اعتماد به نفسمقالهوبلاگ

علائم کمبود اعتماد به نفس را بشناسید و مشکل خود را درمان کنید

اشتراک گذاری این مطالب در:

کمبود اعتماد به نفس می‌تواند از شما فردی منزوی، گوشه‌گیری و حتی افسرده بسازد. افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند، قادرند بر روی دیگران تاثیر بگذارند. به نوعی این افراد شخصیت کاریزماتیک و جذاب پیدا می‌کنند. اما چطور تشخیص دهیم اعتماد به نفس بالایی داریم؟ ما در ادامه به چند روش کاربردی برای تشخیص علائم کمبود اعتماد به نفس می‌پردازیم. پس با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه سایت موفقیت سلف مید می‌خوانید:

  • آیا قدرت «نه گفتن» ندارید؟
  • بیخود و بی‌جهت از دیگران عذرخواهی می‌کنید؟
  • آیا خود را فرد بدشانسی می‌دانید؟
  • اگر بعد از خرید کردن پشیمان می‌شوید
  • آیا در زندگی یک عادت عجیب و غریب دارد؟
  • آیا نگران قضاوت دیگران هستید؟
  • چک کردن مداوم تلفن همراه

آیا قدرت «نه گفتن» ندارید؟

اگر نمی‌توانید به درخواست‌های دیگران به رراحتی «نه» بگویید، باید بگوییم که شما اعتماد به نفس کافی ندارید. وقتی خود را حقیر و کوچک می‌شمرید، قدرت «نه گفتن» را هم از دست می‌دهید.
برای مثال وقتی خودتان به اتومبیل خود نیاز دارید ولی به خاطر درخواست یکی از دوستان، آن را به او امانت می‌دهید، از اعتماد به نفس کافی برخوردار نیستید. محبت کردن و مهربان بودن با توان نه گفتن تفاوت زیادی دارد. در برخی موارد لازم است دست دیگران را بگیرید و به آن‌ها کمک کنید. اما گاهی خودتان در اولویت هستید و بیشتر نیاز دارید. در چنین مواقعی باید بتوانید به راحتی «نه» بگویید.

بیشتر بخوانید: افزایش اعتماد به نفس با بهترین توصیه ها

علائم کمبود اعتماد به نفس / نشانه های اعتماد به نفس پایین

بیخود و بی‌جهت از دیگران عذرخواهی می‌کنید؟

اگر در خیابان ناگهان کسی به شما تنه بزند، شما از او او عذرخواهی می‌کنید؟ غالباً افرادی که از اعتماد به نفس پایینی برخوردارند، تصویر معیوبی از خود می‌سازند. به همین دلیل خود را عامل اصلی مشکلات و اشتباهات می‌دانند. حتی وقتی کسی در خیابان به آن‌ها تنه بزند، پیش‌دستی کرده و آن‌ها عذرخواهی می‌کنند. در واقع خود را در هر شرایطی مقصر می‌دانند. در حالی‌که ممکن است مقصر نباشند.
شما وقتی بابت اشتباهات دیگران عذرخواهی می‌کنید، تصدیق می‌کنید که اشتباه از شما بوده است. در این مواقع باید از عذرخواهی نابجا خودداری کنید.

آیا خود را فرد بدشانسی می‌دانید؟

یکی از علائم کمبود اعتماد به نفس سرزنش خود به دلیل کم شانسی است.
برای افزایش اعتماد به نفس اگر فکر می‌کنید عامل اصلی موفقیت، خوش شانسی است، باید بگوییم اشتباه می‌کنید. استعداد، هوش، شخصیت و تلاش نقش زیادی در موفقیت‌های شما دارند. پس اگر در کاری موفق می‌شوید، آن را حاصل خوش شانسی ندانید. بلکه آن را به خودتان ربط دهید.
بالعکس اگر دچار شکست شدید، فکر نکنید آدم بدشانسی هستید. بلکه باید دلیل شکست را پیدا کنید. نداشتن استعداد و مهارت کافی، نداشتن تمرکز و عجله کردن در کار از عوامل مهم شکست است.

اگر بعد از خرید کردن پشیمان می‌شوید

یکی دیگر از نشانه های اعتماد به نفس پایین پشیمانی بلافاصله بعد از خرید است. اگر بعد از این کار لباس یا گوشی همراه و یا ماشین خریداری می‌کنید، فوراً پشیمان می‌شوید، باید بگوییم که اعتماد به نفس شما پایین است. می‌دانید چرا؟
شما وقتی به خرید می‌روید، وسایل مورد علاقه‌ی خود را با شوق و ذوق زیادی از فروشنده می‌گیرید. اما همین که آن را در معرض قضاوت دیگران قرار می‌دهید و کسی آن را تأیید نمی‌کند، فوراً پشیمان می‌شوید. در واقع به دلیل نداشتن اعتماد به نفس به محض اینکه دیگران خریدهای شما را رد می‌کنند، از آن‌ها دلزده می‌شود.
حتی افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند، ممکن است چیزهایی را بخرند که دیگران از آن‌ها خوششان نیاید. اما نظر دیگران برایشان اهمیتی ندارد. بلکه علاقه‌ی خود را در نظر می‌گیرند و از خریدشان پشیمان نمی‌شوند.

اگر مدام خود را در اتاق حبس می‌کنید

آیا ترجیح می‌دهید در یک آپارتمان و در یک اتاق تنها باشید؟ آیا دائماً نگران این هستند که دیگران از شما عصبانی شوند؟ براساس نظر روانشناسان، دوری کردن در کارها و زندگی کردن برای دلگرم کردن دیگران، یکی از علائم عزت نفس پایین است.

آیا در زندگی یک عادت عجیب و غریب دارد؟

یکی دیگر از نشانه‌ها و علائم کمبود اعتماد به نفس داشتن عادات عجیب است. مثلاً عادت دارید پوست اطراف ناخن خود را بخورید و یا موهای بدن خود را بکشید. تحقیقات علمی نشان می‌دهد افرادی که به این نوع از عادت مبتلا هستند، اعتماد به نفس پایینی دارند. این عادات مکانیسمی برای مقابله با احساسات ناراحت کننده است.

کمبود اعتماد به نفس می‌تواند

آیا نگران قضاوت دیگران هستید؟

یکی دیگر از علائم کمبود اعتماد به نفس نگرانی در مورد نظرات دیگران است. افراد با عزت نفس پایین غالباً درباره نظرات دیگران نسبت به خودشان نگران هستند. آن‌ها همچنین همیشه نگران حفظ آرامش و روابطه دوستانه هستند. اغلب به دلیل ترس از قضاوت شدن، دست از آرزوهای خود می‌کشند.

چک کردن مداوم تلفن همراه

وقتی در مکالمات سکوت حکمفرما می‌شود، یا وقتی که برای یک دقیقه در مهمانی تنها مانده‌اید، به جای پیدا کردن جملات خوب، به سمت تلفن همراه می‌رود. طبق گفته روانشناسان، افرادی که در جمع دوستان و مهمانی‌ها به جای صحبت کردن مدام تلفن خود را چک می‌کنند، از اعتماد به نفس کمی برخوردارند.

اگر فکر می‌کنید از کمبود اعتماد به نفس رنج میبرید، خودساخته شرکت در دوره کیمیاگر را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی عکس زیر کلیک کنید

راه های افزایش عزت نفس را یاد بگیرید

 

برچسب‌ها: , , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست