درمان استرسمقالهوبلاگ

تاثیر موسیقی بر مغز تا چه میزان است؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

موسیقی یکی از عناصر فرهنگی هر ملتی است که به حق ریشه در نبوغ آن ملت دارد. موسیقی بیشتر از هر محصول هنری دیگری انسان را به خود درگیر می کند. همه ی انسان ها کم و بیش از موسقی برای پر کردن اوقات فراغت خود استفاده می کنند. به یک معنا بخش عمده ایی از زندگی ما با شنیدن موسیقی درآمیخته است. موسیقی به طرز شگفت انگیزی با زندگی انسان امروزی عجین شده و بر خلاقیت، احساسات مثبت و منفی، بیماری های روانی و بسیاری از دیگر اعمال انسانی موثر است. به همین سبب ما در این مطلب سایت موفقیت خودساخته به بحث پیرامون تاثیر موسیقی بر مغز، تاثیر موسیقی بر روح و روان انسان و به طور کلی نقش موسیقی در زندگی انسان پرداخته ایم.

نقش انکار نشدنی موسیقی

نقش موسیقی در زندگی انسان امروزی انکار نشدنی است و این نقش به تمام معنا پر رنگ است. اما نمی توان ادعا کرد این هنر شگفت انگیز همیشه تاثیری مثبت دارد بلکه گاها به دلیل استفاده های نادرست، خود منشأ بروز بیماریهای روانی فراوانی بوده و با تشدید دغدغه ها، اضطرابها، تنشها و بیقراری های مخاطب، بر آشفتگی او دامن زده است. اما این هنر والا در بسیاری از موارد هم مایه آرامش و اعتلای روح انسان بوده و در روان درمانی در سراسر دنیا نقش مهمی را ایفا کرده است. نقش موسیقی در زندگی ما چنان پر رنگ است که حتی بسیاری از روان شناسان ادعا کرده اند با بررسی ذائقه ی موسیقایی یک فرد می توان به ویژگی های شخصیت او پی برد.

بیشتر بخوانید: مثبت اندیشی – این ویدئوی انگیزشی را هر روز صبح ببینید

موسیقی چه تاثیری بر مغز می گذارد

حتما برای شما هم پیش آمده که پس از شنیدن موسیقی شاد به تمام صورت های اطرافتان با دید مثبت نگریسه اید و شادی را را در پیرامون خود حس کرده اید، با شنیدن موسیقی غمگین نیز چنین اتفاقی می افتد. این مسأله به درک مغز از موسیقی و تاثیری که موسیقی بر مغز می گذارد باز می گردد. تاثیر موسیقی بر مغز در شاخه ایی از روان شناسی به نام روان شناسی موسیقی مورد مطالعه قرار می گیرد. طبق تحقیقات انجام شده موسیقی می تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد، سرعت پردازش دادها را ارتقا دهد و حافظه را تقویت کند. شاید این مسأله بدین سبب باشد که گوش دادن به موسیقی باعث گردش خون در نیمکره چپ مغز می شود. همچنین گفته شده است که موسیقی بی کلام در این راستا تاثیر بیشتری نسبت به سایر موسیقی ها دارد.

نقش موسیقی در زندگی

موسیقی و احساسات

تا به حال با شنیدن یک موسیقی اشک ریخته اید؟ یا موجی از احساسات به شما هجوم آورده است؟ در این صورت تاثیر موسیقی بر روح و روان انسان برای شما ملموس است. این هنر شگفت انگیز می تواند احساسات ما را در همه ی حالات، چه هنگام شادی و چه هنگام غمگینی و تنهایی، تقویت کرده و بر شدت آنها بیفزاید. موسیقی به راحتی می تواند شما را از دام ترس و اضطراب های زندگی امروزی رهایی بخشد و آرامشی وصف نشدنی به روح و روان شما ببخشد. همچنین گفته شده است موسیقی در کاهش احساس درد می تواند مفید باشد و حتی نیاز به دارو را در بسیاری از بیماران کمتر می کند. عادت داشتن به موسیق و همراه با آن رقص و آواز، می تواند سلامت روحی افراد را بهبود بخشد و شادابی و نشاط را به همراه همیشگی زندگی آنها تبدیل کند. موسیقی حتی می تواند باعث بهبود افسردگی در افراد شده و خلق و خوی افراد را بهبود بخشد.

بیشتر بخوانید: چگونه احساسات خود را کنترل کنیم؟ با این روشها رئیس خود شوید

کودکانتان را با موسیقی مأنوس کنید

با توجه به نکاتی که پیرامون تاثیر موسیقی بر مغز گفته شد می توان با عادت دادن کودکان به گوش دادن به موسیقی خوب و با کیفیت، به درخشان تر شدن آینده آنها کمک کرد. گفته شده است کودکانی که با موسیقی انس می گیرند در یادگیری عملیات ریاضی، یادگیری زبان های خارجی، مهارت های خوانداری و مهارت های حرکتی نسبت به دیگر کودکان بهتر عمل می کنند. علاوه بر موارد ذکر شده گوش دادن به موسیقی در کودکان باعث افزایش اعتماد به نفس و بالا رفتن مهارت های ارتباطی در آنها می شود. همچنین این کودکان در آینده از انعطاف پذیری بالاتری نسبت به محیط خود برخوردار خواهند بود. شما می توانید با آموختن موسیقی به کودکانتان و ثبت نام آنها در کلاس های موسیقی این تاثیرات را دو چندان و نگرانی نسبت به آینده کودکانتان را کمتر کنید.

تاثیر موسیقی بر روح و روان انسان

بیشتر بخوانید: آموزش اصول زندگی با قوانین طلایی

سخن پایانی

همانطور که گفته شد تاثیر موسیقی بر روح و روان انسان تاثیری شگفت انگیز است. از آثار آن می توان به بهتر شدن خلق و خو و کاهش خشم، ایجاد انگیزه، کاهش اضطراب و از بین بردن نا امیدی نام برد. می توان گفت تمام پدیده های پیرامون ما حتی گیاهان و حیوانات نیز از موسیقی تاثیر می پذیرند. به همین سبب توصیه می کنیم اگر با موسیقی میانه ی خوبی ندارید حتما آن را به صورت مهمانی ناخوانده به زندگی تان دعوت کنید تا از همنیشی و همراهی با آن سود و لذت ببرید. می توان هنگام انجام دادن کارهای خانه، انجام کارهایی مانند خیاطی، در مسیر های رفت و آمد و در برخی محیط های کار به موسیقی گوش داد و زندگی با کیفیت تری را تجربه کرد.

برای داشتن تمرکز، باید ذهن خود را به سمت افکار مثبت بکشانید. ذهن موفق داشتن کار راحتی نیست. به همین دلیل خودساخته پیشنهاد می دهد در دور «چطور ذهن موفق داشته باشیم» شرکت کنیدبرای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

چطور از افکار شرطی فاصله بگیریم؟

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست