در جای درست ایستادن آرزوی هر کسی است. بسیاری از ما اکنون بین آنچه که هستیم و آنچه که می خواستیم باشیم فاصله بزرگی می بینیم. بسیاری از افراد از چیزی که هستند راضی نیستند و از شغل و رشته تحصیلی خود بیزارند؛ روز را با نخرسندی به شب می رسانند و شب با خیالی آشفته به خواب می روند.
این مسأله می تواند دلایل متعددی داشته باشد؛ یکی از این دلایل عدم توجه به استعدادها و توانایی هاست. فردی که می توانست معلم چیره دستی باشد و از شغل و زندگی اش لذت ببرد، مشغول تعمیر سیستم های کامپیوتری است، و هزارن مثال دیگر. با توجه به ضرورت و اهمیت استعداد یابی در این بخش از سایت موفقیت خودساخته به مسائلی پیرامون استعدادیابی فرزندان و راههای شناخت مهارتها و استعدادها می پردازیم.
تعارض بین خواسته های والدین و فرزندان
همه پدر و مادرها نگران آینده شغلی و تحصیلی فرزندانشان هستند. اما مسأله مهمی که وجود دارد این است که بیشتر والدین در مسیر رشد فرزندانشان به دنبال دستیابی به آرزوهای بر باد رفته خود هستند. پدری که نتوانسته دکترای حقوق بگیرد و بورس تحصیلی به دست آورد، اکنون اصرار دارد که مسیر توسعه و تعالی از دانشکده حقوق می گذرد، در حالی که فرزندش از بند و ماده و تبصره بیزار است.
مادری که می خواست به جای بافتن شال های رنگی، معلم شود، اکنون روزگار خود و فرزندش را تلخ کرده تا بلکه با هر زوری که شده دخترش را راهی دانشگاه فرهنگیان کند. بیشتر ما بزرگسالان معتقدیم به آنچه که خواسته ایم نرسیده ایم اما در عین حال هرگز به خواسته، علایق و استعداد فرزندانمان هم دقت نمی کنیم. والدینی که چنین دیدگاهی داشته باشند فردزندانشان در آینده با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم خواهند کرد. برای استعدادیابی فرزندان تنها شعار دادن کافی نیست.
آموزه های استعداد یابی
کشف و شناخت استعدادها مسأله پیچیده ایی نیست، بلکه با دقت به یک سری اصول خاص بسیار هم ساده می شود. اصل اولیه در کشف استعداد توجه به علایق و سلایق است. لذت بردن رمز پیروزی است. اما صرفا علاقه و لذت کافی نیست، چرا که استعداد یک امر نهادی و درونی است، یک ویژگی خاص است که در خلقت ما نهفته است. باید به این نکته هم توجه داشت آنچه ما ترجیح می دهیم انجام دهیم با آنچه توان انجامش را داریم متفاوت است.
ممکن است با توجه به مسائلی که در جامعه وجود دارد مانند بازار کار، درآمد برخی مشاغل، جایگاه اجتماعی و … برخی چیزها را برگزینیم که در آنها توانایی و استعداد نداشته باشیم. پس توصیه ما این است استعداد و علاقه را در انتخاب مسیر زندگی در اولویت قرار دهید. شرکت در دوره های مختلف و صرف هزینه های گزاف، بدون داشتن علاقه و استعداد هرگز شما را به آنچه می خواهید نمی رساند.
راههای کشف استعدادها و توانایی ها
برای اینکه بتوانید تواناییهای ذاتی و استعدادهای فرزندتان را پیدا کنید، راههای زیر را به شما توصیه می کنیم:
مراجعه به مراکز خاص استعدادیابی
اگر استعداد یابی فرزندان تان یکی از دغدغه های شماست می توانید به مراکز خاص استعدادیابی مراجعه کنید، در این مراکز افراد خبره و تحصیل کرده در این زمینه با برگزاری آزمون ها و تست های مختلف می توانند در تعیین مسیر زندگی به فرزندان شما کمک کنند. در این مراکز ویژگی های شخصیتی، روانی، اجتماعی و جسمانی فرزند شما سنجیده می شود و وجه تمایز او با دیگران برای شما مشخص می شود. دقت داشته باشید که به هر مؤسسه ایی نمی توان اعتماد کرد، قبل از انتخاب، سابقه و خروجی های آن مؤسسه را خوب بررسی کنید.
شناخت فرزند با زیرنظرگرفتن او
اگر اهمیت استعدادیابی را دریافته اید اما دسترسی به مؤسسات فوق ذکر ندارید یا به هر دلیلی قادر به بهره بردن از خدمات آنها نیستید، می توانید خودتان تا حدودی در این زمینه اقدام های سنجیده ایی انجام دهید. معمولا کودکان خود واقعی شان را نشان می دهند و هیچ نقابی بر صورت نمی زنند و از ترجیحات جامعه و بزرگسالان هم بی خبر هستند. کافی است با زیر نظر داشتن فرزندتان به خوبی او را بشناسید و فضایی دوستانه برایش فراهم کنید از خودش، علایقش و دغدغه هایش برایتان بگویید.
شرکت در دورههای آموزشی
راه دیگر شناخت استعدادها در فرزندانتان این است که زمینه فعالیت های گوناگون را برای او فراهم و در کلاس های مختلف او را ثبت نام کنید. اگر شما والدین آگاهی باشید و به دنبال تحمیل خواسته های خود به فرزنتان نباشید این روش می تواند بسیار مفید باشد.
چرا که پس از گذراندن یک دوره کوتاه مدت به خوبی خواهید دید فرزند شما در یک زمینه خاص ورزشی، هنری و … مهارت و علاقه دارد یا خیر. همچنین شما می توانید میزان پیشرفت او را بسنجید و در صورت حاصل شدن نتیجه مطلوب برنامه ریزی های دقیق تری را در دستور کار قرار دهید و سرمایه گذاری برای آینده فرزندتان را به یک زمینه خاص معطوف کنید.
سخن پایانی
لازم است به والدین عزیر یادآوری شود که هیچ شغل و رشته ایی دون شأن نیست و جامعه به تمام تخصص ها و مهارت ها نیاز دارد. اگر قرار باشد تمام افراد جامعه دکتر و مهندس شوند که زندگی همه ما لنگ می شود و جامعه خاصیت و کارکرد خود را از دست می دهد. رضایت و لذت بردن از زندگی بسیار مهم تر از رسیدن به مدارج دهان پر کن و پر سر و صدا است. پس دست فرزندانتان را در انتخاب مسیر زندگی باز بگذارید و بگذارید به وادی ایی قدم بگذارند که خواهان آن هستند و استعداد و مهارتهایشان آنها در این مسیر یاری می دهد.
برای استعدادیابی در فرزندان بهتر است روی اعتماد به نفس آنها کار کنید. به همین دلیل خودساخته شرکت در دوره کیمیاگر را به شما پیشنهاد میدهد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی عکس زیر کلیک کنید
لینک کوتاه مطلب: |
برای کپی کلیک کنید |
ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!