تقویت هوشمقالهوبلاگ

آیا تاثیر هوش در یادگیری بیشتر از پشتکار است؟ چه کسی موفق‌تر خواهد بود؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

تاثیر هوش در یادگیری را چقدر ارزیابی می‌کنید؟ به نظر شما اگر هوش کافی برای یادگیری چیزی وجود نداشته باشد، امکان رسیدن به موفقیت وجود خواهد داشت؟ تاثیر هوش بر موفقیت چیست؟
خیلی از افراد هستند که معتقدند، هوش باعث می‌شود تا فردی به اوج موفقیت برسد و بدون آن امکان کامیابی و رسیدن به موفقیت وجود ندارد. اما این گفته بسیار کلی و گنگ است. در واقع، اینکه هوش در یادگیری مهم است، جمله‌ای به شدت بی‌دقت و بی‌معنی به نظر می‌رسد.
هوش انواع مختلفی دارد. هوش شکل‌های مختلفی هم دارد. پس چطور می‌توان گفت که هوش برای یادگیری خیلی مهم است و بدون هیچ توضیح اضافه‌ای، پیش رفت و تکلیف فکرکردن را از سر خود باز کرد؟ با ما همراه باشید تا بتوانیم ابعاد مختلف تاثیر هوش در موفقیت را واکاوی کنیم.

تاثیر هوش در یادگیری چیست؟

قبل از هر چیز باید این را به شما بگوییم که هیچ فردی کم‌هوش نیست. استعدادهایی در تمام افراد وجود دارد که بنا به آموزش‌هایی که دریافت می‌کند و محیطی که در آن رشد می‌یابد، سطوح و شکل‌های مختلفی به خود می‌گیرد. پس همین‌جا مشخص می‌کنیم که فرد کم‌هوش از نظر ما وجود ندارد.
باهوش‌شدن محصول پرورش استعدادهای فردی است. حال کار به این موضوع نداریم که چه کسی باهوش است و چه کسی نیست. اما می‌خواهیم درباره تاثیر هوش در یادگیری و زندگی صحبت کنیم. باید بدانیم که هوش دارای انواع مختلفی است. هوش هیجانی یک چیز است و هوش علمی چیز دیگر.
هوش هیجانی یعنی هوشی که به واسطه آن، فرد می‌تواند واکنش‌های موثر و درستی نسبت به وقایع مختلف از خود بروز بدهد. در واقع، کسی که هوش عاطفی یا هیجانی بالایی دارد، شناخت بهتری از عواطف و احساسات خودش دارد. اما کسانی که هوش علمی دارند یا به عبارت دیگر، بهره هوشی یا همان آی‌کیوی بالایی دارند، به واسطه این نوع از هوش‌شان می‌توانند دروس علمی و آکادمیک را خوب یاد بگیرند.
در واقع، آی‌کیو همان هوشی است که می‌تواند شما را به صندلی‌های برتر دانشگاه‌ها بفرستد. پس هوش دارای انواعی است. هر یک از این دو نوع هوش برای موفقیت لازم هستند. اما چرا و چگونه؟

تاثیر هوش در یادگیری بیشتر از پشتکار است؟ چه کسی موفق‌تر خواهد بود؟

انواع هوش چه نقشی در یادگیری دارند؟

هوش‌ دارای انواعی است. هوش هیجانی شما را به مدیریت صحیح‌تر رفتارها و واکنش‌های‌تان وامی‌دارد و ضریب هوشی بالا هم باعث می‌شود تا تحلیل‌تان در مسائل علمی بهتر شود. حال برای اینکه بتوانید بهتر یاد بگیرید، نیاز به این دارید که تلفیقی از انواع هوش را در خود پرورش بدهید.
یادگیری وابسته به عوامل مختلفی است. زمینه‌ها و موضوعی هم که قرار است، یاد بگیرید در نیاز به میزان هوشی که باید داشته باشید، اثرگذار است. ولی دقیقا نمی‌توان گفت که کدام نوع از هوش برای یادگیری چه موضوعاتی لازمند. تاثیر هوش هیجانی در مدیریت بخش‌های مختلف زندگی نمایان است.
اگر نتوانید رفتار و احساسات‌تان را به درستی تحت کنترل درآورید، چطور می‌توانید زندگی مطلوبی داشته باشید. اگر نتوانید احساسات و رفتارهای خود را در کنار واکنش‌هایی که به مسائل دارید، به راحتی مدیریت و کنترل کنید، چطور امکان دارد که در شرایطی مساعد هم به یادگیری مشغول شوید؟ در واقع، برای یادگیری باید تلفیقی از انواع هوش را در خود داشته باشید.

هوش قابل ارتقاست؟

واقعیت این است که هوش را می‌توان تقویت کرد. بله! هم هوش هیجانی و هم آی‌کیو قابلیت ارتقا دارند. باید روش‌های ارتقای این دو را یاد گرفت و برای اینکه یادگیری را بهبود بدهید، روی انواع هوش خود کار کنید. مثلا برای بالابردن هوش هیجانی راه‌کارهای زیر را در نظر بگیرید:
اگر شنونده خوبی باشید و دقیق به همه چیز نگاه کنید یا به عبارت دیگر، مشاهده‌گر خوبی باشید، به راحتی می‌توانید هوش هیجانی را در خودتان تقویت کنید. افزایش مطالعه و قرارگرفتن در جریان اخبار روز هم شما را هوشیارتر و هوشمندتر می‌کند. البته روش‌های مختلفی برای ارتقای هوش هیجانی وجود دارد اما این را عنوان کردیم تا بدانید که تکنیک‌ها و روش‌هایی در این زمینه موجود است.
برای تقویت هوش علمی و بالا بردن ضریب هوشی هم این موارد را در نظر داشته باشید:
تقویت حافظه و داشتن حافظه‌ای خوب یکی از مصادیق داشتن آی‌کیو بالاست. اگر می‌خواهید که ضریب هوشی‌تان بالا برود باید از تکنیک‌هایی مانند روش‌های بهبود حافظه بهره ببرید. البته حافظه یکی از بخش‌های هوش بالای علمی است. پس همان‌طور که می‌بینید، ضریب هوشی هم قابل‌ارتقاست.

تاثیر هوش در موفقیت / تاثیر هوش هیجانی بر زندگی

در آخر

تاثیر هوش هیجانی بر زندگی مشخص است. داشتن آی‌کیو بالا هم که بسیار نعمت بزرگی است. اما ماجرا در اینجاست که هر دوی این موارد را می‌توان تقویت کرد. تاثیر هوش در یادگیری زیاد است. اما باید دقیق‌تر به این موضوع نگاه شود. یعنی زمانی که از هوش صحبت می‌شود، نباید دیدی ساده‌انگارانه داشته باشیم. باید دقیق باشیم و بدانیم که برای هوشیاری بیشتر و دیدن تاثیر هوش در موفقیت نیاز به تقویت هوش در ابعاد و مسیرهای مختلف وجود دارد. این کار برای همه شدنی است. شک نکنید.

در پایان خودساخته برای افزایش مهارت یادگیری و تقویت قدرت هوش، شرکت در دوره “در یادگیری استاد شوید” را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید:

تقویت مهارت یادگیری

برچسب‌ها: , , ,
مقالات پیشنهاد شده

4 دیدگاه. Leave new

  • مقالتون عالیه واقعا جامع و مختصر میده تا حدودی امید وار شدم
    انگیزه پیدا کردم تو دوره در یادگیری استاد شوید شرکت کنم

    پاسخ
  • سلام من میخواستم از مقالتون در تحقیقم استفاده کنم میشه منبع رو به صورت اصول مقاله نویسی بزارین ؟

    پاسخ
    • مریم کوهشاری
      آبان 6, 1400 6:21 ق.ظ

      سلام وقت بخیر. این مطلب حاصل اطلاعات عمومی نویسنده هست و از هیچ منبعی استفاده نشده

      پاسخ

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست