گل‌‌گاوزبان: یکی از دمنوش‌های مؤثر برای رفع استرس است که می‌توانید در زمان شب میل کنید.
چای سبز: دمنوش این گیاه به دلیل داشتن چندین آنتی‌اکسیدان (از جملخ پلی‌فنل) در رفع استرس و اضطراب مفید است.

شروع به نوشتن کنید

یکی از راه‌های درمان استرس و اضطراب شدید نوشتن است. اگر در نوشتن تبحر و مهارت کافی ندارید، اصلاً نگران نباشید. یک کاغذ باطله آماده کنید و همه‌ی چیزهایی را که باعث برهم خوردن آرامش شما شده است، به راحتی بر روی کاغذ یادداشت کنید. قرار نیست کسی این کاغذ را ببیند. پس می‌توانید هر چیزی که ذهن‌تان را آزار می‌دهد، بر زبان بیاورید.
گاهی ذهن درگیر مسایلی مبهمی است که مثل خوره به جان‌تان می‌افتد. اما نمی‌توانید دلیل روشنی برای این اضطراب پیدا کنید. وقتی شروع به نوشتن می‌کنید، ذهن در آرامش کامل می‌تواند دلیل استرس را برایتان روشن کند.

تحقیقات دانشمندان در دانشگاه هاروارد ننشان داد که کافئین باعث بی‌خوابی می‌شود. این عامل هم نقش زیادی در اضطراب و استرس عصبی دارد.

نوشیدنی‌های کافیئن‌دار نخورید

اغلب مردم معتقدند مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین تاثیر زیادی در درمان استرس و تپش قلب دارد. اما تحقیقات دانشمندان در دانشگاه هاروارد نتیجه‌ی برعکس آن را نشان داد. چراکه کافئین باعث بی‌خوابی می‌شود. این عامل هم نقش زیادی در اضطراب و استرس عصبی دارد. در واقع یکی از راه‌های کنار زدن استرس داشتن خواب کافی و استراحت مغز است. اما کافئین باعث از بین بردن خواب و در نتیجه تشویش و اضطراب مغز می‌شود.

یکی دیگر از راه‌های درمان استرس شدید مصرف غذاها و دمنوش‌های ضداسترس و اضطراب است

با دوستان شاد خود تعامل داشته باشید

یکی از دلایل زیاد شدن استرس، گوشه‌گیری و انزواست. در نهایت این عامل به افسردگی منجر می‌شود. اما وقتی در زمان استرس شدید با دوستان و خانواده‌ی خود ارتباط قوی‌تری برقرار می‌کنید، منجر به درمان استرس و افسردگی می‌شود. در واقع این روابط صمیمی و دوستانه باعث احساس آرامش می‌شود. البته ممکن است فوراً نتیجه‌ی آن را نبینید. اما بعد از مدتی متوجه تغییر روحیه‌ی خود می‌شوید.

قدرت «نه گفتن» را در خود تقویت کنید

یکی از عوامل اصلی ابتلا به استرس، نداشتن قدرت «نه گفتن» است. زیرا در شرایطی قرار می‌گیریم که فشار کاری زیادی بر ما تحمیل می‌شود. واقعیت اینست که ناتوانی در نه گفتن، کنترل زندگی شخصی را از دست ما خارج می‌کند. برای مثال وقتی کسی از ما درخواست می‌کند که با او به بازار برویم، در حالی که ما فرصت کافی برای این کار را نداریم. اما از سوی دیگر به دلیل نداشتن قدرت «نه گفتن» فوراً می‌پذیریم. پس با کمبود وقت روبه‌رو می‌شویم و از کارهای اصلی خود عقب می‌مانیم. این عامل به طور غیرمستقیم بر روند افزایش استرس تاثیر می‌گذارد.

یکی از عوامل اصلی ابتلا به استرس، نداشتن قدرت «نه گفتن» است. زیرا در شرایطی قرار می‌گیریم که فشار کاری زیادی بر ما تحمیل می‌شود.

نظم و برنامه‌ریزی را فراموش نکنید

یکی دیگر از دلایل ابتلا به استرس، نداشتن برنامه‌ریزی در زندگی است. به تعویق انداختن کارها باعث می‌شود تا کارهای مهم روی هم تلنبار شود. بعد از مدتی که فرصت کافی برای انجام چندین کار را نداریم، اضطراب تمام وجود ما را دربرمی‌گیرد. اما یک راه کاربردی و مؤثر برای پیشگیری از این حالت، برنامه‌ریزی است. همچنین از به تعویق انداختن کارها خودداری کنید.
برای درمان استرس شدید هم می‌توانید عوامل استرس‌زا را مشخص کنید. اگر این عوامل به کارهای انجام نشده مربوط است، آن‌ها را دسته‌بندی کرده و برای آن‌ها برنامه‌ریزی کنید. کارها را برحسب تاثیرشان در کاهش استرس، اولویت‌بندی کنید.

به سراغ کارهای مورد علاقه خود بروید

یک راه مؤثر برای درمان استرس و اضطراب شدید، انجام کارهای مورد علاقه‌تان است. برای مثال گوش دادن به موسیقی، رفتن به کلاس یوگا، عطر زدن، قدم زدن، خرید کردن و …. باعث آرامش روح و روان می‌شوند. اگرچه بسیاری برای درمان استرس خود به سراغ دارو درمانی می‌روند، اما در بسیاری از مواقع راه‌حل بسیار ساده است.
درمان این اختلال ذهنی در هر کس متناسب با علایق شخصی و سلیقه‌ی اوست. کسی که عاشق موسیقی است و از شنیدن یک آواز سنتی لذت می‌برد، در مواقع اضطراب و استرس می‌تواند به این راهکار تکیه کند. مثال دیگر فردی است که با معنویات و امور مذهبی ارتباط نزدیکی دارد. برای این فرد ارتباط با خدا و یا خواندن نماز می‌تواند در درمان استرس شدید مؤثر باشد. به هر حال شما باید با شناختی که نسبت به شخصیت و علایق خود دارید، یکی از کارهای مورد علاقه‌ی خود را پیدا کنید.

درمان استرس و اضطراب شدید با کمک ورزش

خندیدن برای هر دردی دواست

خندین یکی از ساده‌ترین و مؤثرترین راهکارهای مقابله با استرس و اضطراب است. وقتی در شرایط شادی قرار می‌گیرید، ذهن از مسائل استرس‌زا فاصله می‌گیرد. هر چقدر که موضوعات استرس‌زا سنگین‌تر باشند، شما باید زمان بیشتری برای شاد بودن و خندیدن خود صرف کنید. برای این کار به سراغ فیلم‌های طنز، انیمیشن‌های خاطره‌انگیز کودکی، صفحات سرگرمی و طنز در شبکه‌های اجتماعی و یا صحبت کردن با آدم‌های شوخ طبع بروید.

خندین یکی از ساده‌ترین و مؤثرترین راهکارهای مقابله با استرس و اضطراب است. وقتی در شرایط شادی قرار می‌گیرید، ذهن از مسائل استرس‌زا فاصله می‌گیرد.

تاثیر ذهن‌آگاهی در درمان استرس شدید

ذهن‌آگاهی به این معناست که خود را در لحظه‌ی حال و واقعی قرار دهید. استرس شرایطی است که شما را مدام به گذشته و یا آینده می‌برد. ترس از اینکه فردا، هفته‌ی بعد یا یک ماه بعد چه اتفاقی خواهد افتاد، باعث ایجاد استرس می‌شود. اما ذهن‌آگاهی باعث می‌شود تا بر روی حال تمرکز کنید. آینده هر چقدر هم که مهم باشد، نباید زمان حال را به جانتان تلخ کند.

 

اگر استرس و اضطراب بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

برچسب‌ها: , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست