فیلمویدیو انگیزشی موفقیت

سخت ترین تصمیم زندگی ایلان ماسک

اشتراک گذاری این مطالب در:

تصمیماتی که در زندگی می‌گیریم مهم‌ترین عامل اصلی موفقیت و یا شکست هستند. البته عامل دیگری هم وجود دارد و آن اجرایی کردن تصمیمات است. اما قدرت تصمیم‌گیری درست می‌تواند شما را از رفتن بیراهه‌ها باز دارد. اگر کمی روی مهارت‌های تصمیم‌گیری خود کار کنید، شاید بتوانید آینده خود را تغییر دهید.

میلتون فریدمن اقتصاددانی که برنده جایز نوبل شد می‌گوید: بهترین معیار برای بررسی میزان توانایی، پیش‌بینی دقیق عواقب عقاید و اقدامات بعدی شماست.»

تصمیمات پیش پا افتاده مانند خرید یک پیراهن و یا یک خمیردندان شاید خیلی مهم نباشد. اما وقتی برای همین چیزهای کوچک هم فکر می‌کنید، می‌تواند بر روی تصمیم‌گیری های بزرگ تاثیر بگذارد. به همین دلیل در خودساخته تصمیم گرفتیم به راه‌هایی برای تصمیم گیری در سخت ترین شرایط زندگی بپردازیم.

سال‌ها فکر کنید و نه روزها

احتمالا شما هم جزء افرادی هستید که عاشق آدم‌هایی می‌شوید که روزها برای یک کار فکر می‌کنند و سپس تصمیم می‌گیرند. برایان تریسی می‌گوید: «زمان تصمیم گیری باید به عواقب آن خوب فکر کنید.»

دکتر ادوارد بانفیلد یکی از اساتید منتخب دولت آمریکا در دانشگاه هاروارد با توجه به نظریات برایان تریسی عمل کرد. او دریافت که چشم‌انداز زمانی یک عامل تعیین کننده است که می‌تواند یک فرد را از طبقه‌ای فرو دست به طبقه‌ای بالادست منتقل دهد. یعنی از طریق فکر کردن به عواقب تصمیمات، وضعیت اقتصادی و اجتماعی خود را بهبود ببخشد. پس بنابراین برای یک تصمیم بزرگ مدت زمان زیادی را فکر کنید.

 اثرات خستگی در تصمیم گیری را درک کنید

مطالعات یک محقق کلمبیایی نشان داد که مردم روزانه به طور متوسط 70 تصمیم آگاهانه می‌گیرند. اما بخش زیدی از این تصمیمات به حال خود رها می‌شوند. زیرا در زمان درست تصمیم‌گیری نمی‌کنند. در زمان خستگی، گرسنگی و یا خواب‌آلود بودن تصمیم نگیرید. تصمیمات را در وقت درست و زمانی که پرانرژی هستید بگیرید و به زمان دیگری آن‌ها را موکول نکنید.

وقتی هستید در ذهن یک تصمیم را می‌گیرید چون می‌دانید خسته هستید و آن را به زمانی که خستگی‌تان در رفت موکول می‌کنید. همین می‌شود که به تدریج فردی تنبل با تصمیم‌گیری و عدم عمل به آن تبدیل می‌شوید.

برای سخت ترین تصمیم زندگی تصمیمات را کم کنید

هر چقدر که مسئولیت یک فرد در زندگی بیشتر می‌شود، باید تصمیمات بیشتری هم در زندگی بگیرد. بنابراین تصمیمات بیش از حد زمینه‌ساز فرار ذهن از کار کردن می‌شود. وقتی تعداد تصمیم‌گیری‌ها را کم کنید و اگر قرار باشد برای مسائل سخت تصمیم‌گیری کنید، توانایی‌تان بیشتر می‌شود.

برای مثال استیو جابز و مارک زاکربرگ و باراک اوباما از جمله کسانی هستند که انتخاب لباس از کمد را کنار گذاشتند. در عوض فقط به یک لباس بسنده کردند. با این روش ذهن‌شان را بر روی تصمیم‌گیری‌های بزرگ معطوف کردند. مارک زاکربرگ بعدها در فیسبوکش نوشت:

«می‌خواهم یک لباس بپوشم تا مجبور نشوم هر روز برای اینکه چی بپوشم، تصمیم‌گیری کنم.»

در مورد تصمیمات با افراد مخالف هم مشورت کنید

وقتی برای تصمیم‌گیری‌های بزرگ و سخت با مخالفان مشورت می‌کنید سه فایده به همراه دارد:

  • اعتماد به نفس کاذب را کاهش می‌دهد.
  • مدت زمان لازم برای فکر کردن و تصمیم‌گیری را بیشتر می‌کنید.
  • شانس موفقیت خود را بالاتر می‌برید.
برچسب‌ها: , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست